Home / Over ons

Maak kennis met de mensen achter Mambulu! Safaris

Wij – Rob Sijm en Marja Kwaad – zijn Mambulu! Safaris gestart vanuit onze liefde voor Afrika. Samen met onze dochters Merel en Iris hebben we alle uithoeken van de aarde bezocht. Toch keren we steeds weer terug naar Afrika, dat uniek en onvergelijkbaar is met zijn rust en ruimte, schoonheid, avontuur en vriendelijke bevolking. De kennis en ervaring die we er zelf hebben opgedaan willen we graag met u delen, zodat ook uw reis een onvergetelijke ervaring wordt.

Rob Sijm
Rob Sijm - Mambulu Safaris
Rob Sijm - Mambulu Safaris

Rob Sijm

Na 25 jaar accountmanagement in het bedrijfsleven en vele privéreizen naar Afrika met Marja en onze kinderen besloot ik in 2010 mijn werk- en reiservaring te combineren in Mambulu! Safaris, waarin we beiden onze passie voor Afrika kunnen belijden. Door mensen te adviseren en voor te lichten over reizen in Afrika wil ik hen helpen om de schoonheid en diversiteit van Afrika zelf te ervaren. Ik heb de opleiding van de Field Guide Association of Southern Africa afgerond, waardoor ik me gekwalificeerd FGASA Field Guide mag noemen.

Marja Kwaad

Ik werk al meer dan 40 jaar voor de KLM en heb in die tijd veel internationale werk- en reiservaring opgebouwd. Samen met Rob, en later ook met onze dochters, heb ik alle uithoeken van de aarde bezocht. Toch keren we steeds weer terug naar Afrika, dat uniek en onvergelijkbaar is met zijn rust en ruimte, schoonheid, avontuur en vriendelijke bevolking. De kennis en ervaring die we er hebben opgedaan willen we graag met u delen, zodat ook uw reis een onvergetelijke ervaring wordt.

Marja Kwaad - Mambulu! Safaris
Marja Kwaad - Mambulu! Safaris

Onze visie

Op basis van uw specifieke wensen en ideeën stellen wij uw ideale safari samen. Met onze lokale partners brengen wij u op verrassende plekken, buiten de gebaande paden, ver van het massatoerisme. Daar vindt u de ongerepte wildernis en ervaart u de ruimte en vrijheid die Afrika zo uniek maakt.

U kiest uw eigen safarivorm, van foto- tot wandelsafari, of auto- tot kanosafari. En u hebt keuze uit diverse vervoersmogelijkheden, van zelf rijden tot auto met chauffeur of rechtstreeks invliegen op de lodge. Daarbij bieden we u de mogelijkheid om in lokale gemeenschappen te overnachten. Zo krijgt u een goed beeld van de leefomstandigheden en maakt u ongedwongen, persoonlijk contact met de lokale bevolking.

En u draagt zo ook bij aan duurzame werkgelegenheid ter plaatse. Een win-win-situatie, want we zijn ervan overtuigd dat betrokkenheid van de lokale bevolking bepalend is voor het behoud van de schoonheid en ongereptheid van de Afrikaanse wildernis.

Bespreking van uw wensen

Safari ontwerp op maat

Zorgeloze safari beleving

Bespreking van uw wensen

Safari ontwerp op maat

Zorgeloze safari beleving

Het succes van uw safari staat of valt met een degelijke voorbereiding en goede afspraken. Zo weet u altijd waar u aan toe bent en wat u kunt en mag verwachten – voor, tijdens en na de reis. Onze werkwijze is daarom neergelegd in een overzichtelijk stappenplan.

Bespreking van uw wensen en ideeën

Wij luisteren, desgewenst bij u thuis, naar uw eigen specifieke wensen en ideeën. Op basis van onze eigen kennis en ervaring adviseren wij u en bespreken wij de mogelijkheden met u.

Eerste safari ontwerp op maat

Op basis van deze uitwisseling van gedachten maken wij een eerste ontwerp voor uw safari.

Definitief ontwerp

Veelal volgen nog aanpassingen, omdat u bijvoorbeeld nieuwe inzichten heeft gekregen naar aanleiding van onze ontwerpen. Wij passen het ontwerp net zo lang aan totdat het volledig voldoet aan uw wensen en ideeën en past binnen uw budget.

Reisovereenkomst

Als u het eens bent met het ontwerp van uw safari, sturen wij u de reisovereenkomst met de safaribeschrijving en de gemaakte afspraken.

Aanbetaling

Zodra wij de door u ondertekende reisovereenkomst retour hebben ontvangen, sturen wij u de factuur voor de aanbetaling.

Definitieve boekingen

Op het moment dat uw aanbetaling door ons is ontvangen gaan wij over tot het definitief boeken van de arrangementen en accommodaties voor uw safari. Ook leggen wij de lokale gids vast die het beste bij u en uw safari past.

Restantbetaling

Twee maanden voor vertrek ontvangt u van ons de factuur voor de restantbetaling.

Uw safari beleving

U reist naar Afrika en beleeft exact de safari zoals we in samenspraak hebben samengesteld. Onze lokale partner in het land van uw safari bestemming begeleidt u ter plekke.

Uw review

Na afloop van uw safari zijn wij natuurlijk benieuwd hoe u uw safari heeft ervaren. Wij nemen na uw thuiskomst contact met u op om dit uit de eerste hand te vernemen. Wij gebruiken uw terugkoppeling om onze dienstverlening doorlopend te verbeteren.

Thuisvaccinatie.nl

Thuisvaccinatie is de grootste aanbieder van reisvaccinaties aan huis. U wordt thuis gevaccineerd door een erkende arts op het moment dat u het beste uitkomt. De artsen van Thuisvaccinatie.nl vaccineren voornamelijk buiten kantooruren en in weekenden, maar kunnen natuurlijk ook gewoon overdag bij u langskomen. U maakt dus een afspraak wanneer het u past!

Reizen is een avontuur en gezondheidsrisico’s horen daarbij. Toch moet u er niet aan denken: ziek worden op reis. U kunt zich tegen een groot aantal van deze gezondheidsrisico’s beschermen. Het kan echter nodig zijn om reisvaccinaties te halen. Soms zijn deze vaccinaties zelfs verplicht. Landen zoals Kenia, Uganda en Tanzania stellen bijvoorbeeld (in bepaalde situaties) de gele koorts vaccinatie verplicht. Veel vaker is het voor uw eigen gezondheid beter om u tijdig voor vertrek te vaccineren met de benodigde reisvaccinaties voor de reisbestemming. Dat kan bijvoorbeeld via Thuisvaccinatie.nl.

Het is verstandig om u  4 tot 6 weken voor vertrek te laten vaccineren. Afhankelijk van de reis kunnen de benodigde vaccinaties verschillen. Sommige vaccinaties dienen herhaald te worden voor de reis, zo heeft u  hier nog voldoende de tijd voor.

Let op de hygiëne tijdens uw reis

Een aantal reizigersziekten wordt verspreid door een slechte hygiëne. Denk bijvoorbeeld aan een verkoper op een lokale markt die na een toiletbezoek zijn handen niet goed wast. De ziekteverwekkers die bijvoorbeeld hepatitis A en buiktyfus kunnen veroorzaken, kunnen dan gemakkelijk terechtkomen op die sappige meloen die u bij een marktkraampje koopt. Zorg dan ook altijd dat uw persoonlijke hygiëne optimaal is. Het gebruik van anti-bacteriële handgel kan al een groot verschil maken.

Afspraak maken bij u thuis
Stichting Garantie Reisgelden - SGR
Stichting Garantie Reisgelden - SGR

Stichting Garantie Reisgelden

Mambulu! Safaris is aangesloten bij Stichting Garantie Reisgelden, SGR (lidmaatschapsnummer: 3482).

Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR.

De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen.

Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

NB
Per 1 februari 2021 dient iedere reiziger bij boeking van de reis een bijdrage van € 5 per persoon te leveren aan Stichting Garantie Reisgelden. Wij brengen dit bedrag in rekening op de factuur van de aanbetaling.

Klik hier voor de volledige garantieregeling van SGR

Klik hier voor ons lidmaatschap van SGR

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties

De VvKR is een vereniging waar reisspecialisten zich verenigd hebben en die allen zijn aangesloten bij een waarborgfonds zoals het SGRGGTO of de STO-Garant. Dit wil zeggen dat u als consument verzekerd bent dat u de vooruitbetaalde reisgelden volledig terugkrijgt, als de touroperator waar u uw reis hebt geboekt onverhoopt failliet gaat. Zo weet u dat u met een gerust gevoel een reis bij één van onze aangesloten leden kunt boeken! Alle reisspecialisten op deze website hebben hun krachten gebundeld binnen VvKR.

Als u een reis boekt bij één van onze aangesloten reisspecialisten reist u in kleine groepen of op individuele basis en overnacht u vaak in authentieke accommodaties op unieke locaties en met respect voor de lokale cultuur, tradities en werkwijzen. Onze reisspecialisten onderscheiden zich door hun betrokkenheid en expertise. We vertegenwoordigen een rijk geschakeerd aanbod vertrouwde en bekende reismerken op vele bestemmingen.

Klik hier voor meer informatie over VvKR

Klik hier voor ons lidmaatschap van VvKR

Waardering Klantenvertellen
Waardering Klantenvertellen

Klantenvertellen

Klantenvertellen is specialist en marktleider in Nederland op het gebied van klantbeoordelingen. Wij zetten Klantenvertellen in om beoordelingen te verzamelen en te publiceren. Dit heeft voordelen voor u als reiziger en voor ons als bedrijf. U kunt namelijk een betere inschatting maken met wie u te maken heeft en welke reputatie dit bedrijf online heeft. Wij daarentegen kunnen leren van uw feedback.

Wij streven naar het tonen van echte klantbeoordelingen en het vereenvoudigen van de dialoog tussen onze gasten en Mambulu! Safaris. Door uw klantervaringen online te delen, draagt u er aan bij om een betere klantenbeleving te creëren voor iedereen. Delen maakt het voor iedereen beter.

Wij werken met Klantenvertellen en dat herkent u aan het logo op onze website. Met 1 muisklik op het logo, leest u alle klantbeoordelingen. Zo kunt u beter bepalen of u met dit bedrijf in zee wilt gaan.

Klik hier om te lezen wat Klantenvertellen voor u betekent

Klik hier voor onze beoordelingen op Klantenvertellen