Namibie reizen zijn populair door de grote open vlaktes, de oneindige lange rechte gravel roads, de grote variatie aan landschappen en de wilde dieren in Etosha National Park. In deze Covid-19 periode zijn dé ideale bestemming om met minimale kans op besmetting een mooie safari te maken. Wij zetten de top-10 leukste pitstops tijdens Namibie reizen voor u op een rijtje.

1. Canyon Roadhouse, Fish River Canyon

Gelegen aan de C37 en omgeven door oude Chevrolet- en Ford pick-ups, tractoren en oude windmolens is het Canyon Roadhouse niet te missen. Zeker niet als u op weg bent naar de Fish River Canyon. Op het menu staan burgers, Amarula Cheescake en milkshakes in de lekkerste smaken. De tafeltjes worden omringd door oude antieke voorwerpen die uitstekend passen in het interieur. Het zwembad is een oud waterreservoir.

2. Wilde paarden, Aus

Sinds 1915 leven er wilde paarden onder barre omstandigheden in de Namib woestijn. Aan de B4 tussen Aus en Lüderitz is een uitkijkpost gemaakt met uitzicht op de waterplaats bij Garub. De waterplaats en het omringende land wordt beheerd door de nabijgelegen Klein-Aus Vista Desert Horse Inn. Hier is veel informatie te vinden over de wilde paarden en hun eeuwige strijd om te overleven in dit ruige landschap.

3. McGregor’s bakkerij, Solitaire

Langs de C14 aan de rand van het Namib Naukluft National Park tussen Sesriem en Swakopmund herkent u Solitaire aan de oude verroeste klassieke auto’s. Al ruim 60 jaar is Solitaire een geliefde plek bij reizigers tijdens Namibie reizen, al was het maar om de auto vol te tanken of om iets te kopen in het kleine winkeltje. De grootste trekpleister om in Solitaire te stoppen is echter de beroemde appeltaart van Moose, die elke dag vers wordt gebakken bij McGregor’s Bakery.

Solitaire is uitgebreid beschreven in een boek van Ton van der Lee. Nadat hij zijn leven als filmproducent in Nederland had opgegeven is hij zonder duidelijke plannen naar Afrika vertrokken. Hij kocht een auto in Kaapstad en reed naar het noorden. Hij kwam terecht in Solitaire. In zijn boek beschrijft hij het leven in het plaatsje in de jaren ’90 van de vorige eeuw. Een absolute aanrader om voor vertrek naar Namibië te lezen.

4. Lüderitz oesters

Hoewel ze niet inheems zijn, leven in de koude golfstromen van de Atlantische oceaan voor de kust van Namibië oesters. Ook wel Namoysters genoemd. In kustplaatsjes als Walvis Bay, Swakopmund en Lüderitz is deze lekkernij redelijk betaalbaar. Bijvoorbeeld de Diaz Coffee Shop in Lüderitz  serveert uitstekende oesters tegen een redelijke prijs. Voor de liefhebber een goede reden om een stop te maken in het schilderachtige stadje.

5. Lagoon, Walvis Bay

Pak de koffiekan en verrekijker in en verzeker u van een mooie plak aan de Walvis Bay Lagoon. In de lagoon leeft een grote verscheidenheid aan watervogels en steltlopers, waaronder grote zwermen roze flamingo’s. De beste tijd voor vogelaars is tussen oktober en april, wanneer de bezoekende migrerende vogels in de lagoon zijn.

6. Swakop Vellies, Swakopmund

Swakopmund is een koloniaal kustplaatsje waar u teruggaat naar de Duitse geschiedenis. In het plaatsje treft u in de straten gebouwen aan in Beierse stijl met houten kozijnen. Bekend is bijvoorbeeld het Brauhaus waar u in het Duits wordt aangesproken en waar Schnitzel mit Pommes op het menu staat. Er worden tal van avontuurlijke activiteiten aangeboden, maar ga ook eens kijken bij de familie Schier die hier al meer dan 75 jaar de ‘Swakop Vellies’ produceren. Dit is een zachte schoen gemaakt van de huid van Kudu’s.

7. Duitse bakkerij, Outjo

Als u verder naar her noorden reist, bijvoorbeeld naar Etosha National Park stop dan even in het plaatsje Outjo. Hier is een bakkerij die is gespecialiseerd in gebakjes en brood volgens Duitse recept. Heerlijk genieten met een lekker kopje koffie erbij!

8. Stone Men, Kaokoveld

Voor diegenen die nog verder naar het noorden gaan tijdens hun Namibie reizen? Houd uw ogen open voor de kleine stenen mannetjes die door in het landschap tussen de Van Zyl’s Pass en Damaraland zwerven. Deze mannetjes zijn achtergelaten door een Namibische Banksy stam. Niemand wie deze sculpturen heeft gemaakt. Alle mannetjes tezamen worden de ‘The Lone Men of Kaokoveld’ genoemd. De moeite waard om te stoppen voor een foto.

9. Twyfelfontein Rotstekeningen, Twyfelfontein

Voor rotstekeningen moet u in Namibië zijn. In de omgeving van Twyfelfontein treft u een van de grootste concentraties rotstekeningen in Afrika. Deze etsen, algemeen bekend als rotstekeningen, vertellend de verhalen van de San Bushmen, de eerste jager-verzamelaars van het land. Er zijn meer dan 5.000 individuele rotsschilderingen die op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De meest opvallende zijn de ‘Dancing Kudu’ en de ‘Lion Man’. Er zijn ook afbeeldingen van pinguïns en flamingo’s. Dat is heel bijzonder, want geen van beide leeft in de directe omgeving van Twyfelfontein. Bent u benieuwd geworden, stop dan in Twyfelfontein!

10. Epupa Falls, Epupa

De Epupa Falls zijn een van de meest ondergewaardeerde pitstops tijdens Namibie reizen. De Kunene rivier stroomt hier een rotsachtige kloof. De brede Kunene is de enige permanent stromende rivier in Kaokoveld. De uitgestrekte waterval strekt zich over een paar honderd meter uit in een wirwar van waterpoelen en stroomversnellingen. De waterval is gratis toegankelijk dus het staat u vrij om tussen de rotsblokken en baobabs te dwalen om een goed uitzicht te vinden. U krijgt absoluut geen spijt van uw tocht naar de Epupa Falls!

Namibië reissuggesties vraag gratis offerte op maat aan
Namibië reissuggesties vraag gratis offerte op maat aan
Namoysters Lüderitz Namibië
Namoysters Lüderitz Namibië
Swakop Vellies gemaakt in Swakopmund Namibië
Swakop Vellies gemaakt in Swakopmund Namibië
Epupa Falls in Namibië
Epupa Falls in Namibië