Home / Reissuggesties / Safari Botswana / Rondreis Namibie en Botswana selfdrive | 21 dagen

Rondreis Namibie en Botswana. Selfdrive safari Met een stoere 4wd met tentje op het dak reist u naar de hoogtepunten van Namibië en Botswana. Sossusvlei, Swakopmund, Twyfelfontein, Etosha National Park en de Okavango rivier staan op het programma. In Botswana reist u langs de Panhandle van de Okavango Delta en rijdt via Maun naar de Khwai Community Area en Moremi Game Reserve. Onderweg overnacht uw op campsite en in eenvoudige lodges. Een schitterende safari door de mooiste gebieden.

Neem contact met ons op voor uw rondreis Namibie Botswana selfdrive safari.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Christus Kirche in Windhoek Namibië
Christus Kirche in Windhoek Namibië
Death vlei bij Sossusvlei Namibië
Death vlei bij Sossusvlei Namibië
Mokoro tocht in Okavango Delta Botswana
Mokoro tocht in Okavango Delta Botswana

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten rondreis Namibie en Botswana selfdrive safari

  • Rondreis met stoere 4wd met tentje op het dak
  • Rode zandduinen bij Sossusvlei
  • Scheidslijn warme woestijn en koude Atlantische Oceaan bij Swakopmund
  • Eeuwenoude rotstekeningen bij Twyfelfontein
  • Game drives in wildrijk Etosha National Park
  • Boot safari’s en Mokoro tochten in Panhandle van Okavango Delta
  • Game drives met gidsen in Khwai Community Area en Moremi Game Reserve
Namibië en Botswana selfdrive - 21 dagen
Namibië en Botswana selfdrive - 21 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1-2, Windhoek, Hotel Thule

Vandaag arriveert u op het internationale vliegveld van Windhoek in Namibië. In de aankomsthal u wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner die u naar het kantoor van de autoverhuur in het centrum van Windhoek brengt.

Na een uitgebreide briefing neemt u uw huurauto in ontvangst. Ook krijgt u uitleg over de kampeeruitrusting die bij de auto hoort, zoals bijvoorbeeld de dak tent.  Wellicht rijdt u daarna nog even naar een supermarkt voor wat inkopen.

De volgende dag kunt u een bezoek brengen aan het centrum van de stad om, inkopen voor de safari te doen, te winkelen of te lunchen in een van de vele restaurants.

Hotel Thule in Windhoek Namibië
Hotel Thule in Windhoek Namibië

In de loop van de ochtend van dag 3 start uw rondreis Namibie Botswana selfdrive echt. U rijdt zuidwaarts in een van de oudste woestijnen ter wereld, de Namib woestijn. In de middag arriveert u in de lodge nabij Sossusvlei. U verblijft  op de Sossus Oasis Campsite, in de buurt van Sesriem bij de toegangspoort van het Namib Naukluft Park. In een brede, grasrijke vallei, beschut door de Nubib, Tsaris en Naukluft bergketens met uitzicht tot de verre duinen.

Sossus Oasis Campsite biedt ruime kampeerplaatsen met per plaats een privé sanitair blok en een stroompunt. In de nabij gelegen Sossusvlei Lodge kunt u dineren en activiteiten bespreken.

Vroeg in de ochtend van dag 4 rijdt u naar Sossusvlei waar u de metershoge rode zandduinen, onder ander Dead Vlei, en de Sesriem Canyon bezoekt. In de middag keert u terug op de campsite.

Na het ontbijt op dag 5 rijdt u dwars door de Namib woestijn naar het oud Duitse plaatsje Swakopmund, gelegen aan de Atlantische Oceaan. U verblijft aan de uitgestrekte Atlantische oceaan, waar vele zeeleeuwen, pelikanen, dolfijnen en zelfs pinguïns leven. Het strand lijkt gelijk op te gaan in het zand van de woestijn.

Onderweg heeft u een grote kans de Welwitschia plant te zien, een bijzondere 2-bladerige woestijnplant, die wel een doorsnee van 2 meter kan hebben en 1.000 jaar oud kan worden.

Op dag 6 verblijft u in Swakopmund en kunt een groot aantal activiteiten ondernemen, waaronder de interessante Living Desert Tour, een catamaran cruise, een harbour tour, sand boarding en quad biking.

Op dag 7, na het ontbijt, rijdt u eerst naar de grote zeeleeuwen kolonie bij Cape Cross, iets ten noorden van Swakopmund. Hier huizen 10-duizenden zeeleeuwen op een stuk strand. U kunt vlak langs de zeeleeuwen lopen en de jakhalzen spotten die uit zijn op een hapje.

Daarna trekt u weer landinwaarts richting Khorixas. Bij Twijfelfontein zijn rotstekeningen van de Bosjesmannen te vinden. Twijfelfontein staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO. Het is een aanrader om met een gids de rotstekeningen te bewonderen. De volgende dag kunt u de eeuwenoude San rotsschilderingen en de bijzondere geologische en steenformaties in de Brandberg regio bezoeken. Aanraders om te bezoeken zijn de Brandberg, de Organ Pipes, en de rotsschilderingen bij Twijfelfontein. Relaxen aan het zwembad is natuurlijk ook een optie.

Rotstekeningen bij Twyfelfontein, Namibië
Rotstekeningen bij Twyfelfontein, Namibië

De volgende etappe van uw safari Namibië en Botswana begint op dag 9 na het ontbijt. U naar Etosha National Park, waar de roofdieren ruim zijn vertegenwoordigd: leeuwen, cheetahs, luipaarden, hyena’s en Afrikaanse wilde honden. Ook ziet u hier neushoorns, olifanten, giraffen, zebra’s, jakhalzen, honey badgers, verschillende soorten antilopen, wrattenzwijnen, struisvogels en nog vele andere diersoorten.

Okaukuejo beschikt over een prachtige waterhole net buiten het hek. U neemt plaats op een bank en ziet onder andere olifanten, giraffen, kudu’s, impala’s, neushoorns en leeuwen aan u voorbij komen.

Deze dagen rijdt u zelfstandig door het park en overnacht op 3 verschillende campsites. Er zijn eindeloos veel loopjes en routes die u kunt rijden op zoek naar de wilde dieren van Etosha National Park. Veel dieren verzamelen zich bij de waterholes in het park, dus het is de moeite waard om een poosje bij een waterhole te gaan staan met de motor uit.

Leeuwen in Etosha National Park Namibië
Leeuwen in Etosha National Park Namibië

Na de ochtend game drive op verlaat u Etosha National Park en rijdt u voor de volgende etappe van uw selfdrive Windhoek naar Victoria Falls. U rijdt onder andere door Tsumeb, waar u inkopen kunt doen in een groten supermarkt en de tank van de auto weer kunt vullen. 

Daarna vervolgt u de route naar Grootfontein. Het is een aanrader om de Hoba Meteoriet bij Grootfontein te bezoeken. Als u dit wilt doen, moet u niet te laat uit Etosha National Park vertrekken.

In de loop van de middag arriveert u in het plaatsje Rundu aan de Okavango rivier. Als de tijd het toelaat kunt u vanmiddag een boottocht maken op de Okavango rivier of een bezoek brengen aan een traditioneel dorpje van de Mbunza stam.

Krokodil in de Okavango rivier Namibië
Krokodil in de Okavango rivier Namibië

Na het ontbijt op dag 12 rijdt u naar het begin van de Caprivi Strip. In het plaatsje Rundu slaat u rechtsaf. Vrijwel direct na de afslag kunt u de Popa Falls bezoeken. Dit is een stroomversnelling in de Okavango Rivier. Er is een parkeerplaats met faciliteiten om te picknicken. Daarna rijdt u door naar uw campsite aan de Okavango rivier. De campsite beschikt over prima faciliteiten en een kooi in de rivier, waarin u veilig kunt zwemmen tussen de nijlpaarden en krokodillen. U boekt ter plekke game drives en boot safari’s.

In de maakt u een game drive door Mahango National Park, een relatief klein park met een oppervlakte van 245 km². Het park staat bekend om de grote Baobab bomen en de grote kuddes olifanten. Andere bijzonderheden in dit park zijn de grote krokodillen, de zeldzame roan en sable antilope, en de reedbuck, bushbuck, waterbuck en tssessebe. De roofdieren die in het Mahango National Park leven zijn de leeuw, luipaard en de hyena. Verder is het park een mooie plek voor vogelliefhebbers.

Grote Baobabs in Mahango National Park Namibië
Grote Baobabs in Mahango National Park Namibië

Na het ontbijt verlaat u uw campsite aan de Okavango rivier en rijdt naar Mahango National Park. Hier maakt u nogmaals een game drive voor dat u naar de grens met Botswana. Hier verlaat u voor een aantal dagen Namibië. De douaneformaliteiten kunnen ongeveer 1½ uur in beslag nemen, afhankelijk van de drukte. Geduld is een schone zaak! Na de grens rijdt u via A35 (pas op voor potholes!) naar de Guma Lagoon in de Panhandle van de Okavango Delta. Hier begint het Botswana gedeelte van uw rondreis Namibie Botswana selfdrive.

In de loop van de ochtend arriveert u op uw campsite. Guma Lagoon Camp biedt diverse wateractiviteiten, zoals boot safari’s en Mokoro tochten. De Lagoon is een uitstekende plek om tijgervis te vangen. Ook al bent u geen visser, toch is het leuk om uw geluk te beproeven. U boekt uw activiteiten ter plekke.

Optioneel zou u een bezoek kunnen brengen aan Tsodilo Hills in Botswana kunnen bezoeken. Dit is een historische plek die van grote betekenis is voor de lokale bevolking. Op deze World Heritage Site zijn veel rotsschilderingen te zien.

Vissen in Panhandle Okavango Delta Botswana
Vissen in Panhandle Okavango Delta Botswana

Vanochtend kunt u nog een activiteit ondernemen op het water van de Panhandle van de Okavango Delta. U boekt uw activiteit ter plekke. Daarna breekt u uw kamp op en rijdt naar het plaatsje Maun, de safari hoofdstad van Botswana. Gezien de ligging van Maun, aan de zuidkant van de Okavango Delta vertrekken veel safari’s hier vandaan, over de weg of door de lucht.

Onderweg naar uw accommodatie doet u inkopen bij de Spar in Maun (een andere winkel kan natuurlijk ook). Ook zijn in Maun een paar leuke restaurants waar u een kopje koffie kunt drinken en/of kunt lunchen.

Daarna rijdt u door naar uw accommodatie in het oosten van Maun, richting Moremi Game Reserve. U dineert vanavond en één van de lodges in de omgeving.

Thamalakane River Lodge in Maun Botswana
Thamalakane River Lodge in Maun Botswana

Na het ontbijt begint een geheel nieuw avontuur in uw rondreis Namibie Botswana. U neemt voor een paar dagen afscheid van de staff en rijdt richting Moremi Game Reserve. Na uw safari in de Khwai Community Ares keert u namelijk terug in deze accommodatie. 

In de loop van de ochtend arriveert u in de Khwai Community Area. Dit gebied staat bekend als één van de wildrijkste gebieden van Botswana. Door het permanente water van de Khwai rivier is het een eldorado voor wilde dieren. Met enige regelmaat worden African Wild Dogs en luipaarden gespot.

U verblijft de komende 3 nachten in de Sango Safari Lodge en maakt in de ochtend en middag/avond game drives met de gidsen van de lodge in de Khwai Community Area en Moremi Game Reserve. Tussendoor kunt u ook nog zelf game drives maken.

Kortom, deze dagen staan geheel in het teken van het spotten van wilde dieren!

Vanochtend geniet u nog van een mooie game drive in de Khwai Community Area. Samen met de gidsen van uw accommodatie gaat u op zoek naar de dieren die u nog niet heeft gespot. Hopelijk treft u nog leeuwen, luipaarden en Afrikaanse wilde honden.

Na het ontbijt verlaat u de accommodatie en rijdt via Moremi Game Reserve terug naar Maun. Hier overnacht u in dezelfde accommodatie als voor uw safari in de Khwai Community Area.

Op dag 21 rijdt u naar het vliegveld van Maun. Hier levert u uw huurauto in en sluit u aan op uw internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan