Lukusuzi National Park ligt ingeklemd tussen South Luangwa National Park, North Luangwa National Park en Luambe National Park en is één van de meest ongerepte gebieden van de Luangwa vallei. Het park heeft een oppervlakte van 2.720 km²en ligt op de oostelijke hellingen van de Luangwa vallei, tussen South Luangwa National Park en North Luangwa National Park.

Voor de nieuwsgierige 4WD avonturier kan het park worden benaderd vanaf de gravel road Chipata – Lundazi. Vanaf de entree van het park doorkruist een niet onderhouden onverharde weg het park naar het westen. Daar sluit de weg aan op de weg die het South Luangwa National Park begrenst. De weg door het park wordt afgeraden in het regenseizoen. Game scouts bemannen de poort en kunnen mogelijk advies geven over de toestand van de weg.

Lukusuzi National Park – vegetatie en wildlife

De vegetatie bestaat overwegend uit miombo-bos waar veel grazers samenkomen. Er zijn talloze granieten rotsen, waarvan sommige zeer groot zijn. Dit is een prima omgeving voor de Klipspringer. Zoogdieren die in het park voorkomen zijn onder andere de olifant, hartebeest, roan antelope, Zebra, warthog, buffalo, common duiker, baboon en de vervet monkey.

Lukusuzi National Park Zambia
Lukusuzi National Park Zambia
Katoenvelden bij Lukusuzi National Park Zambia
Katoenvelden bij Lukusuzi National Park Zambia
Gravel road naar Lukusuzi National Park Zambia
Gravel road naar Lukusuzi National Park Zambia