Home / Reissuggesties / Safari Botswana / Individuele rondreis Botswana – Lodge & kampeer safari | 8 dagen

Tijdens deze individuele rondreis in Botswana ervaart u het beste dat Botswana te bieden heeft. U begint de safari reis op maat bij machtige Victoria watervallen in Zimbabwe. Daarna reist u door naar de Chobe River FrontDit gebied staat bekend staat om de grote kuddes olifanten en buffels.

Daarna vliegt naar de Khwai Community Area voor een 3-daagse exclusieve mobiele kampeer safari. Het mobiele safari kamp wordt voor u opgezet in de Khwai Community Area. Vanuit uw safari kamp maakt u game drives of wandel safari’s door deze fantastische wildernis gebieden. De Khwai Community Area is één van de wildrijkste gebieden van Botswana.

Deze safari is een aanrader voor gezinnen met kinderen!

Neem contact met ons op voor een voorstel op maat voor deze Individuele rondreis Botswana – Lodge & kampeer safari

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Sundowner boot cruise op Zambezi rivier
Sundowner boot cruise op Zambezi rivier
Trotse leeuw in Okavango Delta Botswana
Trotse leeuw in Okavango Delta Botswana
Chobe Riverfront grote kuddes olifanten
Chobe Riverfront grote kuddes olifanten
Khwai Community Area game drive met veel leeuwen
Khwai Community Area game drive met veel leeuwen

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten Individuele rondreis Botswana – Lodge & kampeer safari

  • Bezoek Victoria watervallen
  • 1 van de 7 natuurlijke wereldwonderen
  • Game drives in Chobe National Park met grootste olifanten populatie van Afrika
  • Boot safari langs Chobe Riverfront
  • Mobiel kamperen in de wildernis van Botswana
  • Khwai Community Area, één van de wildrijkste gebieden in Botswana
  • Game drives, wandel safari’s en Mokoro tochten in Khwai Community Area

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1 - 3, Victoria watervallen, Lokuthula Lodge

U arriveert in het plaatsje Victoria Falls in Zimbabwe. Bij aankomst wordt u opgewacht door een chauffeur die u naar uw accommodatie brengt. Victoria Falls Safari Lodge ligt hoog op een plateau aan de grens van het Zambezi National Park en op slechts vier kilometer van de majestueuze Victoria watervallen. Afhankelijk van uw aankomst tijd kunt u heerlijk relaxen of eventueel een bezoek brengen aan de hide bij de waterhole van de lodge. Dit is een geweldige kans om het wild van dichtbij te zien en mooie close-up foto’s te maken. Ook kunt u nog een optionele sunset cruise maken op de Zambezi rivier.

De volgende dag bezoekt u de machtige Victoria watervallen. Naast het feit dat de Victoria watervallen een UNESCO World Heritage Site en een natuurlijk wereldwonder is, vormen de Victoria watervallen tevens een natuurlijke grens tussen Zimbabwe en Zambia. De waterval kan worden gezien en bezocht vanuit beide landen, en voor het grootste deel worden dezelfde activiteiten aan beide zijden aangeboden.

Sundowner boot cruise op Zambezi rivier
Sundowner boot cruise op Zambezi rivier

Na het ontbijt wordt u opgehaald door een gids voor uw transfer over de weg naar Kasane in Botswana. Hier verblijft u 3 nachten in een mooie lodge aan de Chobe rivier, een prima uitvalsbasis voor het Chobe National Park. Hier start de volgende etappe in uw Individuele rondreis Botswana – Lodge & kampeer safari

De lodge biedt u een bijzondere Chobe River ervaring. U maakt boot safari’s en sunset cruise op de Chobe rivier. Met gekwalificeerde gidsen maakt u een diverse game drives in Chobe National Park. U geniet van het schitterende uitzicht over de Chobe rivier en de grote hoeveelheid wildlife die zich hier verzamelt. In de rivier leven veel nijlpaarden en krokodillen.

Het Chobe eco-systeem is de thuisbasis van de grootste populatie Afrikaanse olifanten in de wereld. Verder geniet u van de vele nijlpaarden, krokodillen, buffels en vogels die rond de rivier leven.

Chobe Riverfront grote kuddes olifanten
Chobe Riverfront grote kuddes olifanten

Vandaag wordt u na de ochtend activiteit en het ontbijt naar het vliegveld van Kasane gebracht voor de binnenlandse vlucht naar de Khwai Community Area. De komende 3 nachten verblijft u in een mobiel tented safari camp midden in de Afrikaanse Bush.

U wordt op de airstrip opgehaald door uw gids. In de vorm van een game drive en-route rijdt u naar het mobiele safarikamp. Het kamp is reeds opgebouwd, dus u hoeft niet zelf u tent op te zetten. 

De Khwai Community Area is één van de wildrijkste gebieden in Botswana. De Khwai rivier vormt de grens tussen het  Moremi Game Reserve en de gemeenschap die hier woont. U maakt hier game drives, zowel overdag als ’s nachts. Nacht game drives bieden u de mogelijkheid om nachtdieren te spotten die u zelden ziet tijdens de game drive overdag. Ook maakt u hier een wandel safari’s.

Op dag 8 wordt u naar de airstrip van de Khwai Community Area gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Maun. Daar sluit u aan op uw internationale vlucht naar huis of uw aansluitende bestemming. Dit is het einde van uw Individuele rondreis Botswana – Lodge & kampeer safari.

Hier eindigt onze dienstverlening

Khwai Community Area game drive met veel leeuwen
Khwai Community Area game drive met veel leeuwen

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan