Home / Reissuggesties / Safari Botswana / Safari Okavango Delta & Chobe | 11 dagen

Droomt u over een safari in de Okavango Delta en Chobe National Park? Dan is dit de reis voor u! Deze reis brengt u middels kleine vliegtuigjes naar de meest afgelegen plekken in de delta en in Chobe. De reis begint echter in Nxai Pan, zo ziet u ook nog een andere kant van Botswana. Na Nxai Pan verblijft u in 2 verschillende privé concessies in de Okavango Delta waarna u doorreist naar de Victoria watervallen in Zambia.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Baines Baobab Nxai Pan National Park Botswana
Baines Baobab Nxai Pan National Park Botswana
Leeuwen bij Kwara Camp Okavango Delta Botswana
Leeuwen bij Kwara Camp Okavango Delta Botswana
Olifant in de Okavango Delta Botswana
Olifant in de Okavango Delta Botswana
Zebra's bij Chobe Riverfront Botswana
Zebra's bij Chobe Riverfront Botswana

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten Safari Okavango Delta & Chobe

  • Ontdek de Okavango Delta
  • Spot dieren in Chobe National Park
  • Nxai Pan
  • Victoria Watervallen
  • Vlieg van plek naar plek
  • Ervaar luxe op privé concessies in de delta
Safari Okavango Delta & Chobe
Safari Okavango Delta & Chobe

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1 - 2, Nxai Pan National Park, Nxai Pan Camp

Uw Safari Okavango Delta & Chobe begint in Maun. Vanuit hier vliegt u met een klein vliegtuigje naar de airstrip van Nxai Pan National Park. Terwijl u vliegt kunt u Botswana onder u door zien gaan. Het zal u opvallen hoe rustig het wel niet is en dat naarmate de vlucht vordert het landschap dorder en dorder wordt.

U landt in Nxai Pan, wat eigenlijk een zoutpan is. Er leven hier veel impala’s en springbokken. Tijdens het regenseizoen komen duizenden zebra’s uit de regio naar deze pan om hun jongen ter wereld te brengen. U maakt in Nxai Pan verschillende game drives en/of game walk met de Bushmen.

Nxai Pan National Park ligt ten noorden van de weg Maun – Nata en grenst aan het Makgadikgadi Pans National Park. De enorme Makgadikgadi zoutpannen zijn het laatste bewijs van een prehistorisch supermeer dat hier ooit werd gevonden, en tegenwoordig is het een van de laatste echte wildernisgebieden in Afrika.

Na de ontdekking van Nxai Pan National Park, is het tijd om de droogte achter u te laten. U reist met een klein vliegtuig je naar het hart van de Okavango Delta. U vindt hier een grote verscheidenheid aan dieren. Denk aan de Big 5, verschillende soorten antilopen, cheetahs en wilde honden. Ook voor de vogelliefhebbers is het hier een waar paradijs!

U verblijft hier in Pom Pom Camp. Dit is een kleinschalige lodge waar u één van de 9 luxe chalets tot uw beschikking heeft. Er is ook een mooie familie chalet! Vanuit het kamp onderneemt u verschillende activiteiten op en om het privé eiland waar u zich op bevind. U maakt game drives, mokoro tochten (seizoensgebonden), boot safari’s (seizoensgebonden), of u gaat vissen op de Xudum River. 

Okavango Delta bij Pom Pom Camp in Botswana
Okavango Delta bij Pom Pom Camp in Botswana

Middels een vliegtuigje, een inmiddels bekend vervoersmiddel, reist u door naar de volgende bestemming van deze Safari Okavango Delta & Chobe. U blijft in de Okavango Delta maar ontdekt de komende dagen een ander gebied, de Kwara concessie. De Kwara concessie is net als de omgeving van Pom Pom Camp een privé gebied en het is een van de meeste wildrijke gebieden van Botswana. Deze exclusieve omgeving temidden van schaduwrijke bomen biedt permanent water en seizoensgebonden uiterwaarden samen met klassieke Bush wildernis. 

In Splash Camp verblijft u in een van de 12 luxe chalets. Deze chalet vormt uw uitvalsbasis van de verschillende activiteiten die u deze dagen onderneemt. U maakt game drives (overdag en in de nacht), mokoro tochten, boot safari’s en game walks.

Hippo's Chobe, Botswana
Hippo's Chobe, Botswana

De volgende locatie in uw safari is Chobe National Park. Hiervoor vliegt u eerst naar Kasane. Hier wordt u opgewacht door een chauffeur die u naar het Chobe Elephant Camp brengt. Deze lodge ligt aan de Chobe Riverfront, een gebied in het park dat veel dieren trekt. Grote kuddes buffels, olifanten en antilopen komen hier om water te drinken. De roofdieren liggen hier daarom ook altijd op de loer. Daarbij trekt het water ook veel verschillende vogelsoorten. 

In het Chobe Elephant Camp heeft u bijna overal uitzicht op de Chobe River of de floodplains van het park. Tijdens uw verblijft zijn er verschillende activiteiten die u kunt doen, de game drive of boot safari. Maar ook canoën op de Chobe River of een bezoek aan het lokale dorpje zijn mogelijk. 

Eindigen met een hoogtepunt doet deze reis zeker. De laatste bestemming van deze Safari Okavango Delta & Chobe eindigt namelijk in het buurland Zambia. Hier bezoekt u de Victoria Watervallen. Een chauffeur brengt u naar de lodge in Livingstone en begeleidt u door de grensposten heen. 

U verblijft hier in de Waterberry Lodge. De lodge ligt aan de Zambezi Rivier. Aan de overkant van de rivier ligt Zambezi National Park, dus houd uw ogen open om nog wat dieren te spotten. Als u met een familie of groep komt is het leuk om in het rivierhuis te verblijven! Neem deel aan een van de vele activiteiten die de lodge te bieden heeft. Een bezoek aan de Victoria Watervallen kan niet ontbreken natuurlijk. Andere opties zijn een Zambezi cruise, een town walk, vissen en vogelen.

Op dag 11 wordt u naar het vliegveld van Livingstone gebracht voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis. 

Hier eindigt onze dienstverlening.

Helikopter vlucht boven Victoria watervallen
Helikopter vlucht boven Victoria watervallen

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan