Top 4 paradijselijke eilanden in het Meer van Malawi

Malawi is een nog onbekendere safaribestemming in Afrika. Steeds meer mensen ontdekken het land als een geweldige bestemming om dieren te spotten, om de landschappen te bewonderen, en te genieten van de stranden en rijke cultuur. Een van de hoogtepunten van het land is het Meer van Malawi, ook wel ‘Lake of Stars’ genoemd. Doordat het meer zo groot en diep is voelt het als een zee met een aantal idyllische eilanden erin. In het Meer van Malawi leven zo’n 1000 soorten tropische vissen waarvan veel ook alleen voorkomen in het Meer van Malawi. Naast het bewonderen van de vissen kunt u genieten van de landschappen en van verscheidene watersporten. Elk eiland heeft zijn eigen charmes waar u in deze blog alles over leest.

1. Marelli Islands

Op slechts 2 uur reizen van Lilongwe ligt dit prachtige eiland met de Blue Zebra Island Lodge erop. Het is een waar sprookje voor natuurliefhebbers en avontuurlijke reizigers. Deze lodge ligt, meer precies, op het Nankoma Island dat deel uitmaakt van de Marelli Island Archipelago. De drie eilanden van deze eilandengroep zijn benoemd tot UNESCO World Heritage site. De eilanden zijn thuis voor diverse flora en fauna en zijn een fantastische bestemming voor vogelaars.

De Blue Zebra Island Lodge is een luxe retreat met 8 luxe tented chalets en een family cottage. Vanaf elk balkon kunt het meer zien. U kunt zelf kiezen hoe actief u uw verblijf hier wilt maken. Of u nu in een hangmat een boekje leest of een kayak tocht gaat maken, het kan allemaal. Andere activiteiten die deze lodge organiseert zijn bijvoorbeeld snorkel tochten, cruises tijdens zonsondergang, waterskiën en wakeboarden.

2. Mumbo Island

Dit afgelegen eiland ligt op 10 kilometer van de Cape Maclear Peninsula in het zuidelijke deel van het Meer van Malawi. Het Mumbo Island Camp biedt luxe en rust en een geweldige locatie. Het ligt aan een stille baai met kristalhelder water. De wateren om dit eiland zijn perfect voor duiken en snorkelen. De kleurrijke cichlid vis wordt regelmatig gespot rondom Mumbo Island.

De accommodatie heeft smaakvol ingerichte tenten en family units. Het kamp volgt de strikte principes van ‘eco-architecture’ en is zo ontworpen dat het geen tot weinig impact heeft op het eiland. Activiteiten die hier gedaan kunnen worden zijn onder andere kajakken, snorkelen, duiken, boot tochtjes en vogels spotten.

3. Domwe Island

Domwe Island is het wildste eiland in het Meer van Malawi. In de oude bossen leven een aantal soorten zoogdieren en vele soorten vogels. Domwe Island is nooit bewoond geweest en is de perfecte plek voor actieve reizigers en natuurliefhebbers. U kunt er prachtig wandelen over de velen tracks of kajakken langs de 11 kilometer lange kust.

Op het eiland is een accommodatie gebouwd, Domwe Island Camp. Het camp is gelegen aan een baaitje dat uitkijkt naar het oosten. Het kamp is eenvoudig maar exclusief en er zijn mogelijkheden tot zelf-catering. De lodge is minimalistisch en eco-friendly.

4. Likoma Island

Kaya Mawa, ook al ligt het niet op een eigen eiland, is een van de meest romantische accommodaties in het Meer van Malawi. Likoma Island is het grootste eiland in het Meer van Malawi met een aantal dorpjes en een kathedraal gebouwd door missionarissen.

Kaya Mawa, wat ‘misschien morgen’ betekend in het lokale dialect, is een ware luxe accommodatie. Het is gelegen op het zuidelijkste puntje van het eiland. Alle kamers zijn handgemaakt en ontworpen om in de omgeving te passen en om de geweldige uitzichten goed te kunnen bewonderen. Activiteiten zijn onder andere duiken, kajakken, snorkelen, paddle boarden, kite surfen, mountainbiken en quad ritten.

Zwembad Blue Zebra Island Lodge Lake Malawi
Zwembad Blue Zebra Island Lodge Lake Malawi
Mumbo Island in Lake Malawi
Mumbo Island in Lake Malawi
Per kajak naar Domwe Island Lake Malawi
Per kajak naar Domwe Island Lake Malawi
Chalet Kaya Mawa Likoma Island Lake Malawi
Chalet Kaya Mawa Likoma Island Lake Malawi