In november 2018 zijn wij op studiereis gegaan om nieuwe dingen te ontdekken in 3 van onze bestemmingen. Deze keer waren dat Namibië, Botswana en Zimbabwe. Door middel van een selfdrive bezochten wij Erindi Game Reserve, Hwange National Park, Victoria Falls, Chobe National Park, Khwai Community Area, en Moremi National Park.

Erindi Private Game Reserve

Onze reis begon in Windhoek, Namibië. Hier haalden wij de auto op, deden inkopen voor de reis en gingen op weg naar onze eerste bestemming, Erindi Private Game Reserve. Dit reserve ligt op zo’n 3 uur rijden van Windhoek. Wij verbleven hier op de campsite waar elke plek een eigen douche, wc en keuken heeft. Zeer comfortabel om de reis te beginnen. Na aankomst even bij de waterhole gezeten om te kijken wat er voorbij trok. Een majestueuze olifant en heel wat verschillende vogels.

De tweede dag maakten wij een game drive van een hele dag door het park. Hier zagen wij de grote diversiteit van het park. In de ochtend spotten wij veel dieren, waaronder de bijzondere zwarte gnoe, elanden en zelfs een neushoorn. In de middag vervolgden wij onze route over een 4×4 trail waar onze rijkwaliteiten naar boven kwamen. (Zie onze video’s op Facebook voor 4×4 tips)

Hwange National Park

De volgende bestemming was Hwange National Park, in Zimbabwe. In een aantal dagen via Windhoek, Gobabis, Maun, en Nata reden wij naar de grens van Zimbabwe. Bij een heel kleine grenspost reden wij direct Hwange National Park in. De eerste dag in dit park was geweldig. Na zo’n 2 kilometer rijden spotten wij een leeuwen familie met 1 mannetje, 3 vrouwtjes en 3 kleintjes. De welpjes waren echt nog heel jong, want ze dronken nog bij hun moeder. Een bijzondere spot!

In totaal zijn wij 4 nachten in Hwange National Park gebleven. Iedere nacht op een andere plek.

De eerste nacht verbleven wij in Robin’s Camp. Een totaal gerenoveerd kamp, dus alles is spik en span en het is ook goed gelegen in het park. Hierna gingen wij naar Kapula Camp, een eenvoudig tented camp in een prachtig gedeelte van het park. Het lag namelijk vlak bij een fantastische hide, waarvandaan we uitzicht hadden over een waterhole die veel dieren trok door de droogte in het gebied. Er waren onder andere veel olifanten, impala’s, kudu’s en wrattenzwijntjes te vinden.

Het derde kamp dat wij bezochten was Camp Hwange. Tijdens onze eerste game drive vanuit deze lodge spotten wij een leeuwin die net een wrattenzwijn gevangen had. Later haalde ze haar familie erbij bestaande uit 4 kinderen en haar zus. Heel bijzonder om mee te maken. Het kamp heeft verder een intieme sfeer waar alle gasten en gidsen bijvoorbeeld met zijn allen aan een grote tafel dineren. Het laatste kamp in, of beter gezegd net buiten, Hwange National Park was Khulu Bush Camp. Hier verbleven wij in hun nieuwe familie unit. Een ruim opgezet huis met twee ruime slaapkamers en een woonkamer/keuken waar een privé chef heerlijk voor u kookt. Als u in dit huis verblijft heeft u ook een privé gids die u elke activiteit begeleidt.

Victoria Falls

Na Hwange National Park zijn wij door het prachtige landschap van Zimbabwe naar Victoria Falls gereden. Hier verbleven wij in het koloniale Victoria Falls Hotel. Hier genoten wij van wat luxe na een aantal dagen in de bush. De volgende ochtend bezochten wij vroeg de Victoria Watervallen aan de kant van Zimbabwe. Als u rond openingstijd al gaat, dan zijn er nog geen andere bezoekers en is er prachtig licht voor foto’s.

Chobe National Park

Tijd om de grens weer over te gaan naar Chobe National Park in Botswana. Die nacht sliepen wij in de Chobe Bakwena Lodge. Een fijne lodge van waaruit game drives en boottochten worden georganiseerd. Wij begonnen met een boottocht. We spotten onder andere krokodillen, hippo’s en olifanten. De olifanten kwamen echt naar het water gerend, omdat ze van zo ver kwamen en dus niet genoeg gedronken hadden. Het was voor de dieren echt wachten tot het regenseizoen zou beginnen. Gelukkig hadden de dieren die we zagen tijdens de boottocht de levenslijn, oftewel de rivier gevonden.

Na de game drive reden wij door naar Muchenje Campsite. Hier hadden wij een mooie campsite met mooi uitzicht over de rivier met aan de andere kant van de rivier Namibië. In de avond hebben wij onze kampvuur vaardigheden verbeterd voor het survival gevoel.

Khwai Community Area

Dit gevoel was 180 graden anders met onze volgende bestemming. Dat was namelijk Machaba in Khwai Community Area, een luxe tented camp. Het is heerlijk om dit dierrijke gebied te verkennen vanuit zo een fijne plek. Het voelt ook wel als een huis weg van huis. Fijne sfeer, lekker eten, en heerlijke bedden. Gedurende onze tijd hier hebben wij ook veel dieren gezien, waaronder luipaarden, wilde honden, leeuwen, en hyena’s. Een dier dat wij hier ook nog spotten was de honey badger. Dit dier is zeer schuw en meestal alleen, maar dit keer zagen wij de honey badger in een paar en vlak bij het pad. We reden er eigenlijk toevallig langs en toen hebben wij deze bijzondere dieren dus van dichtbij gezien!

Moremi Game Reserve

De laatste bush bestemming van onze reis was in Moremi Game Reserve, Xakanaxa campsite. Deze campsite ligt aan het uiterste puntje van het vaste land aan de Okavango Delta. Een mooie route om hier te rijden is naar Paradise Pool.

Windhoek

Via Maun en Gobabis zijn wij vervolgens weer naar Windhoek, Namibië gereden. Hier onze auto weer ingeleverd en weer terug naar huis gevlogen. We kijken terug op een geweldige reis waarin we weer veel nieuwe dingen hebben gezien, meegemaakt en geleerd.

Met deze hernieuwde en aangescherpte kennis maken wij graag een reisvoorstel voor u. Neem contact met ons op voor meer informatie of een offerte.

vraag gratis offerte op maat aan
Erindi Private Game Reserve Namibië
Erindi Private Game Reserve Namibië
Leeuwen familie in Hwange National Park Zimbabwe
Leeuwen familie in Hwange National Park Zimbabwe
Luipaard in Khwai Community Area Botswana
Luipaard in Khwai Community Area Botswana