Sabi Sands Game Reserve is 65.000 hectare groot en grenst aan de zuidwestelijke hoek van het Kruger National Park in Zuid-Afrika. Het wildreservaat is ongetwijfeld het meest exclusieve private game reserve in het land.

Er staan geen hekken tussen het Kruger National Park en het Sabi Sands Game Reserve waardoor het wild zich in beide parken vrij kan bewegen. Luipaarden worden veel gezien in het Sabi Sands Game Reserve. Zij zijn zo gewend aan auto’s zodat ze er niet voor weglopen. Zelfs wanneer het luipaard aan het jagen is laat hij zich niet storen door een voertuig die hem volgt, ook al moet de auto de bush inrijden.

Big5 bestemming

Sommige van de meest exclusieve privé game lodges van het land bevinden zich in het Sabi Sands Game Reserve. De kansen om de Big5 (Leeuw, Luipaard, Buffels, Olifanten en Rhino) te zien zijn uitstekend. De Sabi- en de Sand rivier lopen door het reservaat wat een extra dimensie toevoegt aan de biologische diversiteit van dit gebied. Sabi Sands Game Reserve is een prima bestemming voor een fotosafari. U komt gegarandeerd thuis met absoluut prachtige beelden en vooral herinneringen. Behalve de Big 5 komen andere dieren ook in grote aantallen voor, waaronder meer dan 300 vogelsoorten.

Veel van het huidige landoppervlak van het Sabi Sands Game Reserve was vroeger landbouwgrond. Naarmate er meer veehouderijen zich vestigen in het gebied kwam er behoefte aan een betrouwbare bron van water. Daarom werden er veel boorgaten geboord die een constante toevoer van water leverden. Na de oprichting van Sabi Sands als een wildreservaat werden deze waterholes en dammen intact gehouden en functioneren nu nog steeds als waterbron. Het is nu geen vee dat dit water drinkt, maar de vele wilde dieren in het wildreservaat. Aangezien de waterputten het hele jaar door overvloedig water geven is Sabi Sands Game Reserve een zeer populaire plek te zijn voor grote kuddes dieren. Dit tot groot genot van zowel reizigers als grote roofdieren.

Kruger National Park

Het oorspronkelijke Sabie Reserve is al in 1898 gevormd. Het bleek de voorloper van het grote Kruger National Park. Veel van de oorspronkelijke grondeigenaren werden buitengesloten toen in 1926 de National Parks Act werd opgericht. Op hun beurt creëerden de voormalige landeigenaren het Sabi Private Game Reserve naast het Kruger National Park in 1934. Van deze pionierende grondeigenaren hebben zes gezinnen nog steeds land in het Sabi Sands Game Reserve. Zij zijn nu derde en vierde generatie eigenaars. In 1948 vormden de grondeigenaren formeel wat nu de Sabi Sand Game Reserve is.

In het Sabi Sands Game Reserve staan veel verschillende lodges die allemaal uniek zijn. Sommige zijn ultra luxe andere zijn redelijk betaalbaar. Een verblijf in een lodge impliceert dat maaltijden bij uw verblijf zijn inbegrepen. Ook zijn safari-activiteiten in de prijs inbegrepen. Dit is een belangrijke reden om in het wildreservaat te verblijven. U wordt begeleid door hoog opgeleide gidsen die u alles kunnen vertellen over het reservaat en de dieren.

Dag bezoekers worden niet toegelaten tot het wildreservaat, dus u kunt hier alleen verblijven wanneer u een lodge geboekt heeft. U mag ook niet zelfstandig rondrijden in het reservaat. Dit garandeert de exclusiviteit van het park. Een van de andere grote voordelen is dat wanneer u op safari gaat met een van de rangers, zij de weg mogen verlaten (iets wat strikt verboden is in het Kruger National Park). Dus, als u een luipaard volgt, mag de ranger het luipaard tot in de bush volgen. Een geweldige ervaring zeker de moeite waard.

Leeuw in Sabi Sands Game Reserve Zuid-Afrika
Leeuw in Sabi Sands Game Reserve Zuid-Afrika
Neushoorn in Sabi Sands Game Reserve Zuid-Afrika
Neushoorn in Sabi Sands Game Reserve Zuid-Afrika
Luipaard in Sabi Sands Game Reserve Zuid-Afrika
Luipaard in Sabi Sands Game Reserve Zuid-Afrika
Olifanten in Sabi Sands Game Reserve Zuid-Afrika
Olifanten in Sabi Sands Game Reserve Zuid-Afrika