Home / Reissuggesties / Safari Botswana / Luxe Safari Kalahari Woestijn & Wildlife | 10 dagen

Tijdens deze Luxe Safari Kalahari Woestijn & Wildlife in Botswana staan twee thema’s centraal; safari en luxe. De safari begint in de Linyanti Wildlife Reserve, een wildrijk gebied in het noorden van Botswana. Geniet van de olifanten voor de lodge. Vervolgens maakt u game drives en boot safari’s door de uitgestrekte kanalen van de Okavango Delta. U sluit de safari af in het ongerepte Central Kalahari Game Reserve. Een enorm contrast met de waterrijke gebieden die u eerder bezocht!

Geniet van de grote hoeveelheid dieren die aan u voorbij komen en van de adembenemende uitzichten. U verplaatst zich tijdens deze reis van locatie naar locatie met kleine vliegtuigjes en u verblijft in prachtige intieme accommodaties.

Neem contact met ons op voor een ontwerp voor uw Luxe Safari Kalahari Woestijn & Wildlife.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Okavango Delta Botswana
Okavango Delta Botswana
African skimmer boven Okavango rivier Botswana
African skimmer boven Okavango rivier Botswana
Cheetahs in Central Kalahari Game Reserve Botswana
Cheetahs in Central Kalahari Game Reserve Botswana

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten Luxe Safari Kalahari Woestijn & Wildlife

  • Linyanti Wildlife Reserve
  • Okavango Delta
  • Game drives, wandel safari’s, boot safari’s en Mokoro tochten
  • Central Kalahari Game Reserve
  • Scenic flight met klein vliegtuigje van plek naar plek
  • Geniet van de sterrenhemel in de Kalahari woestijn
  • Verschillende landschappen: Delta & Desert

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1 - 3, Linyanti Wildlife Reserve, Lagoon Camp

Op dag 1 arriveert u op het vliegveld van Maun. In de aankomsthal wacht een vertegenwoordiger van onze lokale partner u op en begeleidt u naar een klein vliegtuigje voor de korte binnenlandse vlucht naar Linyanti Wildlife Reserve.

U landt weer op de airstrip van Kwando Lagoon Camp. Het kamp bevindt zich in Linyanti Wildlife Reserve één van de meest afgelegen en exclusieve safari gebieden van Botswana. In deze ongerepte wildernis, waar verschillende wildlife documentaires zijn gemaakt, kunt u genieten van het wild.

Geniet deze dagen in dit wildrijke gebied van de verschillende activiteiten die geboden worden. Naast game drives, is deze lodge ook erg goed in het begeleiden van game walks. Tijdens de game walks ziet u vaak wat kleinere dingen die u anders zou missen vanuit een auto. Rust na een wandeling uit in de hangmat bij uw kamer.

Luipaard in Selinda, Botswana
Luipaard in Selinda, Botswana

Vandaag vliegt u met een klein vliegtuigje van Linyanti Wildlife Reserve naar de Okavango Delta. verder. U landt op de airstrip van Splash Camp, uw accommodatie voor de komende 3 nachten. 

Splash Camp ligt in het hart van de Okavango Delta. De waterhole voor de lodge heeft permanent water, dus wordt het hele jaar door veel wildlife naar de waterhole getrokken. Vanaf uw veranda kunt u de wilde dieren spotten tijdens het drinken en badderen. Met de gidsen van het safarikamp maakt u game drives, wandel safari’s, boot safari’s en Mokoro tochten.

De Okavango Delta in Botswana is ook de grootste binnenlandse delta van de wereld en beslaat een oppervlakte van ongeveer 15.000 km². Hier ontmoet het droge dorre land een blauw-groene wildernis van vers water, met rietvelden en torenhoge bomen. Het water van de rivier is opmerkelijk schoon en zuiver. Dit komt doordat de Okavango rivier zeer dunbevolkte gebieden passeert op zijn reis van Angola naar de Kalahari.

Uitzicht vanaf privé veranda Splash Camp in Okavango Delta Botswana
Uitzicht vanaf privé veranda Splash Camp in Okavango Delta Botswana

De laatste bestemming van uw Luxe Safari Kalahari Woestijn & Wildlife is het Central Kalahari Game Reserve. Ook hier vliegt u weer heen met een klein vliegtuigje. U zult tijdens de vlucht, de aarde onder u zien veranderen. U begint in de groene Okavango Delta en u landt u in de dorre en droge woestijn.  

Het Central Kalahari Game Reserve is één van de grootste natuurreservaten ter wereld, gelegen op de grootste zand bekken in de wereld: de Kalahari woestijn. De Kalahari wordt gekenmerkt door uitgestrekte, open ruimtes, eindeloze vergezichten en graslanden. De Central Kalahari is de thuisbasis van tal van oryx en springbok kuddes naast andere antiloop soorten en verschillende roofdieren. U kunt hier game drives of een Bushmen wandeling maken en als u dat wilt; slapen onder de sterren hemel.

Op de laatste dag wordt u naar het vliegveld van Maun gevlogen voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis. 

Hier eindigt onze dienstverlening.

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan