Mweru Wantipa National Park

Het Mweru Wantipa National Park bezoeken is een avontuur op zich en vergt een speciaal ontwerp voor een individuele safari op maat. Het Mweru Wantipa National Park ligt ‘verscholen’ in het Kaputa District in Noord-Zambia en wordt nauwelijks bezocht. Neem contact met ons op voor een speciaal individueel ontwerp voor een maatwerk safari naar Mweru Wantipa National Park.

Mweru Wantipa National Park – vegetatie

Het Mweru Wantipa National Park heeft een oppervlakte van 3.134 km² en ligt in het noordelijke deel van Zambia in het Kaputa District. Het moerasland rondom Lake Mweru Wantipa lijkt op de moerassen van de Bangweulu Wetlands met zijn overvloed aan watervogels tijdens het regenseizoen. Het moeras en de randen van het meer worden gedomineerd door de dichte papyrus planten.

Mweru Wantipa National Park – wildlife en vogels

In het Mweru Wantipa National Park leeft een groot aantal soorten zoogdieren, waaronder bushbucks, puku’s, olifanten, buffels, sable antilopen, roan antilopen, hartebeesten, elanden, waterbokken, duikers en grijsbokken. Het park is ook rijk aan watervogels zoals verschillende soorten eenden, ibissen, reigers, ooievaars en de witte pelikanen.

Zambia reissuggesties Vraag gratis offerte op maat aan