Namibië is zo een gevarieerd land. Er is zo veel te doen. Denk aan wilde dieren spotten, genieten van landschappen, leren over de lokale cultuur, het strand bezoeken en ga zo maar door. In deze blog belichten we een avontuurlijke kant van Namibië, het off-road rijden: Namibie 4×4. U leest over 5 plekken waar prachtige 4×4 routes te vinden zijn en hoe uitdagend deze zijn. Voordat u zelf deze trails gaat rijden raden wij aan om ons eerst om advies te vragen over de route en de staat van het pad in die periode.

Erindi Game Reserve

Erindi Game Reserve is een eco-tourism bestemming waar u perfect dieren kunt spotten tijdens een self-drive of met een gids van de lodge. Er zijn ook self-catering huisjes en een rustige campsite. Maak vanuit hier gave trips. Er zijn 4 routes te rijden. Deze zijn in totaal meer dan 100 kilometer lang. Tijdens het zoeken van dieren kunt u op deze tracks ook uw 4×4 vaardigheden verbeteren. Rij uitdagende hellingen op of rij door mul zand.

Deze track is prima geschikt voor beginnende 4×4 rijders. Vraag wel altijd naar de laatste updates over deze tracks voor u het gaat rijden.

Wüstenquell Guest Farm

Deze accommodatie ligt valk bij Swakopmund in de Erongo Regio. Er zijn een rondavel, twee berg chalets en een self-catering huis voor vier personen. De accommodatie ligt midden in de woestijn en het gebied staat bekend om de unieke natuur en bijzondere geologische formaties. Er zijn een aantal leuke 4×4 trails om het gebied te verkennen.

Deze trail is prima geschikt voor beginnende 4×4 rijders. Vraag wel altijd naar de laatste updates over deze trail voor u het gaat rijden.

Damaraland

Damaraland is een prachtig gebied in het noordwesten van Namibië. Het gebied staat bekend om de ongetemde en ruige wildernis die garant staat voor avontuur in uw reis. Hier rijdt u over niets meer dan paden en rotsen over uitgestrekte vlaktes, langs bergen en rotsen en door oude rivierbeddingen. Kortom, een onvergetelijke ervaring.

Een gave en zeer uitdagende trail is de Hoanib trail. Deze leidt u door een opgedroogde rivier naar prachtige gebieden. Houd er wel rekening mee dat dit een lastig parcours is en dat rijden met twee auto’s ten alle tijden wordt aangeraden. Vraag altijd naar de laatste updates over deze route voor u het gaat rijden.

Khaudum National Park

Khaudum National Park ligt in het noordoosten van Namibë. Het is een semi-woestijngebied in een meer afgelegen plek. Het is een park dat niet vaak wordt bezocht en wordt gezien als een van de wildste plekken van Namibië. Hierdoor is voorbereiding vereist.

Rij hier over uitdagende zandpaden. Een afstand van 70 kilometer kan hier wel 6 uur duren. Dit geeft wel aan dat het moeilijke stukken zijn om te rijden. Hierdoor is het ook ten alle tijden aangeraden om met 2 auto’s dit gebied te betreden. Vraag altijd naar de laatste updates over deze route voor u het gaat rijden.

Palmwag

Palmwag is gelegen in het noordwesten van Damaraland. U vindt hier een semi-woestijn gebied met de Etendeka bergen op de achtergrond. Om er te komen is het al aan te raden om een 4×4 auto te hebben. De weg is in principe redelijk maar soms zijn er stijle hellingen en afdalingen. In de concessie van Palmwag is het mogelijk met een 4×4 bepaalde routes te rijden. Hiervoor heeft u wel een vergunning nodig van de receptie.

De routes die u hier kunt rijden zijn fantastisch maar zeer uitdagend. Vraag altijd naar de laatste updates over deze route voor u het gaat rijden.

Namibië reissuggesties vraag offerte op maat aan
Erindi game reserve, namibie 4x4
Erindi game reserve, namibie 4x4
Wüstenquell Namibië 4x4
Wüstenquell Namibië 4x4
Onderweg in Khaudum National Park Namibië
Onderweg in Khaudum National Park Namibië
Op zoek naar de weg, Damaraland, Namibie 4x4
Op zoek naar de weg, Damaraland, Namibie 4x4