Featherbed Nature Reserve

Featherbed Nature Reserve in Zuid-Afrika is een natuurhistorisch erfgoed, het natuurreservaat in Knysna is een uniek particulier reservaat dat aan het westelijke oever van de beroemde ‘Knysna Heads‘ ligt. Het reserve is alleen toegankelijk via met een veerboot.

Featherbed Nature Reserve – Garden route

Veel mensen die een dagje uit maken van Featherbed Nature Reserve, pakken de veerboot over de Knysna Lagoon, maken een game drive of wandeling door het reservaat, gevolgd door een picknick onder de milkwood trees, in de hoop om de prachtige groene, maar nogal schuchtere Knysna Loerie te zien. Dit en het andere populaire Garden Route icoon, de blue duiker – een van de kleinste en meest bedreigde antiloop soorten, die niet alleen in het Featherbed Nature Reserve te vinden is maar ook deel uitmaakt van een fokprogramma om de soort in stand te houden.

Featherbed Nature Reserve – Knysna

De Knysna Heads zijn twee enorme zandsteenkliffen die als wachters aan weerszijden van de ingang van de Knysna Lagoon staan. Ze zijn een beroemd oriëntatiepunt en de lokale bevolking spreekt over  ‘the Heads’.

De belangrijkste functie van het Featherbed Nature Reserve is om de natuurlijke schoonheid van Knysna te beschermen. Het aantal bezoekers is beperkt en bezoeken zijn alleen toegestaan onderbegeleiding van een gids.De wandeling door de milkwood bossen over de sandone kliffen en in de zee grotten, bekend als ‘beachcomber caves’, wat vroeger de centrale plek van de Khoi Khoi was, is een van de hoogtepunten.

Zuid-Afrika reissuggesties Vraag gratis offerte op maat aan