Hoe ICT’er Rob Sijm een nieuwe wereld betrad

Kleinschalige en daardoor exclusieve natuur- en cultuursafari’s, wildlife fotosafari’s en incentive safari’s op maat in Oost en Zuidelijk Afrika is waar zijn bedrijf Mambulu! voor staat. Rob is daarbij niet over één nacht ijs gegaan. Om zich in te leven in de mogelijkheden heeft zij zich in Zuid-Afrika laten opleiden tot officiële wildlife gids. Niet dat hij zijn klanten in Afrika gaat gidsen. Vanuit Bennebroek (NH) regelt hij samen met zijn vrouw Marja (49 jaar) de reizen die stuk voor stuk worden afgestemd op de persoonlijke wensen van de opdrachtgever. Welke route er wordt gevolgd, de manier van reizen, of er in hotels of tenten wordt overnacht, alle details worden met de safarigangers besproken.

Daarmee speelt hij in op de groeiende behoefte aan gemak, unieke ervaringen, belevingen en authenticiteit bij de consument. Rob doet er alles aan om via Mambulu! de droom van de reiziger waar te maken. Reizen door Afrika betekent ook reizen door ecologisch kwetsbaar gebied. Het is Rob er alles aan gelegen om zijn reizigers kennis te laten maken met veel facetten van het Afrikaanse leven zonder verstoringen. Om dat te bereiken werkt Mambulu! samen met lokale bedrijven die hij vooraf heeft geïnspecteerd en gecontroleerd. Zijn eigen werk- en reiservaringen bundelt hij met de kennis en kunde van de lokale partners.

Vooralsnog richt Mambulu! zich vanuit het kantoor in Bennebroek op de nederlandse en vlaamse markt. Het zullen met name de natuur- en cultuurliefhebbers zijn die via deze reizen op voor massa toerisme onontdekte plekken kunnen komen. Mensen van alle leeftijden die een adembenemend avontuur willen ondergaan. Ook fotohobbyclubs melden zich spontaan bij Mambulu! aan. Zelf verwacht Rob voor de zakelijke markt kortere incentive reizen te mogen gaan samenstellen.

Mambulu! geeft de reiziger altijd een persoonlijke reiservaring mee. Met respect voor natuur en cultuur en met oog voor duurzame ontwikkeling van de lokale gemeenschap. Safaris with a difference noemt Rob dat. Dit houdt in dat niet de gebaande toeristische paden worden gevolgd maar dat hij op een creatieve manier met het reisbudget heel veel mogelijk maakt. Als een jonge maar volwassen reisorganisator biedt Mambulu! al haar reizen vanaf 13 april 2011 aan onder het SGR garantielabel.

Mambulu! is te vinden op internet via mambulu.com en op twitter via @mambulu_safaris; facebook: Mambulu! Safaris with a difference.

“Mambulu! Safaris with a difference” ontwerpt unieke persoonlijke safari’s op maat naar oost en zuidelijk Afrika. De kernwaarden van Mambulu! zijn persoonlijke benadering en advies, unieke routes en accommodaties, duurzame lokale ontwikkeling, betrouwbaar en veilig.

Link naar de website mambulu.com