Ingeklemd tussen Namibië, Zuid-Afrika, Zimbabwe en Zambia ligt Botswana, het land waar Meghan Markle verliefd werd op Prins Harry. Misschien was het de Afrikaanse wildernis, of de romantische locaties waar ze naar de geweldige Afrikaanse zonsondergangen keken. Wat het ook was, Botswana staat nu bekend als het land waar echte prinsen en prinsessen verliefd op elkaar worden. De echte magie van het land ligt in de mensen en dieren in de wildernis. Hier leest u over de 5 redenen om Botswana te bezoeken.

5 sterren luxe

Wel graag van het gebaande pad af om de natuur te verkennen, maar niet inboeten op comfort? Het kan in Botswana, met prachtige luxe tented camps, 5 sterren lodges, 1 op 1 service in alle privacy. Verblijf net als Prins Harry in de Natural Selections group tented camp Meno A Kwena, of ga voor nog meer luxe in het Mombo Camp. Mombo Camp ligt in een van de meest afgelegen gebieden van Afrika. Een kamp in de Okavango Delta dat niet teleur zal stellen.

Beschermd land

Botswana is het thuis voor veel wildlife en dit is niet toevallig. Vergeleken met andere landen in deze buurt heeft Botswana meer oppervlakte aan nationale parken, reservaten, en wildlife management gebieden. 45% van het land is beschermd land wat een significant effect heeft voor alle wildlife.

De grootste populatie olifanten

Eén van de resultaten van de bescherming van de dieren in Botswana is dat het land nu de grootste populatie olifanten heeft op aarde. Olifanten hadden het zwaar de laatste jaren, omdat ze gejaagd werden voor hun ivoor. Door de conservatie inspanningen van Botswana is de populatie nu stabiel. Vooral Chobe National Park huist veel olifanten. Dit park is tevens het park met de gezondste populatie van katachtigen in Afrika, met leeuwen, luipaarden en cheeta’s.

De Okavango Delta

Ook wel één van de mooiste natuurgebieden ter wereld genoemd, de Okavango Delta is een indrukwekkend gebied dat ook op de UNESCO World Heritage lijst staat. Daarnaast is het gebied ook een van de zeven natuurlijke wonderen van Afrika. De delta is 15.000 km² groot en is daarmee de grootste binnenlandse delta ter wereld. Er leven nijlpaarden, krokodillen, hyena’s en veel meer. Het gebied geeft mogelijkheden voor verschillende activiteiten zoals game drives, wandel safari’s, kanoën en boot trips.

De vrijheid

Niet alleen de dieren zijn vrij in Botswana. Volgens het Freedom House, een organisatie die onderzoek doet naar democratie, politieke vrijheid en mensen rechten, is Botswana een van de 8 Afrikaanse landen waar men in vrijheid leeft. Hierdoor houden wij net dat beetje meer van Botswana waardoor we nog meer genieten van de zonsondergangen.

Benieuwd geworden naar reissuggesties voor Botswana? Klik dan hier voor reissuggesties voor Botswana of neem contact met ons op voor een op maat gemaakt reisvoorstel.

Mombo Camp - Mambulu! Safaris
Mombo Camp - Mambulu! Safaris
Grootste olifanten populatie - Mambulu! Safaris
Grootste olifanten populatie - Mambulu! Safaris
Beschermde gebieden in Botswana - Mambulu! Safaris
Beschermde gebieden in Botswana - Mambulu! Safaris