Het Ramskop Nature Reserve ligt in de Cederberg regio in Zuid-Afrika. Het is een van de mooiste regio’s waar ongelooflijk veel wilde bloemen bloeien tijdens het de lente maanden augustus / september. Vooral voor die reizigers die niet helemaal tot aan Garies of Nieuwoudtville rijden is de Cederberg regio een geweldige optie. En veel dichter bij Kaapstad.

Ramskop Nature Reserve

Het Ramskop Nature Reserve ligt net naast Clanwilliam, met het Cederberg gebergte, velden met rooibosthee en sinaasappelboomgaarden op de achtergrond. De wilde bloementuin heeft niet minder dan 350 verschillende soorten wilde bloemen en het is een van de plaatsen in het gebied waar je in de lente bijna gegarandeerd een bloemen tapijt aantreft. Vooral tussen 11.00 en 15.00 uur, wanneer de zon het hoogst staat en de bloemen open zijn.

Wilde Bloementuin

Het Ramskop Nature Reserve maakt deel uit van de jaarlijkse Wilde Bloementuin van Clanwilliam, tien dagen zo rond eind augustus en eerste week van september bij de NG Kerk. Het reservaat heeft een reeks wandelpaden die gemakkelijk te volgen zijn en toegang bieden tot een aantal fantastische uitzichten over de bergen en Clanwilliam dam. Het reservaat is slechts 66 hectare groot. Een tiende deel hiervan bestaat uit geplante wilde bloemen uit heel Namaqualand. Hierdoor kan je hier bloemen zien die uit de Knersvlakte, Richtersveld en Boesmanland komen.

Het reservaat wordt onderhouden door de lokale gemeenschap en een aantal vrijwilligers.

Uitzicht Ramskop Nature Reserve Zuid-Afrika
Uitzicht Ramskop Nature Reserve Zuid-Afrika
Ramskop Nature Reserve Zuid-Afrika
Ramskop Nature Reserve Zuid-Afrika
Kokerbomen in Ramskop Nature Reserve Zuid-Afrika
Kokerbomen in Ramskop Nature Reserve Zuid-Afrika