Afgelopen augustus hebben wij een studiereis gemaakt door Zuid Afrika en onze ervaringen willen wij graag met u delen! In zes blogs nemen wij u, aan de hand van onze vlogs, mee op Zuid Afrika Safari en hopen u hiermee een goed beeld te geven van wat dit prachtige land allemaal te bieden heeft. Dit is het vijfde deel waarin we vanuit Swellendam op pad gaan naar Cape Agulhas en Hermanus.

De Hoop Nature Reserve

Vanuit Swellendam was De Hoop Nature Reserve de eerste stop. De weg ernaartoe was niet zo best. Veel potholes in het grind. In het park loopt er een weg direct naar de oceaan. Er is een parkeerplaats en vanaf daar konden we wandelen. We liepen een stukje langs de kust. Wat heel bijzonder was, was dat we een stuk of 15 walvissen zagen. Gewoon vanaf de kust! Geweldig!

Cape Agulhas

We overnachtten bij Cape Agulhas. Cape Agulhas is het meest zuidelijke puntje van Afrika. Het is de plek waar de Indische en Atlantische oceaan samen komen. Aangezien het ook een landtongetje is, staat er continu heel harde wind. Het was een bijzonder en mooi punt om te overnachten. 

We beklommen hier de vuurtoren en we bekeken het aangespoelde scheepswrak. Uit het museumpje bij de vuurtoren leerden we dat er voor de kust hier heel veel scheepswrakken liggen. Al sinds de tijd van de VOC is het een uitdagende kaap om omheen te varen omdat het weer zo onvoorspelbaar is. 

Hermanus

De volgende plek waar we heen gingen op onze route, was Hermanus. Als tussenstop kozen we een restaurantje genaamd ‘Coffee on the Rocks’. Een klein restaurantje in Gansbaai waar we uitzicht hadden op de oceaan. We keken weer uit voor walvissen maar we zagen ze dit keer niet. 

Na de lunch reden we door naar Hermanus waar we in het Beach House verbleven. We kregen de Baleen Room. Deze kamer keek uit over de oceaan. Hier, vanuit onze kamer zagen we twee walvissen met hun vinnen zwaaien! Ongelooflijk! 

De volgende dag hebben we lekker de tijd genomen om langs het zee pad naar het centrum van Hermanus te lopen. In totaal is het pad 12 kilometer maar wij stapten in waar ons hotel stond. Die lag namelijk pal aan dit ‘Cliff Path’. Dit pad schijnt de beste plek te wereld te zijn om walvissen vanaf land te zien. Wij hadden vandaag helaas geen geluk, maar dat maakte de wandeling niet minder mooi. 

In het volgende deel van onze reis door Zuid Afrika vermaken we ons in Kaapstad. Klik hier om over onze avonturen in en om Kaapstad te lezen. 

Geïnspireerd geraakt? Neem een kijkje op de pagina reissuggesties Zuid-Afrika.

Garden Route, accommodatie Cape Agulhas, Zuid-Afrika
Garden Route, accommodatie Cape Agulhas, Zuid-Afrika
De Hoop National Park Zuid-Afrika | Mambulu! Safaris with a Difference
De Hoop National Park Zuid-Afrika | Mambulu! Safaris with a Difference
Cape Agulhas, Zuid Afrika
Cape Agulhas, Zuid Afrika
Kustlijn Hermanus, Zuid Afrika
Kustlijn Hermanus, Zuid Afrika