Mangetti National Park

Mangetti National Park is lange tijd beschermd gebied geweest maar is sinds 2014 geopend voor publiek. Met de opening van dit National Park probeert men de armoede te verminderen door de lokale bevolking te laten profiteren van het toerisme in dit park. Het park ligt in het noord oosten van Namibië langs de doorgaande weg (B8) tussen Rundu en Groot fontein. 

In de 420 m² die het park groot is leven vele vogel- en antiloop soorten in een gevarieerd landschap. Op het zand uit de Namib woestijn, wat hier miljoenen jaren geleden naar toe geblazen is, hebben zich grasvlaktes gevormd afgewisseld met bomen en struiken. Op verschillende plaatsen zijn waterholes waar de dieren, zeker in de droge tijd, naar toe trekken.

In het park leven neushoorns, impala’s, spiesbokken, elanden, koedoe’s, zebra’s en giraffes die vanuit het Etosha National Park zijn overgebracht. Met wat geluk kunnen hier olifanten en Afrikaanse wilde honden gespot worden. In de toekomst zullen hier nog andere antilopesoorten, hyena’s, luipaarden en leeuwen worden uitgezet.

Namibië reissuggesties Vraag gratis offerte op maat aan