Top 5 malaria vrije safari’s in Zuid-Afrika

Een safari door malaria vrije gebieden is een perfecte oplossing voor iemand die wel het moois wil zien dat Afrika te bieden heeft maar zich geen zorgen wil maken over malaria. Vooral voor families met jonge kinderen kan het fijn zijn om te weten waar heen te gaan in Afrika zonder dat anti-malaria medicatie nodig is. In deze blog lichten wij 5 gebieden uit in Zuid-Afrika waar u een geweldig safari avontuur kan beleven in een malaria vrij gebied.

Madikwe Game Reserve

Madikwe is het grootste malaria vrije game reserve in Zuid-Afrika, met meer dan 75.000 hectare grond. Het reserve bevindt zich vlak bij de Botswaanse grens en heeft een geweldig landschap. Het park is het thuis van 66 soorten zoogdieren waaronder de Big 5. Zelfs de bijzondere wild dog is er, met veel geluk, te spotten. Verder leven er velen antilopen, zebra’s, giraffes en de meer dan 300 soorten vogels maken dit park een waar vogelaarsparadijs.

Het park ligt op zo’n 4 uur rijden van Johannesburg, maar er is ook een airstrip zodat u erheen kunt vliegen. In het reserve bevinden zich een aantal mooie lodges die allemaal mooie activiteiten aanbieden. Bij voorbeeld de game drives in de ochtend en avond, waarmee u in een 4×4 auto op zoek gaat naar dieren.

Een van de beste lodges van het reserve is de Madikwe Hills Private Game Lodge. De lodge is gelegen op de heuvels waardoor u een prachtig uitzicht hebt over het park. Er zijn in totaal 10 ruime suites met een eigen woonkamer, badkamer en plunge pool vanwaar u overal van het uitzicht kunt genieten. Naast de normale game drives worden er ook speciale fotografie game drives georganiseerd en kunnen jonge kinderen zich vermaken in de Madikwe Hills kiddies club waar zij onder begeleiding van het team kunnen leren over de wildernis op een speelse manier. Tijdens het diner geniet u van heerlijke wijnen uit de regio.

Kwandwe Game Reserve

Kwandwe Game reserve ligt op zo’n 2 uur rijden van Port Elizabeth. Dit gebied staat bekend om de malaria vrije game reserves. Door de gunstige locatie zijn er naast verblijvende gasten ook veel dag gasten die dit reserve bezoeken tijdens hun toch over de Garden Route.

Het park is 22.000 hectare groot en is het leefgebied van duizenden dieren zoals de leeuw, neushoorn, buffel, luipaard, en olifant. Ook zijn er vele antilopen, zebra’s en andere dieren te vinden. In het reserve zijn 5 accommodaties waarvan de Ecca Lodge een is. Het is een intieme lodge met maar 6 kamers en ook deze lodge heeft fantastisch uitzicht. Vanuit deze lodge gaat u mee op game drives en game walks op zoek naar dieren.

Shamwari Private Game Reserve

Shamwari ligt vlak bij het Addo Elephant Park en is ongeveer 1 uur rijden van Port Elizabeth vandaan. Dit reserve is het oudste reserve in de Eastern Cape. Het park is sinds het begin bewust bezig met conservatie van de dieren en natuur in het park. Hierdoor is het park nu officieel ‘Protected Environment’.

Een van de 6 lodges in dit game reserve is het Explorer Camp. Deze accommodatie biedt fantastische meerdaagse wandel safari’s. U wandelt van kamp naar kamp voor 2 tot 3 nachten. Tijdens de wandel safaris krijgt u een heel andere kijk op de natuur en zult u merken dat u ook andere soorten dieren en planten beter kunt bewonderen.

Welgevonden Private Game Reserve

Het Welgevonden Private Game Reserve ligt op 3 uur rijden van Johannesburg en is 34.000 hectare groot. Ook in dit park is de Big 5 te zien, waar u naar opzoek gaat tijdens uw game drives. Er leven, onder andere, ook giraffes, kudu’s, zebra’s, warthogs en roan antilopes.

Aan een mooi gelegen waterhole ligt de Mhondoro Safari Lodge. Nadat de originele lodge was afgebrand in 2015 is alles nu nieuw gebouwd. Naast de mooie nieuwe accommodatie zijn er ook nieuwe activiteiten die de lodge aanbiedt, zoals een yoga retreat. Het zwembad van de lodge is een bijzondere plek. Er komen hier namelijk ook geregeld olifanten uit drinken. Een bijzondere ervaring om dit vanuit de lodge van zo dichtbij mee te maken.

Marataba

Marataba is een privé concessie dat deel uit maakt van het Marakele National Park in Limpopo. Het park ligt op zo’n 3.5 uur rijden van Johannesburg en er is ook een airstrip voor kleine vliegtuigjes. In het park leeft een grote variëteit aan dieren.

Er zijn maar twee kleinschalige lodges in het park, wat een waar remote gevoel geeft. The Marataba Mountain Lodge heeft fantastisch uitzicht over de bergen die in het reserve zijn. Voor de avonturiers is er ook de mogelijkheid om in een boomhut te slapen en te genieten van de stilte en sterren.

Benieuwd geworden naar een reis naar Zuid-Afrika in een Malaria-vrij gebied? Bekijk onze reissuggesties voor Zuid-Afrika hier of neem contact met ons op voor een voorstel op maat. 

Malaria vrij gebied in Zuid-Afrika
Kwandwe Private Game Reserve - Mambulu! Safaris
Shamwari - Mambulu! Safaris
Shamwari - Mambulu! Safaris
Welgevonden Game Reserve - Een malaria vrij gebied in Zuid-Afrika
Welgevonden Game Reserve - Mambulu! Safaris
Marataba - Mambulu! Safaris
Marataba - Mambulu! Safaris