Het is al weer 10 jaar geleden dat wij op 1 november 2010 Mambulu! Safaris With A Difference zijn gestart. Een mooie gelegenheid om terug te kijken op de ontwikkeling van een startup naar een volwaardig reisbureau.

Passie voor reizen

Reizen zit bij ons al sinds jong in het bloed. Samen met Marja en later ook met Merel en Iris hebben we alle uithoeken van de aarde bezocht. Toch keerden we steeds weer terug naar Afrika, dat uniek en onvergelijkbaar is met zijn rust en ruimte, schoonheid, avontuur en vriendelijke bevolking. De kennis en ervaring die we er zelf hebben opgedaan wilden we graag gaan delen met reizigers die, net als wij, op zoek zijn naar het échte Afrika.

Dat idee zijn we verder gaan uitwerken. Na een gedegen vooronderzoek in Nederland zijn we in Afrika gaan praten met diverse partijen over onze plannen. Ook tijdens mijn opleiding tot FGASA Field Guide in Zuid-Afrika heb ik uitgebreid met mijn trainers gesproken over ons concept. Alle positieve reacties deden ons besluiten om daadwerkelijk een reisbureau, gespecialiseerd op safari’s in Afrika, te gaan starten.

SGR registratie Mambulu! Safaris

Een groot deel van 2010 hebben we gebruikt om Mambulu! Safaris op te richten. Naast het opbouwen van een bestand met potentiële reizigers, het selecteren van onze lokale partners en het bouwen van een website hebben we veel tijd gestoken in het verkrijgen van de SGR registratie. Omdat wij ons zijn gaan specialiseren in maatwerk safari’s in oost en zuidelijk Afrika vinden wij het erg belangrijk om onze gasten de zekerheid te geven dat hun betaalde reisgelden gewaarborgd zijn. Wij zijn er nog steeds trots op dat wij het SGR logo mogen voeren op onze website en andere uitingen.

De kop is eraf – de eerste boeking

Eind oktober 2010 werden we benaderd door een oude relatie uit mijn ICT tijd. Hij en zijn vrouw wilden graag een safari maken in Afrika. Nog voordat we officieel waren begonnen hebben wij al een safari voor hen ontworpen naar Tanzania. We moesten snel het ontwerp van onze Reisovereenkomst en Facturen afronden om de boeking te kunnen afronden. Het vertrouwen van onze eerste gasten was hartverwarmend en een bevestiging van ons concept.

De jaren daarna hebben we hard gewerkt om de naamsbekendheid van Mambulu! Safaris With A Difference te vergroten. Al tijdens mijn vooronderzoek werd mij duidelijk dat er veel aanbieders zijn van reizen naar Afrika en dat is in de loop van de tijd steeds meer geworden. Het was voor ons dan van groot belang om een herkenbare waarde propositie te hebben en daar aan vast te houden. Dat is ons gelukt en we mochten voor steeds meer reizigers hun safari organiseren.

2015 werd gekenmerkt door de wereldwijde financiële crisis en de Ebola crisis in Afrika. Een grote uitdagingen voor een startende onderneming. Gelukkig hebben we een weg door de crisis gevonden en voor veel gasten mogen organiseren.

Gezonde groei

Vanaf 2016 maken we een gestage groei door. We zijn heel trots op het vertrouwen van onze gasten waarvoor we opnieuw hun safari mochten organiseren. En op de vele doorverwijzingen die we krijgen. Wij vinden het heel bijzonder dat veel van onze gasten de tijd en moeite hebben genomen om hun ervaringen met anderen te delen op onze website. Deze reviews zijn voor velen aanleiding om ons te benaderen voor hun safari.

Door de jaren heen heeft Mambulu! Safaris With A Difference zich ontwikkeld tot een gezond bedrijf. Niet alleen financieel, maar ook in die zin dat onze gasten hun weg naar ons weten te vinden via allerlei kanalen zoals beurzen, social media, advertenties, onze website en mond-tot-mond. Gezond ook in de zin dat wij safari’s organiseren naar alle landen waar wij actief zijn, dus geen risicovolle piek in één of enkele landen.

Corona

2020 jaar leek voor ons het beste jaar tot nog toe te worden. We hadden eind 2019 al veel boekingen voor 2020, nog los van de boekingen die we gedurende het jaar zouden ontvangen. Helaas kwamen reizen in het algemeen en safari’s in Afrika in het bijzonder abrupt tot stilstand in maart. Als gevolg van de Corona pandemie kan er niet worden gereisd. In plaats van het werken aan nieuwe safariontwerpen zijn we bezig gegaan met het omboeken van al onze safari’s. We verkeren in de gelukkige omstandigheid dat nagenoeg al onze gasten hun safari wilden omboeken. Dat vertrouwen doet een mens goed in deze barre tijd.

Vertrouwen in de toekomst

Met veel plezier kijken wij terug op alle mooie safari’s die we in de loop van de jaren voor onze gasten hebben mogen organiseren. Alle positieve reacties, ook in deze Corona-tijd, sterken ons voor de toekomst. Wij zijn er klaar voor om u ook de komende jaren van dienst te zijn met het ontwerpen én organiseren van maatwerk safari’s in oost en zuidelijk Afrika.

Wij bedanken al onze gasten voor het vertrouwen en hun enthousiaste verhalen!

vraag gratis offerte op maat aan