Home / Reissuggesties / Safari Botswana / Individuele rondreis Botswana – Lodge & kampeer safari | 13 dagen

Tijdens deze individuele rondreis in Botswana ervaart u het beste dat Botswana te bieden heeft. U begint de safari reis op maat bij machtige Victoria watervallen. Daarna reist u door naar een luxe safari lodge in Namibië tegenover de Chobe River FrontDit gebied staat bekend staat om de grote kuddes olifanten en buffels.

Daarna vliegt naar Moremi Game Reserve voor een 6-daagse exclusieve mobiele kampeer safari. Het mobiele safari kamp wordt voor u opgezet in Moremi Game Reserve en de Khwai Community Area. Vanuit uw safari kamp maakt u game drives of wandel safari’s door deze fantastische wildernis gebieden. U eindigt uw safari in een luxe lodge in de Okavango Delta, waar u tijdens Mokoro tochten geniet van de ongerepte schoonheid van de Delta.

Neem contact met ons op voor een voorstel op maat voor deze Individuele rondreis Botswana – Lodge & kampeer safari

vraag gratis offerte op maat aan
Sundowner boot cruise op Zambezi rivier
Sundowner boot cruise op Zambezi rivier
Trotse leeuw in Okavango Delta Botswana
Trotse leeuw in Okavango Delta Botswana
Chobe Riverfront grote kuddes olifanten
Chobe Riverfront grote kuddes olifanten
Khwai Community Area game drive met veel leeuwen
Khwai Community Area game drive met veel leeuwen

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten Individuele rondreis Botswana – Lodge & kampeer safari

  • Bezoek Victoria watervallen
  • 1 van de 7 natuurlijke wereldwonderen
  • Game drives in Chobe National Park met grootste olifanten populatie
  • Boot safari langs Chobe Riverfront
  • Mobiel kamperen in de wildernis van Botswana
  • Game drives in Moremi Game Reserve
  • Khwai Community Area, één van de wildrijkste gebieden in Botswana
  • Game drives, wandel safari’s, boot safari’s in Okavango Delta
  • Tocht door kanalen Okavango Delta in traditionele Mokoro

Klik op het kaartje om het te vergroten

vraag gratis offerte op maat aan

Safari programma

Dag 1 - 2, Victoria watervallen, Victoria Falls Safari Lodge

U arriveert in het plaatsje Victoria Falls in Zimbabwe. Bij aankomst wordt u opgewacht door een chauffeur die u naar uw accommodatie brengt. Victoria Falls Safari Lodge ligt hoog op een plateau aan de grens van het Zambezi National Park en op slechts vier kilometer van de majestueuze Victoria watervallen. Afhankelijk van uw aankomst tijd kunt u heerlijk relaxen of eventueel een bezoek brengen aan de hide bij de waterhole van de lodge. Dit is een geweldige kans om het wild van dichtbij te zien en mooie close-up foto’s te maken. Ook kunt u nog een optionele sunset cruise maken op de Zambezi rivier.

De volgende dag bezoekt u de machtige Victoria watervallen. Naast het feit dat de Victoria watervallen een UNESCO World Heritage Site en een natuurlijk wereldwonder is, vormen de Victoria watervallen tevens een natuurlijke grens tussen Zimbabwe en Zambia. De waterval kan worden gezien en bezocht vanuit beide landen, en voor het grootste deel worden dezelfde activiteiten aan beide zijden aangeboden.

Sundowner boot cruise op Zambezi rivier
Sundowner boot cruise op Zambezi rivier
Dag 3 - 4, Chobe, Chobe Savanna Lodge

Na het ontbijt wordt u opgehaald door een gids voor uw transfer per boot naar de Chobe Savanne Lodge in de Caprivi Strip van Namibië. U maakt een prachtige boottocht over de Zambezi rivier en de Chobe rivier. 

De lodge biedt u een exclusieve Chobe River ervaring. U maakt boot safari’s en sunset cruise op de Chobe rivier. Met gekwalificeerde gidsen maakt u een wandel safari in Chobe National Park. Een bezoek aan één van de omliggende lokale gemeenschappen wordt ook voorzien.

Het Chobe eco-systeem is de thuisbasis van de grootste populatie Afrikaanse olifanten in de wereld. Verder geniet u van de vele nijlpaarden, krokodillen, buffels en vogels die rond de rivier leven.

Chobe Riverfront grote kuddes olifanten
Chobe Riverfront grote kuddes olifanten
Dag 5 - 7, Moremi Game Reserve, mobiel camp

Vandaag vaart u terug naar het douane kantoor in Kasane. Na alle grens formaliteiten wordt u door een chauffeur naar het vliegveld van Kasane gebracht voor de binnenlandse vlucht naar de Xakanaxa airstrip in het Moremi Game Reserve.

Moremi Game Reserve ligt aan het oostelijke uiteinde van de Okavango Delta. Hier ontmoet u uw gids voor de komende 6 dagen. Vervolgens gaat u naar het Mobile Tented Camp in het Moremi Game Reserve. Hier verblijft u de komende 3 nachten in luxe safari tenten met en-suite sanitair midden in de wildernis.

Overdag maakt u game drives en boot safari’s. Op de open vlaktes leven grote kudde buffels en lechwes. Vanuit het water begroeten de nijlpaarden u met hun unieke gebrom.

Moremi Game Reserve grote kuddes buffels
Moremi Game Reserve grote kuddes buffels
Dag 8 - 10, Khwai Community Area, mobiel camp

Vandaag staat de verplaatsing naar de Khwai Community Area op het programma. Na de ochtend game drive in Moremi Game Reserve en het ontbijt rijdt u in de vorm van een game drive en-route naar de Khwai Community Area. U rijdt een prachtige routen en onderweg passeert u de Dombo Hippo Pool. Hier heeft u uitgebreid de gelegenheid om van het uitzicht en de nijlpaarden te genieten. Rond het middag uur arriveert u in het tented camp waar u de komende 3 nachten in luxe safari tenten verblijft.

De Khwai Community Area is één van de wildrijkste gebieden in Botswana. De Khwai rivier vormt de grens tussen het  Moremi Game Reserve en de gemeenschap die hier woont. U maakt hier game drives, zowel overdag als ’s nachts. Nacht game drives bieden u de mogelijkheid om nachtdieren te spotten die u zelden ziet tijdens de game drive overdag. Ook maakt u hier een wandel safari’s.

Khwai Community Area game drive met veel leeuwen
Khwai Community Area game drive met veel leeuwen
Dag 11 - 13, Okavango Delta, Pelo Camp

Na het ontbijt maakt u een game drive naar de airstrip voor uw binnenlandse vlucht naar Pelo Camp in de Okavango Delta. Pelo betekent ‘hart’ – een passende naam, omdat de lodge op een hartvormig eiland ligt, en de ligging van het kamp diep in het ‘hart van de Delta’. Omdat het kamp op een klein eiland is gelegen en omringd door permanent water, richten de activiteiten zich voornamelijk op Mokoro (traditionele kano) excursies. Wandel safari’s en boot safari’s (onder voorbehoud van de waterstanden) worden ook georganiseerd. Pelo Camp ligt in een van de beste gebieden om de zeldzame sitatunga en red lechwe antilopen te zien. Concentraties wilde dieren in dit deel van de Okavango Delta zijn afhankelijk van de waterstroom en de seizoensveranderingen.

Op dag 13 wordt u naar het vliegveld van Maun gevlogen voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis of uw aansluitende bestemming.

Hier eindigt onze dienstverlening

Okavango Delta Pelo Camp onder de sterrenhemel
Okavango Delta Pelo Camp onder de sterrenhemel

Neem contact met ons op voor meer informatie over deze individuele rondreis Botswana – Lodge & kampeer safari en de reissom.

vraag gratis offerte op maat aan