Spioenkop Dam Nature Reserve is 4,400 hectare groot en ligt dichtbij Ladysmith en Winterton in Zuid-Afrika. Vanaf de top van de Spioenkop heeft u adembenemende uitzichten. Dit maakt uw reis naar dit natuurpark zeer de moeite waard.

Het meer ligt aan de voet van de ruige Spioenkop berg, de plaats van één van de meest bloedige gevechten tijdens de Anglo-Boereoorlog in een poging om de belegering van Ladysmith op te heffen. Het Spioenkop Dam Nature Reserve heeft savanne met doornen struiken die afsteken tegen het water in het meer.

Spioenkop Dam Nature Reserve – wildlife

Het natuurreservaat Spioenkop Dam ligt 35 kilometer van Ladysmith en 14 kilometer van Winterton, waardoor het een populaire weekend watersportbestemming is. De game activiteiten zijn ook goed in het wildreservaat. Zo kunt u hier de witte neushoorn, giraf, zebra, wildebeest en een grote verscheidenheid aan antilope op de vlaktes zien. Het vogelleven is hier ook uitbundig.Mooie picknickplaatsen bevinden zich op de oever van het meer. Tijdens de Discovery Trail, een 3 kilometer of 6 kilometer lange ronde om het meer, kunt u ongevaarlijk wild zien. U kunt hier ook heerlijk wandelen.Het slagveld is via de weg bereikbaar, en het 360 graden uitzichtpunt vanaf de top van de Spioenkop berg zijn adembenemende, weelderige groene vlaktes, de toppen van de Drakensberg, die zich van Giant’s Castle uitstrekken tot Sentinal in de Royal Natal National Park.

Spioenkop Dam Zuid-Afrika
Spioenkop Dam Zuid-Afrika
Spioenkop battlesite Zuid-Afrika (@Georges Irwin)
Spioenkop battlesite Zuid-Afrika (@Georges Irwin)