De Ngonye Falls liggen in de Zambezi rivier in de westelijke provincie van Zambia en zijn ook wel bekend onder de naam Sioma Falls, omdat deze waterval in de buurt van het dorp Sioma liggen. Deze prachtige watervallen markeren het overgangspunt in de Zambezi Rivier van de Kalahari-zand ondergrond naar een basalt rotsachtige ondergrond, die uiteindelijk de prachtige kloven van de Victoria Falls vormt.

Hoefijzervorm

De hoefijzervormige Ngonye Falls zijn meestal indrukwekkend vanwege het grote volume water dat door deze 20 meter hoge waterval stroomt. Een interessant aspect is dat de rivier onder de rots aan weerskanten van de watervallen stroomt. Het is heel bijzonder hier op te staan en de ondergrondse stroom te voelen en te horen.

De watervallen bieden elk moment van het jaar goede foto mogelijkheden, maar de optimale tijd is rond juni of juli. Rafting is het beste van februari tot mei na de regen. Het wild hier wordt het beste van juli tot november gezien, wanneer het water schaars is en de dieren gedwongen zijn om naar de waterholes of naar de rivier te komen om te drinken.

Ngonye Falls Zambia
Ngonye Falls Zambia