Malawi verhuist 500 olifanten

De komende weken worden in Malawi 500 olifanten verhuisd van Liwonde National Park, waar de bescherming van olifanten heeft geleid tot een overschot van olifanten, naar het Nkhotakota Wildlife Reserve, gelegen aan de oevers van Lake Malawi.

Liwonde National Park

Het project om de olifanten te verhuizen vergt grote inspanningen; eerst worden de olifanten vanuit helikopters verdooft met een verdovingsmiddel. Vervolgens worden hijskranen gebruikt om de olifanten op vrachtwagens hijsen, waarna de olifanten ongeveer 300 kilometer over de weg worden getransporteerd.

Nkhotakota Wildlife Reserve

In Nkhotakota Wildlife Reserve leven sinds jaren nauwelijks wilde dieren meer. De verhuizing van de olifanten en mogelijk 1.500 andere wilde dieren van verschillende diersoorten moeten het wildlife reserve weer op de kaart zetten als een volwaardige safaribestemming.

Zoals een woordvoerder van Malawi Tourism zegt: “Malawi wordt een van de meest complete bestemmingen in Afrika, met het meer, het verrassende landschap, de cultuur en de wildlife ervaring. Warm, gastvrij en onbedorven, Malawi wacht erop om ontdekt te worden.”

African Parks

African Parks en de overheid van Malawi hebben al jarenlang een succesvolle samenwerking voor het behoud van de natuur; de twee organisaties hebben eerder samengewerkt bij de herintroductie van ruim 2.500 wilde dieren in het Majete Wildlife Reserve, waaronder Africa’s ‘Big Five’.