Home / Reissuggesties / Safari Malawi / Safari Malawi & Zambia – Wildlife & Cultuur | 17 dagen

U begint uw Safari Malawi & Zambia – Wildlife & Cultuur in South Luangwa National Park in Zambia. Hier maakt u game drives en wandel safari’s op zoek naar het vele wild en de ongerepte natuur. Vervolgens verblijft u in Malawi in een kleine intieme lodge op het idyllische Likoma Island in Lake Malawi. Aansluitend maakt u een safari door het midden en zuiden van Malawi naar Majete Wildlife Reserve en Liwonde National Park. Tijdens uw reis ervaart u hoe gemakkelijk u in contact komt met de inwoners van Malawi, het ‘warme hart van Afrika’.

Neem contact met ons op voor een ontwerp van uw Safari Malawi & Zambia – Wildlife & Cultuur.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten safari Malawi & Zambia – Wildlife & Cultuur

  • South Luangwa National Park, één van de mooiste natuurparken van Afrika
  • Game drives en wandel safari’s in South Luangwa National Park
  • Binnenlandse vlucht naar en van Likoma Island
  • Verblijf op idyllisch Likoma Island in Lake Malawi
  • Game drives in eerste Big5 natuurpark van Malawi, Majete Wildlife Reserve
  • Game drives in Liwonde National Park
  • Prachtige boot safari op Shire rivier

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1, Lusaka, Pioneer Camp

Bij aankomst op het internationale vliegveld van Lusaka in Zambia wordt u in de aankomsthal opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner. Hij begeleidt u naar uw gereedstaande vervoer naar uw accommodatie voor de eerste nacht in Zambia.

Pioneer Camp ligt comfortabel dichtbij Lusaka op ongeveer 30 minuten rijden van het vliegveld. U verblijft in 1 van de chalets en kunt heerlijk relaxen in de tuin van de lodge. Er is een klein zwembad en een gezellige bar. Een goede start van uw safari Malawi en Zambia.

Als de tijd het toelaat kunt u met een taxi naar één van de shopping malls in het centrum van de stad.

Pioneer Camp Lusaka Zambia
Pioneer Camp Lusaka Zambia

Na het ontbijt op dag 2 wordt u naar het vliegveld van Lusaka gebracht voor de binnenlandse vlucht naar South Luangwa National Park. Op het vliegveld van Mfuwe bij het nationale park wordt u opgewacht door een gids die u naar uw accommodatie brengt.

Deze dagen staan geheel in het teken van het spotten van wilde dieren in de Luangwa valley, in South Luangwa National Park. Samen met het management van de lodge bepaalt u welke activiteiten u onderneemt.

South Luangwa National Park wordt door kenners het ‘mooiste natuurpark van Afrika’ genoemd. Het park is beroemd om haar ongerepte schoonheid, verschillende leefomgevingen en de grote wildconcentraties rond de Luangwa rivier. Het park is de bakermat van de wandel safari.

Na het ontbijt op dag 6 neemt u afscheid van de staff van de Mfuwe lodge. U wordt naar het vliegveld van Mfuwe gebracht voor de vlucht naar Lilongwe in Malawi.

Na de douane formaliteiten wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner die u begeleid naar de terminal voor binnenlandse vluchten. Hier checkt u in voor de binnenlandse charter vlucht naar het idyllische Likoma Island in Lake Malawi. Hier verblijft u in een luxe intieme lodge met uitzicht over Lake Malawi. U geniet van de rust en het uitzicht.

Likoma Island heeft prachtige stranden met op de achtergrond de bergachtige kust van Mozambique. De vlaktes in het zuiden van het eiland zijn begroeid baobabs, schaduwrijke mango bomen en hier en daar indrukwekkende granieten rotspartijen. Op het eiland bevindt zich een indrukwekkende kathedraal.

Relaxen bij Kaya Mawa Likoma Island Lake Malawi
Relaxen bij Kaya Mawa Likoma Island Lake Malawi

Op dag 10 neemt u afscheid van de staff van Kaya Mawa. Na het ontbijt wordt u naar de airstrip van Likoma Island gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Lilongwe. Hier wordt u opgewacht door een gids/chauffeur, waarmee u naar het Zomba Plateau rijdt. 

De route naar het zuiden voert eerst door Lilongwe. Hier kunt u wellicht nog wat inkopen doen voor het vervolg van uw safari. Daarna rijdt u door het typische Malawiaanse landschap met vele dorpjes marktjes, stalletjes en kleine bedrijfjes langs de weg. Onderweg bezoekt u de Dedza pottery. Hier wordt traditioneel Malawiaans aardewerk vervaardigd.

In de loop van de middag arriveert u in uw accommodatie op het Zomba Plateau. De accommodatie ligt op een mooie plek op het plateau en biedt prachtig uitzicht op de valleien om het plateau. Er is een mooie tuin waar u heerlijk kunt relaxen.

Zomba Plateau, Ku Chawe Inn, Malawi
Zomba Plateau, Ku Chawe Inn, Malawi

Na het ontbijt op dag 12 verlaat u het Zomba Plateau en rijdt via Blantyre naar de hangbrug in Majete Wildlife Reserve die leidt naar uw accommodatie. Deze dagen bepaalt u samen met het management van Mkulumadzi aan welke activiteiten u deelneemt. De lodge is de uitvalsbasis voor uw activiteiten van de dag. Majete Wildlife reserve is een voorbeeld van verantwoord wildlife management.

Majete Wildlife Reserve is het succesverhaal van een natuurpark dat door samenwerking tussen de overheid van Malawi en African Parks, een privé initiatief, is uitgebouwd tot een interessante bestemming voor alle bezoekers. African Parks heeft dieren die waren uitgestorven teruggebracht in het park en beschermt het gebied. Hierdoor is één van de populairste natuurparken van Malawi ontstaan.

Zwarte neushoorn Majete Wildlife Reserve Malawi
Zwarte neushoorn Majete Wildlife Reserve Malawi

Na het ontbijt op dag 15 vertrekt u naar Liwonde National Park. U neemt uw intrek in een luxe lodge gelegen op de oevers van de Shire rivier in het park. U maakt game drives en wandel safari’s in het park Optioneel kunt u een wandelsafari maken en deelnamen aan een Rhino Trekking.

Eén van de hoogtepunten van een verblijf in Liwonde National Park is een mooie bootsafari op de Shire rivier. Deze rivier heeft permanent water en heeft een enorme aantrekkingskracht op de dieren in Liwonde National Park. Vanaf korte afstand ziet u vanuit de boot olifanten, nijlpaarden en krokodillen.

Op dag 17 vertrekt u uit de lodge voor een transfer over de weg naar Lilongwe. In de loop van de dag wordt u afgezet op het internationale vliegveld van Lilongwe voor de aansluiting op uw vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan