The Cape Town City Bowl ligt ingesloten tussen de Tafelberg en de haven van Kaapstad in Zuid-Afrika. Dit deel van de stad ligt in de vorm van een kom. In de nabijheid van het stadshart vindt u enkele van de meest interessante en historisch wijken zoals de Bo Kaap, Oranjezicht, Tamboerskloof en Gardens. U wandelt hier rustig rond en geniet van heerlijk eten bij verschillende restaurants. Ook bezoekt u historische bezienswaardigheden. Het stadscentrum is omringd door deze voorsteden die dichter bij de Tafelberg liggen. Hoe dichterbij de berg, hoe steiler het wordt. 

Geniet van de sfeer in de stad, die typisch voor Kaapstad is, en van alles wat u kunt ondernemen in het hart van de stad. De tocht met de kabelbaan naar de top van de Tafelberg is zeker de moeite waard op een heldere dag.

The Cape Town City Bowl en Lion’s Head

Lion’s Head, de kegelvormige berg naast de Tafelberg, is een andere berg die de moeite waard is om te beklimmen. Vooral in een nacht met volle maan. In 1,5 uur loopt u naar de top. Houd hier rekening mee zodat u de top bereikt als de maan aan de hemel verschijnt.

Wanneer u door de Kloof Nek rijdt (de kloof tussen de Tafelberg en Lion’s Head) komt u uit bij Camps Bay, een van de populaire Atlantische kuststranden die doorlopen tot Llandudno en Hout Bay. Of rijdt rond de westelijke hoek van The Cape Town City Bowl naar de populaire voorsteden: De Waterkant, Green Point en Sea Point.

Bokaap in The Cape Town City Bowl Zuid-Afrika
Bokaap in The Cape Town City Bowl Zuid-Afrika
Kaapstad in Zuid-Afrika
Kaapstad in Zuid-Afrika
V&A Waterfront Kaapstad, Zuid-Afrika
V&A Waterfront Kaapstad, Zuid-Afrika
Kaapstad met Tafelberg Zuid-Afrika
Kaapstad met Tafelberg Zuid-Afrika