Home / Reissuggesties / Safari Botswana / Noord Botswana self drive | 14 dagen

Tijdens deze noord Botswana self drive safari beleeft u Botswana op z’n best. In uw stoere 4wd rijdt u naar de wildrijkste gebieden van het land. U verblijft in de Okavango Delta, de Caprivi Strip, Chobe National Park, Savuti en Moremi Game Reserve. Ervaar de vrijheid door te reizen in een betrouwbare 4wd huurauto en overnacht in comfortabele lodges. Uw safari op maat start en eindigt in Maun.

Neem contact met ons op voor een ontwerp op maat voor uw noord Botswana selfdrive safari in Botswana.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten noord Botswana self drive

  • Zelf rijden in stoere 4wd
  • Boot safari’s door de Okavango Delta
  • Game drives in Nkasa Lupala National Park
  • Game drives tussen de grootste olifanten populatie van Afrika, in Chobe National Park
  • Boot safari langs de Chobe Riverfront
  • Game drive over uitgestrekte vlaktes van Savuti
  • Verblijf in wildrijkste gebied van Botswana, de Khwai Community Area
Noord Botswana self drive - 14 dagen
Noord Botswana self drive - 14 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1, Maun, Thamalakane River Lodge

Vandaag arriveert u op het internationale vliegveld van Maun in Botswana. In de aankomsthal wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner die u verwelkomt in Botswana.

Zij brengt u naar uw gereedstaande 4wd huurauto. De jonge leeftijd van de auto en de standaard meegeleverde GPS en satelliet telefoon zorgen voor uw veiligheid. Na de uitgebreide briefing en overdracht rijdt u naar uw eerste accommodatie.

Maun is ook het hoofdkwartier van de safari industrie. Riet en lemen hutten worden nog steeds gezien in en rond de stad evenals ezels, karren en vee. Echter, een groot aantal hotels, lodges, bed & breakfasts, winkelcentra, postkantoren, een museum en een groot ziekenhuis zijn ook aanwezig.

Zonsondergang boven de Thamalakane rivier Botswana
Zonsondergang boven de Thamalakane rivier Botswana

Vandaag begint u safari avontuur tijdens uw noord Botswana self drive echt. Na het ontbijt verlaat u Maun in westelijke richting en rijdt naar het plaatsje Sehitwa. Daar buigt u af in noordelijke richting en rijdt u aan de westkant langs de Okavango Delta

De Okavango Delta gaat gaandeweg over in de Okavango Panhandle en u heeft af en toe zicht op de Okavango rivier. U passeert de plaatsjes Gumare en Nxamasere. Vlak voor het plaatsje Shakawe ziet het bord naar de Xaro Lodge.

De lodge beschikt over een prachtige tropische tuin met uitzicht over de Okavango rivier. Vanuit de lodge maakt u boot safari’s en Mokoro tochten. Rondom de lodge maakt u een interessante wandel safari. Vissen en vogel spotten behoren ook tot de activiteiten.

African Jacana in Okavango Panhandle Botswana
African Jacana in Okavango Panhandle Botswana

Vandaag gaat u de grens over naar Namibië en rijdt u de Caprivi Strip door naar uw volgende onderkomen. Hier verblijft u de komende twee nachten in de Nkasa Lupala Lodge vlak bij het Mamili National Park. U kunt onder andere game drives maken in het park, boot en mokoro tochten maken, wandel safari’s ondernemen en een lokaal dorpje bezoeken.

Het Mamili National Park biedt zijn bezoekers een echte wildernis ervaring. Het park is de thuisbasis van de grootste concentratie buffels in Namibië. Roofdieren die hier gezien worden zijn leeuwen, luipaarden en de gevlekte hyena’s, terwijl krokodillen en nijlpaarden in overvloed in de rivieren leven. U kunt hier verschillende optionele activiteiten ondernemen. Game drives, nacht game drives, boot safaris, Mokoro tochten, wandel safari’s en een bezoek aan een nabij gelegen dorp behoren tot de mogelijkheden.

Nkasa Lupala Tented Lodge Caprivi Strip Namibië
Nkasa Lupala Tented Lodge Caprivi Strip Namibië

Vandaag rijdt u terug naar Botswana, Chobe National Park in. Het park staat bekend om de grote kuddes olifanten en buffels die in de droge tijd naar de Chobe rivier trekken. Vanuit de lodge maakt u game drives en een bootsafari op de Chobe rivier.

Uw accommodatie ligt aan de oevers van de Chobe rivier en 10 minuten rijden van de toegangspoort van Chobe National Park. In het park maakt u onvergetelijke game drives langs de Chobe Riverfront. Verder maakt u boot safari’s op de Chobe rivier. Chobe National Park staat bekend om zijn reusachtige olifant stieren die rustig langs uw voertuig wandelen of snorkelend naast uw boot passeren. Verder leven er grote groepen nijlpaarden en buffels rond en in de Chobe rivier. De prachtige zonsondergangen blijven een lust voor het oog zeker tijdens een sunset cruise. 

Na het ontbijt verlaat u de accommodatie aan de Chobe Riverfront en rijdt via het plaatsje Muchenje naar Kavimba. Daar stopt het asfalt en gaat over in een zandweg. Aan het begin van de zandweg laat u de spanning in uw banden iets teruglopen, zodat u niet snel vast komt te zitten in het diepe zand dat voor u ligt. Het begin van een nieuwe avontuur in uw Botswana self drive safari.

U rijdt door het Chobe Forest Reserve naar het Savuti gebied van Chobe National Park. In de loop van de middag van dag 9 arriveert u bij uw accommodatie. Deze ligt boven op een heuvel met fantastisch uitzicht over Savuti en het Chobe Forest Reserve. Het uitzicht doet u beseffen hoe ontzettend groot Chobe National Park eigenlijk is. 

U maakt deze dagen game drives over de onmetelijke vlaktes van de Savuti Marsh en u zoekt rond het Savuti Channel naar de leeuwen, luipaarden en cheetahs die hier regelmatig worden gespot. 

Leeuwin in Savute Chobe National Park Botswana
Leeuwin in Savute Chobe National Park Botswana

Na de laatste game drive in Savuti en het ontbijt verlaat u op dag 11 de Ghoha Hills. In de vorm van een game drive en-route rijdt door het Savuti gebied naar het centrum van Savuti. 

Hier buigt u af in zuidwaartse richting en heeft de keuze uit routes: de Savuti Marsh of de Savuti Sandridge. In het regenseizoen heeft de Sandridge Road te voorkeur. U rijdt langs schitterende rotsformaties die vaak door leeuwen en luipaarden als uitkijkpost worden gebruikt. 

Via de Mababe gate van Chobe National Park bereikt de Khwai Community Area. Dit gebied staat bekend als één van de wildrijkste gebieden van Botswana. Door het permanente water van de Khwai rivier is het een eldorado voor wilde dieren. Met enige regelmaat worden African Wild Dogs en luipaarden gespot.

Na de ochtend game drive en het ontbijt verlaat u de Khwai Community Area. In de vorm van een game drive en-route rijdt u door Moremi Game Reserve naar Maun.

Bij het plaatsje Sherobe pompt u de banden weer op en rijdt door naar uw accommodatie aan de Thamalakane rivier. Vanuit de lodge kunt een mokoro of boottocht door de Okavango Delta maken. Ook kunt u een scenic flight over de Delta maken vanaf het vliegveld van Maun.

Op dag 14 rijdt u naar het vliegveld van Maun. Hier eindigt uw Botswana self drive safari. U levert de huurauto in en sluit aan op uw internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Thamalakane River Lodge Maun
Thamalakane River Lodge Maun

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan