Khaudum National Park

Een maatwerk selfdrive safari naar Khaudum National Park in Namibië vergt grondige voorbereiding. Het is een nationaal park dat niet vaak wordt bezocht, dus u moet op alles voorbereid zijn. Als u zoekt naar avontuur, authenticiteit en het echte Afrika dan is een safari op maat naar Khaudum National Park zeker iets voor u.

Het Khaudum National Park bevindt zich in het noord-oosten van Namibië direct aan de grens met Botswana en bij de ingang van de Caprivi Strip. Het park heeft een oppervlakte van 3.842 km² en is gelegen in de zogenaamde Kalahari Sandveld, een semi-woestijn gebied. De dichtstbijzijnde stad is Tsumkwe, op 65 km afstand

Khaudum National Park – zwaar 4WD terrein

Het Khaudum National Park wordt gezien als een van de wildste nationale parken van Namibië, want het is moeilijk te bereiken en het rijden is er moeilijk. De routes zijn erg zanderig dus wordt vereist dat u met een 4×4 voertuig rijdt. Het wordt aangeraden om met ten minste twee voertuigen te rijden en voldoende water, brandstof mee te nemen en de nodige apparatuur ter beschikking te hebben.

Het park heeft twee campsite; Sikereti in het zuiden en Khaudum in het noorden. Hoewel de campsites slechts 70 km van elkaar liggen rijdt u er ten minste 6 uur over. Aangezien het park maar weinig bezocht wordt, zijn de kansen groot dat u alleen op de campsite staat. Het wild kunt u dan van heel dichtbij bewonderen.

In het park leven vele wilde dieren; Er zijn grote kuddes olifanten, giraffen, Afrikaanse wilde honden (de meest bedreigde roofdier in Afrika), zeldzame antilopen,leeuwen, hyena’s, luipaarden en meer dan 300 vogelsoorten.

Het park is niet omheind dus de dieren kunnen vrij rondlopen op basis van hun natuurlijke gedrag.

Namibië reissuggesties vraag gratis offerte op maat aan