Route 62 is vernoemd naar de iconische Route 66 in de Verenigde Staten van Amerika en die wordt bezongen in een lied van Nat King Cole.

Garden Route

Reizigers die op weg zijn naar langs Garden Route in Zuid-Afrika gebruiken Route 62 vaak als alternatief voor de minder spectaculaire N2-snelweg. Deze goed onderhouden weg kronkelt van Worcester via de Breede River Valley en Robertson, Ashton en Montagu naar de Kleine Karoo. Daarna vervolgt de weg zich naar George en het begin van de Garden Route.

De weg volgt kronkelende en spectaculaire bergpassen. Langzaam ontvouwt zich voor uw ogen een prachtig landschap met weelderige groene valleien en kristal heldere riviertjes. U ziet een overvloed aan inheemse flora. Ruim 500 verschillende soorten vetplanten zijn langs Route 62 te zien. 

Wijn Route

Onderweg passeert u regelmatig boomgaarden en wijngaarden. Route 62 wordt niet voor niets de langste Wijn Route ter wereld genoemd. Hou onderweg de weilanden in de gaten. Hier kunt u de Blauwe Kraanvogel, de nationale vogel van Zuid-Afrika. Deze bedreigde soort is vaak te zien langs route.

Route 62 komt langs vele bekende plaatsen, zoals;Amalienstein and Zoar Ashton Barrydale Bonnievale Calitzdorp Ceres De Rust Herold Joubertina Kareedouw Ladismith McGregor Montagu Oudtshoorn Rawsonville Robertson Tulbagh Wellington Wolseley Worcester.

Uitzicht vanaf Route 62 in Zuid-Afrika
Uitzicht vanaf Route 62 in Zuid-Afrika
Struisvogels langs Route 62 in Zuid-Afrika
Struisvogels langs Route 62 in Zuid-Afrika
Scherpe bocht in Route 62 in Zuid-Afrika
Scherpe bocht in Route 62 in Zuid-Afrika
Route 62 in Zuid-Afrika
Route 62 in Zuid-Afrika