Home / Reissuggesties / Safari Malawi / Malawi safari hoogtepunten | 14 dagen

Deze Malawi safari hoogtepunten laat u kennis maken met de Afrikaanse wildernis van Malawi én genieten van comfort en luxe. In 14 dagen reist u langs de hoogtepunten van Malawi. U maakt game drives, wandel safari’s en boot safari’s in de ongerepte natuurparken Majete Wildlife Reserve en Liwonde National Park. U sluit uw reis in stijl af met een heerlijk verblijf aan Lake Malawi.

Op iedere locatie verblijft u een aantal dagen in luxe Lodges, zodat u de schoonheid ervan op u kunt laten inwerken en er volop kunt genieten.

Neem contact met ons op voor een ontwerp voor uw Malawi safari hoogtepunten.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Pumulani bij Cape Maclear Lake Malawi
Pumulani bij Cape Maclear Lake Malawi
Mvuu Lodge Liwonde National Park Malawi
Mvuu Lodge Liwonde National Park Malawi
Latitude 13 in Lilongwe Malawi
Latitude 13 in Lilongwe Malawi

Safari hoogtepunten en route

Malawi safari hoogtepunten

  • Kennismaking met Lilongwe, de hoofdstad van Malawi
  • Binnenlandse vlucht naar het zuidwesten
  • Game drives, wandel safari’s en boot safari’s in Majete Wildlife Reserve
  • Bezoek St Michael and All Angels Kathedraal in Blantyre
  • Game drives, wandel safari’s en boot safari’s in Liwonde National Park
  • Kennismaking met cultuur Malawi in Njobvu Cultural Village
  • Relaxen aan Lake Malawi
  • Bezoek Mua Missiepost onderweg naar Lilongwe
Malawi safari hoogtepunten - 14 dagen
Malawi safari hoogtepunten - 14 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1 - 3, Lilongwe, Latitude 13

Bij aankomst in Lilongwe in Malawi wordt u in de aankomsthal opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner. Hij brengt u naar uw accommodatie voor de komende 2 nachten, Latitude 13. In dit boutique hotel verblijft u de komende twee dagen, zodat u kunt acclimatiseren voor de verdere reis.

Bij Latitude 13 staan duurzaamheid en stijl voorop. Dit zorgt voor een frisse uitstraling van alle ruimtes. Voor de sportieveling is er ook een gym aanwezig en na het sporten kunt u heerlijk vertoeven in de spa.

Vanuit Latitude 13 kunt u bijvoorbeeld de clothes market bezoeken in het centrum van de stad. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Lilongwe Wildlife Centre, een opvangcentrum voor (wilde) dieren.

Latitude 13 in Lilongwe Malawi
Latitude 13 in Lilongwe Malawi

Na het ontbijt op dag 4 wordt u door een chauffeur opgehaald uit uw accommodatie. Hij brengt u via een mooie route naar Majete Wildlife Reserve. Onderweg rijdt u een gedeelte van de route op de grens met Mozambique en passeert u kleurrijke marktjes.

In Majete Wildlife Reserve verblijft u de komende 3 nachten in Mkulumadzi, een prachtige lodge gelegen op de oever van de Shire rivier in Majete Wildlife Reserve. Overdag gaat u mee op avontuur tijdens game drives, wandel safari’s en een boot safari.

Majete Wildlife Reserve is het succesverhaal van een natuurpark dat door samenwerking tussen de overheid en een privé initiatief is uitgebouwd tot een interessante bestemming. African Parks heeft dieren die waren uitgestorven teruggebracht in het park en beschermt het gebied.

Na de ochtend game drive, wandel safari of boot safari verlaat u na het ontbijt Majete Wildlife Reserve. U wordt opgehaald door een chauffeur voor de transfer naar Liwonde National Park.

De route voert via Blantyre, waar u de St Michael and All Angels Kathedraal zou kunnen bezoeken. Deze Kathedraal is opgericht op voorspraak van Dr. David Livingstone, de beroemde ontdekkingsreiziger. In Zomba zou u het Zomba Plateau kunnen bezoeken of de lokale markt.

In het Liwonde Nationaal Park verblijft u in Kuthengo Camp. U verblijft hier in een luxe tent waar u slaapt in een comfortabel bed. Overdag maakt u gamedrives, fietstochten en wandel safaris.

Mvuu Lodge Liwonde National Park Malawi
Mvuu Lodge Liwonde National Park Malawi

Na de ochtend game drive, wandel safari of boot safari in Liwonde National Park wordt u na het ontbijt opgehaald door een chauffeur voor de transfer naar Cape Maclear aan Lake Malawi.

Onderweg kunt u kennis maken met de cultuur en mensen van Malawi in Njobvu Cultural Village. Hier ervaart u waarom Malawi ook wel het warme hart van Afrika wordt genoemd.

U verblijft hier de komende 4 nachten in Pumulani in een luxe villa. Pumulani betekent ‘rust goed’ in de lokale Chichewa taal. U kunt van het prachtige witte strand genieten, zwemmen in het heldere water van het meer, snorkelen, kajakken, een boottocht maken, en waterskiën.

Een leuk weetje is dat de villa’s van Pumulani door de Nederlandse architect G. Hooft Graafland zijn ingericht.

Pumulani bij Cape Maclear Lake Malawi
Pumulani bij Cape Maclear Lake Malawi

Aan al het goede komt helaas een einde. Zo ook aan uw safari in Malawi. In de loop van de ochtend wordt u in Pumulani opgehaald door een chauffeur die u naar Lilongwe brengt.

Onderweg kunt u een interessante tussenstop maken bij de Mua Missiepost. Hier krijgt u een goed beeld van de historie en cultuur van Malawi. 

Daarna rijdt u door naar Lilongwe. U wordt direct naar het vliegveld gebracht of eerst nog naar het Latitude 13, waar wij een dagkamer voor u reserveren.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Latitude 13 zwembad Lilongwe Malawi
Latitude 13 zwembad Lilongwe Malawi

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan