De geïsoleerde heuvels van de Isandlwana Battlefields in Zuid-Afrika liggen ten noordoosten van Rorke’s Drift. De Battlefields liggen 170 kilometer ten noorden van Durban. Op deze heuvels liggen een aantal witte keien die de graven van de Slag bij Isandlwana van 22 januari 1879 te markeren. De slag van Isandlwana was een van de grootste nederlagen van de Britten en de grootste nederlaag voor het Britse leger tegen een inheems leger. De heuvel met graven en monumenten ligt er vandaag de dag vriendelijk bij. Een rondleiding en het verhaal over wat zich hier heeft afgespeeld is zeker fascinerend.

Isandlwana Battlefields – Anglo-Zulu oorlog

De slag om Isandlwana was de eerste strijd in de Anglo-Zulu oorlog. In alle opzichten onderschatte de Britten de Zulu-troepen, onder aanvoering van Dabulamanzi kaMpande. De 20.000 Zulu’s benaderden de Britten in de rug en gingen toen over op de aanval. Er zijn tegenstrijdige berichten met betrekking tot de exacte geschiedenis. Er zou een tekort aan munitie zijn geweest waardoor de Britten met te weinig manschappen verspreid lagen. Daardoor zijn de meeste Britse soldaten omgekomen.

Om het verhaal van de strijd in zijn geheel te horen kunt u een rondleiding door de slagvelden maken samen met een deskundige gids. Hij geeft u een realistische beeld van de schokkende verslagen van de strijd. De Anglo-Zulu-Boer oorlogsroutes omvatten rondleidingen over de slagvelden, langs monumenten, gedenktekens en begraafplaatsen rond Rorke’s Drift, Ladysmith en Dundee. Hoewel het sterk wordt aanbevolen om een guided tour te nemen, zijn er ook routes die uzelf langs de slagvelden kunt maken. Neem de N3 naar Estcourt en stop bij een lokale toerist informatie voor een kaart.

Uitzicht op Isandlwana Battlefields Zuid-Afrika
Uitzicht op Isandlwana Battlefields Zuid-Afrika