Franschhoek, de Franse hoek van de Kaap, ligt in één van de mooiste wijngebieden ter wereld, op slechts 45 minuten van Kaapstad en binnen ½ half uur van de wijnroutes van Stellenbosch, Paarl, Wellington en Somerset West.

Deze traditionele Franse stad is de culinaire- en wijn hoofdstad van Zuid-Afrika. 8 van de top 100 restaurants in Zuid-Afrika vindt u in Franschhoek. Er zijn bijna 30 wijnkelders en meer dan 28 restaurants waar u voor uw gastronomische ervaring uit kunt kiezen. De Franschhoek vallei heeft onlangs een 4 km lange Cape Classique Route gelanceerd. Tijdens deze route bezoekt u 9 verschillende wijnkelders. Onderweg krijgt u uitgebreide informatie over de methoden hoe de Cape Classique wordt gemaakt.

Vallei van de Hugenoten

De vallei van rondom Franschhoek stond oorspronkelijk bekend als de ‘Vallei van de Hugenoten‘. De gemeenschap van Franse Hugenoten kreeg in deze vallei een stuk grond van de Nederlandse regering van de Kaap. Dit gebeurde nadat ze hun vaderland ontvlucht waren op het moment dat het protestantisme in 1685 in Frankrijk werd verboden.

Vandaag de dag hebben veel wijnboerderijen rondom Franschhoek nog steeds hun oorspronkelijke Franse namen. De meeste van deze boerderijen zijn mooie voorbeelden van de Kaapse Nederlandse architectuur. Franschhoek dorp heeft een prachtige collectie kunst- en antiekwinkels en galeries. Deze worden omgeven door restaurants en cafés. Het is makkelijk om hier een dag door te brengen. Bovendien is het is een uitstekende springplank voor andere wijnroutes en de Four Passes Fruit Route. In de omliggende bergen zijn een groot aantal wandelroutes voor als u iets actiever wilt zijn.

Bergen rondom Franschhoek Zuid-Afrika
Bergen rondom Franschhoek Zuid-Afrika
Franschhoek wijn tram Zuid-Afrika
Franschhoek wijn tram Zuid-Afrika
Wijnkelder in Franschhoek Zuid-Afrika
Wijnkelder in Franschhoek Zuid-Afrika
Franschhoek vanuit de lucht in Zuid-Afrika
Franschhoek vanuit de lucht in Zuid-Afrika