Lazy Lagoon Island ligt 2 km uit de kust van het vasteland van Tanzania tegenover het historische stadje Bagamoyo, ten noorden van Dar es Salaam. Het eiland is een landtong van zand die beschermd wordt door een koraalrif.

Het eiland is niet toegankelijk over land waardoor het verblijf op Lazy Lagoon exclusief is voor gasten van de lodge. Het koraalrif rond het eiland biedt een uitstekende mogelijkheden om te snorkelen. De gasten van Lazy Lagoon kunnen zich vrij over het 9 km lange strand van het eiland bewegen.

Wildlife

Lazy Lagoon Island heeft een interessant ecosysteem, met veel kleine zoogdieren zoals bush baby’s, suni antilopen en bush varkens. Verder zijn er veel vogels en vlinders. Laagwater laat een overvloed aan exotisch gekleurde zeesterren, zee-egels en krabben achter op het strand. Al deze dieren leven in het natuurlijke mangrove bos.

Geschiedenis Lazy Lagoon Island

Na de ondergang van de nabijgelegen nederzetting Kaole, werd Bagamoyo een centrum voor handel in slaven en ivoor. Het werd door beroemde ontdekkingsreizigers zoals Dr. Livingstone, Stanley en Burton ook wel aangeduid als “de poort naar het donkere continent”. Zij gebruikten Bagamoyo als startpunt voor hun expedities naar de oorsprong van de Nijl. Later werd Bagamoyo de hoofdstad van Duits oost-Afrika.

Lodge op Lazy Lagoon Island Tanzania
Lodge op Lazy Lagoon Island Tanzania
Chalet op Lazy Lagoon Island Tanzania
Chalet op Lazy Lagoon Island Tanzania
Diner op strand Lazy Lagoon Island Tanzania
Diner op strand Lazy Lagoon Island Tanzania