Windhoek nieuwste KLM-bestemming in Afrika

KLM-topman Pieter Elbers wijst erop dat de Afrikaanse uitbreiding volgt op intercontinentale expansie in Noord-Amerika en Azië. “Na dit jaar onze bestemmingen op het Noord-Amerikaanse continent te hebben uitgebreid met Salt Lake City en Miami, en naar Colombo (Sri Lanka) en Astana (Kazakhstan), hebben we nu ook een Afrikaanse KLM bestemming kunnen toevoegen aan deze reeks.

Dienstregeling op Windhoek

Volgens KLM wordt de dienstregeling naar Luanda aangepast om het mogelijk te maken binnen Afrika een vlucht heen en weer te maken naar Windhoek. De KL0575 vertrekt op dinsdag, vrijdag en zondag om 22.45 uur uit Amsterdam en komt de volgende dag aan in Luanda om 7.30 uur en vliegt dan om 8.45 uur door om in Windhoek om 12.15 uur aan te komen. De terugvlucht, KL0576, vertrekt op woensdag, zaterdag en maandag vanuit Windhoek om 17.40 uur en landt in Luanda om 19.15 uur. Vervolgens vertrekt het toestel in Luanda om 20.40 uur en arriveert de volgende dag om 5.20 uur in Amsterdam. Alle vertrek- en aankomsttijden zijn volgens de lokale tijd.”

KLM-bestemmingen in Afrika

Windhoek is de twaalfde bestemming van KLM in Afrika. Samen met haar partners biedt de maatschappij 56 Afrikaanse bestemmingen aan. KLM voert met Windhoek inbegrepen wekelijks 55 vluchten per week naar het continent uit.

De overige bestemmingen van KLM in Afrika zijn Luanda (Angola), Johannesburg en Kaapstad (Zuid-Afrika), Nairobi (Kenia), Kilimanjaro en Dar es Salaam (Tanzania), Entebbe (Oeganda), Kigali (Rwanda), Lagos (Nigeria), Accra (Ghana) en Cairo (Egypte).

Toeristen

Namibië zal vermoedelijk veel toeristen aantrekken die afkomen op het natuurschoon van het land. Trekpleisters zijn de zandduinen aan de Atlantische kust, de Namib-woestijn en de natuurparken.

Aan boord van de A330-200 die KLM op Luanda en Windhoek inzet, is plaats voor 243 passagiers.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl, geplaatst 22 augustus 2016 door Steven van den Berg