De Knysna Heads een prachtig onderdeel van de Garden Route langs de kust van Zuid-Afrika. Knysna Heads is bekend over de hele wereld door zijn adembenemende uitzichten en overweldigende natuur. Knysna Heads verbindt bij het plaatsje Knysna de provincies van de Oost-Kaap met de West-Kaap. In de buurt liggen een aantal populaire vakantiedorpen, zoals Nature’s Valley, Plettenberg Bay, Knysna, George en Mossel Bay.

De Knysna Heads zijn twee enorme rotspartijen aan weerszijden van de ingang van de Knysna Lagoon. Het is een bekend oriëntatiepunt langs de beroemde Garden Route. De toegang tot de lagune vanaf de Indische Oceaan is heel smal en menig schip is hier door de kracht van het water op de rosten geslagen en vergaan.

De oostelijke klif van is gemakkelijk bereikbaar met de auto en heeft veel spectaculaire uitkijkpunten. U geniet van het uitzicht op het kanaal, de Indische Oceaan, de Knysna Lagoon en de Outeniqua-bergen. Het uitzicht vanaf de top van de kliffen is prachtig. De westelijke klif is alleen met de veerboot te bereiken en is onderdeel van het Featherbed Nature Reserve. Hier kunt u verschillende excursies maken.

Knysna Heads vanuit de lucht Zuid-Afrika
Knysna Heads vanuit de lucht Zuid-Afrika
Kolkende golven bij Knysna Heads Zuid-Afrika
Kolkende golven bij Knysna Heads Zuid-Afrika
Knysna Heads Zuid-Afrika
Knysna Heads Zuid-Afrika