Top 5 activiteiten bij de Victoria Watervallen

De Victoria watervallen bevinden zich op de grens van Zimbabwe en Zambia. Het bezoeken van de Victoria Watervallen, die ruim bijna 1.700 meter breed is, staat op de bucket list van velen. Naast het bezoeken van de waterval of een rivier cruise op de Zambezi rivier kunt u er ook tal van avontuurlijke activiteiten ondernemen.

1. Maak een microlight vlucht over de watervallen

Om de Victoria watervallen in volle glorie te kunnen zien is het fantastisch om eroverheen te vliegen. Dit kan met een microlight vliegtuigje of in een helikopter. De vluchten duren 15 of 30 minuten en geven een hele bijzondere ervaring. De microlight is een stukje langzamer dan de helikopter en hiermee komt u dichter bij de waterval.

2. Zwem in Devil’s Pool

Wanneer de waterstand in de waterval het laagste punt van het jaar heeft bereikt (tussen eind augustus en begin januari) ontstaat er een klein poeltje, Devil’s Pool, bovenaan de waterval waar mensen in kunnen zwemmen. Vanuit Devil’s Pool kunt u over het randje van de waterval kijken en is voor echte dare-devils dus. De stroming zorgt ervoor dat u tegen een rotsrand wordt gedrukt en dus niet over het randje valt.

3. White water raften op de Zambezi

Sta op met zonsopgang en maak u klaar voor een white water rafting avontuur. Vanuit het startpunt waar u instructies krijgt over het controleren van de boot, maakt u een onvergetelijke tocht over de rivier. Samen met een ervaren gids peddelt u zich door de wildere stukken van de rivier.

4. Bungee jump van de Victoria Falls brug

Ooit al eens willen bungee jumpen, of wilt u het nog een keer doen? Bij de Victoria Watervallen is een unieke bestemming om dat te doen. Vanaf de brug die Zimbabwe en Zambia verbindt, kunt u bungee jumpen boven de Zambezi rivier. Een leuk feitje, Zambia’s minister van toerisme heeft hier zelf ook ge-bungee-jumpt.

5. De Victoria Falls Gorge Swing

Een iets minder bekende optie voor adrenaline dan de bungee jump, is de Gorge Swing. U wordt stevig geharnast en de veiligheidsinstructies worden nogmaals doorgenomen. Als u er klaar voor bent, neemt u de stap en geniet u van de grote swing over de rivier.

Victoria watervallen - Bungee jumping
Victoria watervallen - Bungee jumping
Victoria watervallen - Helicopter vlucht
Victoria watervallen - Helicopter vlucht