Home / Reissuggesties / Safari Botswana / Luxe Safari Kalahari Woestijn & Wildlife | 11 dagen

Tijdens deze Luxe Safari Kalahari Woestijn & Wildlife staan twee thema’s centraal; safari en luxe. De safari begint bij de imposante Victoria watervallenNa het aanschouwen van de geweldige waterval is het tijd om nog meer de wildernis in te duiken en op zoek te gaan naar wilde dieren. Dit gaat u doen in Linyanti Wildlife Reserve, Khwai Community Area en Central Kalahari Game Reserve. 

Geniet van de grote hoeveelheid dieren die aan u voorbij komen en van de adembenemende uitzichten. U verplaatst zich tijdens deze reis van locatie naar locatie met kleine vliegtuigjes en u verblijft in prachtige intieme accommodaties. Neem contact met ons op voor een ontwerp voor uw Luxe Safari Kalahari Woestijn & Wildlife.

vraag gratis offerte op maat aan
African Wild Dogs Khwai Community Area
African Wild Dogs Khwai Community Area
Victoria watervallen uit de helikopter
Victoria watervallen uit de helikopter
Linyanti Wildlife Reserve Botswana
Linyanti Wildlife Reserve Botswana

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten Luxe Safari Kalahari Woestijn & Wildlife

  • Victoria Watervallen
  • Linyanti Wildlife Reserve
  • Khwai Community Area
  • Central Kalahari Game Reserve
  • Vlieg van plek naar plek
  • Geniet van de sterrenhemel in de Kalahari woestijn

Klik op het kaartje om het te vergroten

vraag gratis offerte op maat aan

Safari programma

Dag 1 - 2, Victoria watervallen - Gorges Lodge

Uw Luxe Safari Kalahari Woestijn & Wildlife begint in het plaatsje Victoria Falls, in Zimbabwe. Bij aankomst wordt u opgewacht door een chauffeur die u naar uw accommodatie brengt. De Gorges Lodge biedt uitzicht over de Batoka Gorges en ligt 200 meter boven de Zambezi rivier.

Afhankelijk van uw aankomst tijd kunt u nog van alles ondernemen. Onder de mogelijkheden vallen onder andere de Victoria Watervallen bezoeken, relaxen in de lodge en een sunset cruise op de Zambezi rivier. De lodge organiseert ook vluchten in vliegtuigje of helikopter over de watervallen. Dit geeft een uniek perspectief op de watervallen en laat de immensheid ervan goed zien.

De Victoria watervallen zijn 1 van de 7 wereld wonderen. Een fascinerend en betoverend spektakel. De enorme watermassa valt in de watervallen over een breedte van 1.700 meter 100 meter naar beneden.

Victoria watervallen Gorges Lodge
Victoria watervallen Gorges Lodge
Dag 3 - 5, Linyanti Wildlife Reserve - Selinda Explorers Camp

Als u voldoende heeft genoten van de Victoria Watervallen wordt u opgehaald door een chauffeur die u naar Kasane Airport brengt. Vanaf dit kleine vliegveld vliegt u in een klein vliegtuigje de wildernis is. U landt weer op de airstrip van Selinda Explorer’s Camp. Het kamp bevindt zich in Linyanti Wildlife Reserve één van de meest afgelegen en exclusieve safari gebieden van Botswana. In deze ongerepte wildernis, waar verschillende wildlife documentaires zijn gemaakt, kunt u genieten van het wild.

Geniet in dit wildrijke gebied van de verschillende activiteiten die geboden worden. Naast game drives, is deze lodge ook erg goed in het begeleiden van game walks. Tijdens de game walks ziet u vaak wat kleinere dingen die u anders zou missen vanuit een auto. Rust na een wandeling uit in de hangmat bij uw kamer.

Luipaard in Selinda, Botswana
Luipaard in Selinda, Botswana
Dag 6 - 8, Khwai Community Area - Machaba Camp

Vandaag vliegt u verder. Dit maal brengt het vliegtuigje u naar Machaba Camp in de Khwai Community Area. Khwai Community Area ligt direct aan Moremi Game Reserve, wat een van de permanente waterwegen van de Okavango Delta is. De regio is een perfecte plek om op zoek te gaan naar de Afrikaanse wilde honden of naar majestueuze luipaarden. 

Machaba is een kleinschalige lodge waarbij persoonlijke aandacht en de natuur hoog in het vaandel staan. Geniet in het kamp van de heerlijke maaltijden die u geserveerd krijgt en geniet tijdens de game drives van de kennis van de gids.

Machaba camp in Khwai Community Area Botswana
Machaba camp in Khwai Community Area Botswana
Dag 9 - 11, Central Kalahari - Kalahari Plains Camp

De laatste bestemming van uw Luxe Safari Kalahari Woestijn & Wildlife is de Central Kalahari Game Reserve. Ook hier vliegt u weer heen met een klein vliegtuigje. U zult tijdens de vlucht, de aarde onder u zien veranderen. U begint in de groene Okavango Delta en u landt u in de dorre en droge woestijn.  

Het Central Kalahari Game Reserve is één van de grootste natuurreservaten ter wereld, gelegen op de grootste zand bekken in de wereld: de Kalahari-woestijn. De Kalahari wordt gekenmerkt door uitgestrekte, open ruimtes, eindeloze vergezichten en graslanden. De Central Kalahari is de thuisbasis van tal van oryx en springbok kuddes naast andere antiloop soorten en verschillende roofdieren. U kunt hier game drives of een Bushmen wandeling maken en als u dat wilt; slapen onder de sterren hemel.

Op de laatste dag wordt u naar het vliegveld van Maun gevlogen voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis. 

Hier eindigt onze dienstverlening.

Neem contact met ons op voor meer informatie over deze reissuggestie en de reissom.

vraag gratis offerte op maat aan