De Mac Mac Falls in Zuid-Afrika zijn 70 meter hoog en liggen vlak naast de Graskop Road, ongeveer 14 km ten noorden van de stad Sabie langs de Panorama route. De Mac Mac Falls ontlenen hun naam aan de Schotse goudzoekers die aan het einde van de 19de eeuw in deze regio naar goud zochten. Veel schotse familienamen beginnen namelijk met ‘Mac’. 

Mac Mac Falls aan Panorama route

De watervallen zijn in 1983 tot Nationaal Monument verklaard. Er is een verharde weg en trappen die bij een platform uitkomt dat zich over een klif uitstrekt. Het uitzichtplatform bevindt zich boven de kloof van de 65 m hoge waterval en van waar u de waterval goed kunt zien. Stroomafwaarts bevindt zich de Mac Mac Pools, waterpoelen in de rotsen. Het kristalheldere koele water is ideaal om lekker in te plonzen of op te frissen. Er zijn picknickplaatsen, toiletten en het is rolstoel toegankelijk.

Sabie watervalroute

Aan de Sabie watervalroute zijn ongelooflijke kliffen en uitzichten. De route is de moeite waard om de tijd te nemen. De Mac Mac Falls liggen ook aan de route.

Er zijn meer watervallen rond Sabie en de Mac Mac Falls worden gezien als de meest spectaculaire, omdat het water hier in 2 watervallen 70 meter omlaag valt in een kloof.

De waterval is niet altijd in tweeën gesplitst geweest. Goudzoekers bliezen de oorspronkelijk enkele stroom op om te proberen de gouddragende rotsen te bereiken waarover het water omlaag valt. 

U vindt de watervallen ongeveer 13 km buiten Sabie op R532. Een uitkijkplatform, dat echt goed zicht op de watervallen biedt, wordt een beetje beperkt door een veiligheidsgaas. U kunt uw cameralens voorzichtig door de gaten steken, afhankelijk van uw camera.

Er is ook een aantal waterpoelen Mac Mac Falls. U kunt hier heerlijk zwemmen en gebruik maken van de braai- en picknickplaats. Een goed idee om hier een middag te spenderen

U kunt hier het Secretary Bird wandelpad van 3 kilometer volgen. Het pad voert u door de Bush. Met een beetje gelukt hoort u de robin, thrush, cuckoo, greenbul en zelfs de bijzondere Secretary bird.

De beste tijd om de watervallen te zien is in de zomer, wanneer de watervallen vol zijn en de omgeving mooi groen is.

Mac Mac Falls Zuid-Afrika
Mac Mac Falls Zuid-Afrika