Afgelopen augustus hebben wij een studiereis gemaakt door Zuid Afrika en onze ervaringen willen wij graag met u delen! In zes blogs nemen wij u, aan de hand van onze vlogs, mee op Zuid Afrika Safari en hopen u hiermee een goed beeld te geven van wat dit prachtige land allemaal te bieden heeft. Dit is het derde deel waarin we Entabeni Game Reserve verlaten. We reizen door naar Marakele National Park en Pilanesberg National Park. We eindigen dit deel in Port Elizabeth, het begin van onze tocht naar Kaapstad.

Entabeni Game Reserve

Tijdens onze laatste game drive in het Entabeni Game Reserve nam de gids ons mee naar een ander deel van het park. Hiervoor moesten we een heel stijl rotsig pad op. Het was best wel koud dus verscholen we onszelf in de dekentjes die we gekregen hadden. Eenmaal aan de top was er prachtig uitzicht en ook andere dieren zoals de blesbok en de struisvogel. Het meest speciale aan deze game drive was wel de koffiedrinkplaats. Dit was op een uitzichtpunt dat over het hele park uitkeek. Fantastisch!

Na de game drive aten we nog snel ontbijt in Entabeni en toen gingen we op pad naar Marakele National Park. Dit park ligt op 4 uur rijden van Entabeni en heeft veel supermarkten om weer even in te slaan voor het vervolg van de reis. 

Marakele National Park

In Marakele National Park verbleven we in Bontle Camp. Dit is een van de twee kampen in het park en ligt in het Bontle deel van het park. Het andere deel van het park, waar het meeste grote wild zit heeft ook een eigen lodge. Aangezien nagenoeg alle wegen in Marakele National Park alleen voor een 4×4 voertuig zijn deden we in de avond mee met de game drive. Een leuke en veel wetende gids reed ons door het park. Hier spotten we een aantal mooie neushoorns!

Sun City

Onze Zuid Afrika Safari zou ons als volgende bestemming naar Pilanesberg brengen. Op weg daarheen besloten we nog om Sun City te bezoeken. Dit is een enorm complex met allerlei dingen om te doen. Je kan er golven, gokken, game drives maken, waterskiën, naar de bioscoop, winkelen en nog veel meer. Wij hebben er even rondgelopen en lekker geluncht. 

Pilanesberg National Park

Toen was het weer tijd om de wildernis in te gaan. We verbleven in Pilanesberg National Park in de Ivory Tree Game Lodge. Een mooie lodge waar we met een golfkarretje naar ons huisje gebracht werden. We waren nog precies op tijd om mee te gaan met de game drive. Net als in Entabeni kregen we hier een gids voor de gehele tijd dat we hier waren. In een net safari voertuig reed de gids ons rond en we zagen allerlei dieren. Olifanten, Go-away-birds, neushoorns en Malagite Kingfishers. 

De game drive in de ochtend was net zo enerverend! We spotten al snel leeuwen. Maar het bijzonderste was wel de Brown Hyena. Een zeer schuwe hyena soort. Na de game drive moesten we snel weer onze eigen auto in duiken om op tijd de auto weer in te kunnen leveren op het vliegveld van Johannesburg. We redden het precies. 

De vlucht bracht ons naar Port Elizabeth. Een stad aan de zuidkust van Zuid-Afrika. Port Elizabeth markeert het beginpunt van de Garden Route. Lees in het volgende verslag over de Garden Route en wat we meemaken

Geïnspireerd geraakt? Neem een kijkje op de pagina reissuggesties Zuid-Afrika.

Leeuw in Entabeni Game Reserve Zuid-Afrika Safari
Leeuw in Entabeni Game Reserve Zuid-Afrika Safari
Olifant Pilanesberg National Park, Zuid Afrika Safari
Olifant Pilanesberg National Park, Zuid Afrika Safari
Southern Boubou, Zuid Afrika Safari
Southern Boubou, Zuid Afrika Safari
Zonsondergang Port Elizabeth, Zuid-Afrika
Zonsondergang Port Elizabeth, Zuid-Afrika