De Kafue rivier is één van de hoogte punten van een safari in Zambia. De rivier vormt de oostelijk grens van Kafue National Park, waar zich een aantal mooie accommodaties bevinden. Combineer de rivier met de Zambezi rivier en de Luangwa rivier en u maakt een onvergetelijke safari.

Zijrivier van Zambezi

De rivier speelt een grote rol in het ecosysteem van Zambia. Het is een belangrijke zijrivier aan de Zambezi rivier en is de grootste en langste rivier die in Zambia ligt. Zijrivieren van de rivier zijn de Lufupa en Lunga rivieren in het noorden, de Musa en de Luansanza rivieren in het centrum en de Nanzhila rivier in het zuiden. De loop van de rivier verandert van een trage stromende rivier tot een snelle stroom met krachtige stroomversnellingen.

De zijrivieren die de rivier voeden hebben vaak zanderige wanden, wat perfecte nestplaatsen zijn voor bijeneters, terwijl de zandstranden vaak door nijlpaarden, krokodillen, otters en watermonitors worden bezet. Zowel de Musa rivier als de Kafue rivier stromen uit in het Itezhi-Tezhi meer dat ongeveer 370 km² water bevat. Het gebied is ideaal voor wild liefhebbers, sportvissers en het maken van boot tochtjes.

Rivierloop

De rivier heeft een lengte van ongeveer 960 kilometer. Het is een van de meest prominente rivieren in Zambia, aangezien het water wordt gebruikt voor irrigatie en waterkracht. Er is een overvloed aan leven rond de oevers. De rivier ontspringt op de grens van de Democratische republiek Congo en Zambia en gaat dan zuidwaarts voordat hij westwaarts draait in de buurt van het Lukanga-moeras. Van hieruit gaat de rivier verder naar het zuiden en dan naar het oosten door de Kafue Gorge en de Kafue Flats. De Kafue rivier mondt uit in de beroemde Zambezi rivier in de buurt van Chirundu in Zimbabwe.

Kafue National Park

De Kafue rivier loopt door het uitgebreide Kafue National Park, waar de rivier een bron van leven is voor vele wilde dieren. De rivier doorkruist het park, waardoor er een noord- en zuid- deel ontstaat.

Kafue rivier Malachite Kingfisher, Zambia
Kafue rivier Malachite Kingfisher, Zambia
Kafue rivier olifanten op oever, Zambia
Kafue rivier olifanten op oever, Zambia
Leeuwin op over Kafue rivier Zambia
Leeuwin op over Kafue rivier Zambia