Home / Reissuggesties / Safari Botswana / Rondreis Botswana highlights | 14 dagen

Deze bijzondere rondreis in Botswana brengt u langs de beste plekken van het land om wilde dieren te spotten. U begint de safari bij de wereldberoemde Victoria watervallen. Daarna reist u naar Chobe National Park, waar het spot-avontuur echt gaat beginnen. Na twee dagen haalt u uw eigen stoere 4wd auto op en maakt u een uitstapje naar de Caprivi Strip in Namibië. U vervolgt uw safari naar de Okavango Delta, waar u tijdens een bootsafari veel verschillende dieren in en langs het water tegenkomt. U eindigt uw reis in de Khwai Community Area bij Moremi Game Reserve, waar u met een klein vliegtuigje naartoe vliegt. Dit is hét gebied om Afrikaanse wilde honden te spotten.

Neem contact met ons op voor een individueel ontwerp voor uw Rondreis Botswana highlights.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Helikopter vlucht Victoria watervallen
Helikopter vlucht Victoria watervallen
Mokoro tocht Okavango Delta Botswana
Mokoro tocht Okavango Delta Botswana
Chobe National Park olifanten in de nevel
Chobe National Park olifanten in de nevel

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten Rondreis Botswana highlights

  • Sta oog in oog met de wereldberoemde Victoria Watervallen
  • Maak game drives in het olifant-rijke Chobe National Park
  • Vaar langs de Chobe Riverfront
  • Bezoek de ongerepte natuurparken in de Caprivi Strip van Namibië
  • Relax in een luxe resort aan de Okavango rivier
  • Ervaar de kanalen van de Okavango Delta per boot en Mokoro
  • Maak game drives en wandel safari’s in het wildrijkste gebied van Botswana, de Khwai Community Area
Rondreis Botswana highlights - 14 dagen
Rondreis Botswana highlights - 14 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

vraag gratis offerte op maat aan

Safari programma

Dag 1 - 2, Victoria Falls, Ilala Lodge

Vandaag arriveert u in het plaatsje Victoria Falls in Zimbabwe. Bij aankomst wordt u opgewacht door een chauffeur die u naar uw accommodatie brengt. De Ilala Lodge ligt op loopafstand van de beroemde van de imposante Victoria watervallen. Afhankelijk van uw aankomst tijd kunt u heerlijk relaxen of eventueel nog een bezoek brengen aan de schuilhut bij de waterhole van de lodge. Dit is een geweldige kans om het wild van dichtbij te zien en mooie close-up foto’s te maken. Ook kunt u een optionele sunset cruise maken op de Zambezi rivier.

Deze dagen bezoekt u de machtige Victoria watervallen. Naast het feit dat de Victoria watervallen op de werelderfgoed lijst van UNESCO staan en een natuurlijk wereldwonder is, vormen de Victoria watervallen tevens een natuurlijke grens tussen Zimbabwe en Zambia. De waterval kan worden gezien en bezocht vanuit beide landen, en voor het grootste deel worden dezelfde activiteiten aan beide zijden aangeboden

Helikopter vlucht Victoria watervallen
Helikopter vlucht Victoria watervallen

Na het ontbijt wordt u opgehaald door een chauffeur voor uw transfer naar de Chobe Bakwena Lodge in Kasane in Botswana. Hier begint uw rondreis in Botswana.

De Chobe Safari Lodge ligt op de oever van de Chobe rivier en 10 minuten rijden van de toegangspoort van Chobe National Park. In het park maakt u onvergetelijke game drives langs de Chobe Riverfront. Verder maakt u boot safari’s op de Chobe rivier. Chobe National Park staat bekend om zijn reusachtige olifant stieren die rustig langs uw voertuig wandelen of snorkelend naast uw boot passeren. Verder leven er grote groepen nijlpaarden en buffels rond en in de Chobe rivier. De prachtige zonsondergangen blijven een lust voor het oog zeker tijdens een sunset cruise. 

Chobe National Park olifanten in de nevel
Chobe National Park olifanten in de nevel

Vandaag neemt u uw auto in ontvangst en rijdt u zelf naar uw volgende bestemming in de Caprivi Strip in Namibië.

Het Mamili National Park biedt zijn bezoekers een echte wildernis ervaring. Er zijn weinig faciliteiten en zeer weinig mensen hebben dit nationale park nog ontdekt. Het park ligt tussen de armen van de Kwando en Linyanti rivier en is 32.000 hectare groot en lijkt op de Okavango Delta in Botswana. Vanaf zijn oorsprong in de hooglanden van Angola, stroomt de Kwando Rivier in een zuidoostelijke richting voor bijna 1.000 kilometer. Vervolgens maakt de rivier een nogal onverwachte bocht van 90° naar het noordoosten om de Gumare te volgen die later overgaat in de Linyanti rivier en Chobe rivier. De jaarlijkse overstromingen van de Kwando en Linyanti rivier bereiken het gebied in augustus en september. Mamili is de thuisbasis van de grootste concentratie buffels in Namibië. Roofdieren die hier gezien worden zijn leeuwen, luipaarden en de gevlekte hyena’s, terwijl krokodillen en nijlpaarden in overvloed in de rivieren leven. U kunt hier verschillende optionele activiteiten ondernemen. Game drives, nacht game drives, boot safaris, Mokoro tochten, wandel safari’s en een bezoek aan een nabij gelegen dorp behoren tot de mogelijkheden.

Kwando rivier in Mamili National Park Namibië
Kwando rivier in Mamili National Park Namibië

In het Mahango National Park zijn olifanten, buffels, leeuwen en luipaarden te spotten. Dit park is veel kleiner dan het Etosha National Park en perfect om te bezoeken wanneer u in de loop van de middag hier aankomt. Het Buffalo Game Park is minder populair dan het Mahango National Park, maar ook zeker een bezoek waard. Het park heeft vele smalle wegen en is niet altijd toegankelijk omdat de wegen kunnen overstromen als de Okavango Rivier hoog is tijdens het regenseizoen.

De Popa Falls zijn zeker niet de grootste waterval die u kunt vinden in Namibië, maar ze bieden wel een absoluut prachtige setting voor uw sundowner of eiland diner. Het geluid van de Popa Falls op slechts een paar honderd meter van het Resort is de ideale soundtrack terwijl u ontspannen in de spa of van uw diner in het restaurant geniet.

Vandaag rijdt u terug Botswana in naar het Guma Lagoon Camp in de Panhandle van de Okavango Delta. De Okavango Delta bevindt zich midden in de Kalahari woestijn. Tijdens de winter vult het water uit de Okavango rivier langzaam de Delta. De dorre eilanden veranderen in groene oases.

De Okavango Delta heeft vele gezichten, die veranderen gedurende het jaar, dit komt door de aan- of afwezigheid van het weer. Waterstanden stijgen en dalen, hierdoor worden eilanden groter of kleiner, en dwingt de dieren zich te verplaatsen. In een paar dagen, kan een zandweg veranderen in een waterweg.

Het waterrijke hart van de Delta wordt het best ontdekt met een boot of een Mokoro (traditionele kano) of een wandel safari op de eilanden.

Mokoro tocht Okavango Delta Botswana
Mokoro tocht Okavango Delta Botswana

Vanochtend maakt u een boot safari of een Mokoro tocht door de kanalen van de Okavango Delta. U vaart door smalle kanalen door het Papyrus riet en over ruimere waterpoelen. Onderweg geniet u van de waterlelies die zich weer openen na de nacht (dan zijn ze gesloten).

Na het ontbijt rijdt u naar Maun. Hoewel Maun een van de snelst groeiende steden in Botswana is heeft de stad nog steeds een traditioneel dorps karakter. Rieten daken en lemen hutten worden nog steeds gezien in en rond de stad. Bovendien zijn in Maun een groot aantal hotels, lodges, B&B’s, winkelcentra, een postkantoor, een museum en een groot ziekenhuis.

U verblijft hier in de Thamalakane River Lodge. De lodge is gelegen aan de Thamalakane rivier, 19 km van Maun, op de weg naar Moremi Game Reserve. De lodge is gebouwd van steen en riet en ligt onder hoge bomen aan de oever van de rivier.

Thamalakane River Lodge in Maun Botswana
Thamalakane River Lodge in Maun Botswana

Na het ontbijt op dag 11 rijdt u naar het vliegveld van Maun, waar u de huurauto inlevert. Daarna vliegt u naar uw volgende bestemming; Sango Safari Camp in de Khwai Community Area bij Moremi Game Reserve. Via de Khwai rivier kunnen dieren vrij door deze uitgestrekte wildernis trekken. Het camp is gelegen aan de rivier met uitzicht op Moremi en met toegang tot beide natuurgebieden. Sango Safari Camp biedt een uitzonderlijke fauna ervaring. Door de locatie van het camp maakt u gebruik van een scala aan game activiteiten, zowel in Moremi Game Reserve als in het Khwai concessiegebied. U kiest uit begeleide wandelingen door de bush, nacht game drives en mokoro trips. Rond de Khwai River leven vele wilde dieren, zoals luipaarden, lechwe, leeuwen, krokodillen, wilde honden en impala’s.

Op dag 14 wordt u, na de ochtend game drive en het ontbijt, naar het vliegveld van Maun gevlogen voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan