De bijnaam die Knysna is dat van ‘het hart van de tuinroute’. Het plaatsje ligt dan ook op een prachtige plek op deze populaire route. Het ligt aan een rustige lagune in het eeuwenoude Diepwallebos. Dit bos heeft waarschijnlijk geleid tot de naam Knysna, want deze naam komt van ‘Khoisan Xthuys Xna’ wat zoveel betekent als ‘plek van het hout’. Vroeger was deze regio ook het thuis van bosolifanten. Deze zijn echter door houtindustrie en de groeiende stad verdreven. Vandaag de dag is Knysna een bruisende hippe stad waar je van alles kunt doen en ontdekken. Graag nemen wij je in deze blog mee over wat te doen in Knysna. 

Wat te doen in Knysna? – In en om het water

Knysna is een kustplaats aan de Indische Oceaan waardoor het water een centraal thema is tijdens een bezoek aan deze gezellige stad. Een van de delicatessen die men hier uit de oceaan haalt zijn verse oesters. Knysna is de oesterhoofdstad van het land. Dus een bezoek aan een oesterboederij of een proefsessie zijn hier zeker aan te raden. Dit doe je bijvoorbeeld bij Tapas & Oysters op Thesen Island. Ben je echt fan van oesters? Overweeg dan om in juni en juli te reizen, dan vindt namelijk het 10-daagse Knysna Oyster Festival plaats. 

Het werd net al even genoemd, Thesen Island. Dit gebied is een prachtige voorstad en is een zeer gewilde woonplaats. Met de prachtige huizen aan de waterkant met mooie veranda’s is een het een mooie wijk. Het eiland wordt middels een brug verbonden met het vaste land en is rijk aan knusse restaurants en boutique hotels. 

Ook op het water kan je je prima vermaken. Huur een motorjacht en vaar daarmee door de Knysna Lagune en de wateren van het achterland. Let wel, dat je hier wel een vaarexamen voor moet afleggen. 

Wat te doen in Knysna? – Het vaste land

In de stad zelf heb je hier, net als in Kaapstad, een leuke Waterfront. Je vindt hier winkels, markten, live muziek en entertainment. Breng vooral een bezoek aan de vele boetiekjes en interieurwinkels aan de Knysna Quays. Voor heerlijk eten ga je hier naar 34 Degrees South. Wil je meer traditioneel eten, dan raden wij Bazala aan. 

Blijf je toch liever dicht bij de natuur terwijl je van de gemakken van een stad geniet, breng dan een bezoek aan de Knysna Heads. Je hebt via verschillende wandelingen geweldig uitzicht over de twee ‘heads’. Via zandstenen kliffen loop je helemaal door naar de lagune en uiteindelijk de oceaan. Voor een pitstop bestel je een lekker koud drankje bij het East Head Cafe. Aan de westelijke kant van de ‘heads’ vind je het Featherbed natuurreservaat. Nog meer wandelingen kan je maken in het Goudveld Forest. 

De mooiste stranden in en rond Knysna zijn de stranden Bollard Bay, Brenton on Sea en Coney Glen. Vanaf deze stranden kunnen alle liefhebbers van watersporten hun hart op. Er zijn namelijk goede faciliteiten om te kajakken, SUPpen en kitesurfen. 

Benieuwd hoe Knysna in een reis zou kunnen passen? Bekijk dan onder meer deze reissuggestie of neem contact met ons op voor een reisvoorstel op maat. 

Zuid-Afrika reissuggesties vraag gratis offerte op maat aan
Knysna Heads
Knysna Heads
Knysna Waterfront
Knysna Waterfront
Knysna in Zuid-Afrika
Knysna in Zuid-Afrika
Knysna River Club van de steiger
Knysna River Club van de steiger