Home / Reissuggesties / Safari Malawi / Unieke self drive Malawi | 18 dagen

Deze unieke self drive safari in Malawi brengt u naar het mooiste wat het land te bieden heeft. U bezoekt zelf rijdend of met een gids/chauffeur Luwawa Forest ReserveNyika National Park, Nkhotakota Wildlife ReserveLake Malawi, Majete Wildlife Reserve en Liwonde National Park.

Onderweg heeft u de gelegenheid om een bezoek te brengen aan een lokaal dorp en de echte cultuur te proeven. U eindigt uw reis op 2 idyllische eilandjes in Lake Malawi.

Neem contact met ons op voor een offerte voor deze Unieke self drive Malawi. 

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Zonsondergang bij Mumbo Island Lake Malawi
Zonsondergang bij Mumbo Island Lake Malawi
Zebra's in Majete Wildlife Reserve in Malawi
Zebra's in Majete Wildlife Reserve in Malawi
Njobvu Cultural Village in Malawi
Njobvu Cultural Village in Malawi

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten Unieke self drive Malawi

  • Luwawa Forest Reserve
  • Nyika Plateau National Park
  • Makuzi Beach aan Lake Malawi
  • Nkhotakota Wildlife Reserve
  • Maak kennis met de Malawiaanse cultuur bij de Mua Mission Post
  • Majete Wildlife Reserve
  • Liwonde National Park
  • Njobvu Cultural Village
  • Mumbo Island en Nankoma Island in Lake Malawi
Unieke self drive Malawi - 18 dagen
Unieke self drive Malawi - 18 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1, Lilongwe, Mafumu Hotel

Vandaag arriveert u op het internationale vliegveld van Lilongwe in Malawi. In de aankomsthal staat een chauffeur van onze lokale partner u op te wachten. Hij brengt u naar de accommodatie voor de komende 2 nachten.

Vanuit het Mafumu Hotel kunt u bijvoorbeeld de clothes market bezoeken in het centrum van de stad. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Lilongwe Wildlife Centre, een opvangcentrum voor (wilde) dieren. ’s Avonds kunt u lekker gaan eten in de stad. Neem wel een taxi. De receptie van het hotel helpt u graag om een betrouwbare taxi te regelen.

Op dag 2 neemt u de huurauto in ontvangst en doet u inkopen voor uw komende safari.

Mafumu Lodge Lilongwe Malawi
Mafumu Lodge Lilongwe Malawi

Na het ontbijt wordt u opgehaald door een chauffeur die u naar het kantoor van onze lokale partner in Lilongwe brengt. Hier neemt u de 4WD huurauto in ontvangst. 

Na de formaliteiten en wat inkopen in Lilongwe begint uw unieke self drive safari in Malawi en verlaat u de stad in noordelijke richting. U rijdt over de M1 door het glooiende landschap van Malawi. Omdat Malawi aan het einde van de Grote Rift Vallei ligt is het land behoorlijk geaccidenteerd. U rijdt door kleine stadjes en dorpjes. 

In de loop van de middag arriveert u in het Luwawa Forest Reserve en slaat u uw kamp op bij de Luwawa Forest Lodge.

In het Luwawa Forest Reserve kunt u mooie wandelingen maken, al dan niet met een gids en paardrijden.

Luwawa Forest Reserve in Malawi
Luwawa Forest Reserve in Malawi

Na het ontbijt rijdt u over de M1 naar het noorden richting het Nyika National Park. Vanaf de ingang van het nationale park rijdt u in de vorm van een game drive naar de Chelinda campsite, uw overnachtingsplaats voor de komende 2 nachten

Het Nyika Plateau is een bijzonder stuk Afrika. De glooiende grashellingen doen denken aan Schotland of Lapland, maar op het moment dat je zebra’s en olifanten ziet lopen realiseert u zich dat u toch echt in Afrika bent. Nyika betekent “waar het water vandaan komt”, omdat de hoogteligging (2.300 meter) zorgt voor meer vochtigheid dan in de omliggende gebieden. In het nationale park leven onder andere luipaarden, zebra’s, wrattenzwijnen, bush pigs, olifanten, buffels. Kenmerkend voor het park zijn de Roan antilopen en de elanden. Verder zijn zo’n 400 soorten vogels en 200 plantensoorten geregistreerd in het park.

Roan antilope in Nyika National Park Malawi
Roan antilope in Nyika National Park Malawi

Na een eventuele activiteit in de ochtend verlaat u vandaag het Nyika National Park. Via Mzuzu rijdt u naar Lake Malawi, waar u 1 nacht overnacht op de campsite van de Makuzi Beach Lodge die ligt aan het meer. De rest van de dag geniet u van het mooie uitzicht over Lake Malawi.

Voor wat meer activiteit kunt u een kanotocht maken op het meer, snorkelen of vissen. Rond de lodge leven veel kleurrijke vogels, dus vogel spotten is een prima tijdverdrijf. Door de Makuzi Hill op de wandelen heeft u prachtig uitzicht over de kustlijn van Lake Malawi.

 

 

Makuzi Beach Lake Lake Malawi
Makuzi Beach Lake Lake Malawi

Na een ontbijt met uitzicht over Lake Malawi vertrekt u in zuidelijke richting over de M5 naar het ongerepte Nkhotakota Wildlife Reserve. Uw campsite voor de komende 2 nachten ligt aan de rand van het wildlife reserve. 

Vanuit de lodge worden tal van activiteiten georganiseerd. Zo kunt u onder andere een wandel safari ondernemen, vogels spotten of foto’s maken in de omgeving van de campsite en lodge.

Nkhotakota Wildlife Reserve is 1.800 km² groot en heeft een ruig landschap. Er zijn niet veel wegen in gebied. Dit maakt Nkhotakota bijzonder aantrekkelijk voor reizigers die willen genieten van een wandel safari, trekking of vissen.

Sundowner in Nkhotakota Wildlife Reserve Malawi
Sundowner in Nkhotakota Wildlife Reserve Malawi

Na nog een eventuele ochtend activiteit vertrekt u in de loop van de ochtend richting de Mua Mission Post. U rijdt deels langs Lake Malawi en verder door het glooiende landschap ten westen van het meer.

De Mua Mission ligt in Centraal Malawi en is beroemd om de kwaliteit van het houtsnijwerk dat daar wordt geproduceerd (en verkocht). In de missiepost bevindt zich ook een interessant cultureel museum. 

Het KuNgoni Centre of Culture & Art werd in 1976 opgericht door een Canadese missionaris Fr. Claude Boucher Chisale. Fr. Boucher heeft zijn leven gewijd aan het onderzoeken, vastleggen en behouden van de Malawische cultuur. Het centrum geeft u een goed beeld van de historie en cultuur van Malawi.

Mua Mission Post in Malawi
Mua Mission Post in Malawi

De route naar Majete Wildlife Reserve voert door het typische Malawiaanse landschap; vele marktjes, stalletjes en kleine bedrijfjes langs de weg. Gedurende een groot gedeelte van de route rijdt u door de vallei van de Shire Rivier en langs het Zomba Plateau. Via Blantyre bereikt u aan het eind van de middag Majete Wildlife Reserve.

Majete Wildlife Reserve is in 2003 ‘geadopteerd’ door de African Park Foundation. Deze organisatie heeft met gelden van onder andere de Postcode Loterij het natuur reservaat nieuw leven ingeblazen. Voor die tijd ging het reservaat gebukt onder stroperij vanuit Mozambique en door de lokale bevolking. Vanaf 2003 wordt het reservaat professioneel gemanaged, is een infrastructuur aangelegd en worden dieren geherintroduceerd. In het park leven inmiddels onder andere gezonde populaties antilopen, olifanten, nijlpaarden en krokodillen. Bovendien is het park een Big5 bestemming geworden met olifanten, neushoorns, buffels, leeuwen en luipaarden.

Zebra's in Majete Wildlife Reserve in Malawi
Zebra's in Majete Wildlife Reserve in Malawi

Vandaag verlaat u Majete Wildlife Reserve en rijdt de vallei van de Shire rivier uit richting Blantyre. Wellicht kunt u hier nog wat inkopen doen voor de rest van de reis. Na Blantyre rijdt u langs de voet van het Zomba Plateau naar Liwonde National Park. Als u zin en tijd heeft kunt u met de auto het Zomba Plateau beklimmen om te genieten van het mooie uitzicht over de omgeving.

Vanuit Mvuu Camp kunt u vele activiteiten ondernemen in Liwonde National Park. Een absolute aanrader is de ochtend boot safari op de Shire River. Tijdens de boot safari ziet u veel nijlpaarden, krokodillen en (water)vogels. Verder komen veel dieren, zoals olifanten, naar het permanente water om te drinken. Daarnaast kunt u deelnemen aan verschillende game drives en wandel safari’s door het park.

Vandaag vertrekt u, na een eventuele ochtend activiteit, naar Njobvu Cultural Village voor een kennismaking met de Malawiaanse cultuur. Njobvu Cultural Village is een coöperatief initiatief van enkele dorpen in Malawi. Het dorp is opgericht in 2002 en heeft als doel inkomsten te genereren voor de dorpen en het onderwijzen van de lokale bevolking over het belang van het behoud van Liwonde National Park als toeristische bestemming.

Na aankomst in het dorp leidt een gids u rond door het dorp om een beeld te krijgen hoe de Malawianen onder andere leven, koken, mais verwerken en manden vlechten. Ook neemt u een kijkje in de dagelijkse praktijk van een traditionele dokter. Tijdens de wandeling kunt u met het stamhoofd van gedachten wisselen (met een tolk) en bezoekt u een school project dat door de Cultural Village Lodge, uw onderkomen voor de nacht, wordt ondersteund.

In de Njobvu Cultural Village Lodge geniet u, als u dat tenminste wilt, van een traditionele maaltijd, die veelal bestaand uit Nsima (maïspap) met pompoen en andere groentes. Soms worden gasten ook getrakteerd op het lokaal gebrouwen bier, Thobwa. ’s Avonds kunnen traditionele dansen worden opgevoerd als u dat leuk vindt (optioneel) of u kunt rond het kampvuur van gedachten wisselen met de bewoners van het dorp. U slaapt op matten op de grond van een traditionele lemen hut. Op verzoek zijn ook matrassen beschikbaar.

Njobvu Cultural Village in Malawi
Njobvu Cultural Village in Malawi

Vanochtend geniet u een traditioneel ontbijt, waarna u nog de gelegenheid heeft om nogmaals door het dorp te wandelen. Daarna vertrekt u naar Cape Maclear aan Lake Malawi. Hier parkeert u de huurauto in steekt met de boot over naar Mumbo Island, een onbewoond eiland op 45 minuten varen van Cape Maclear. Er is alleen een tented camp op het eiland.

De komende dagen relaxt u heerlijk aan, op en om Mumbo Island. Inbegrepen in de prijs zijn alle niet-gemotoriseerde activiteiten, zoals snorkelen en kajakken. Kortom, de perfecte gelegenheid om bij te komen van uw mooie rondreis tot nu toe.

Zonsondergang bij Mumbo Island Lake Malawi
Zonsondergang bij Mumbo Island Lake Malawi

Na een rustige ochtend vaart u terug naar Cape Maclear en rijdt u naar Senga Bay aan Lake Malawi. Hier wordt u opgehaald door een boot voor de transfer naar Nankoma Island, gelegen op 3 km afstand van de kust van Senga Bay en onderdeel van de Marelli eiland archipel in Lake Malawi. De lodge bestaat uit 8 tented chalets met en-suite badkamer met ieder een eigen veranda met prachtig uitzicht over het meer.

De lodge heeft een zwembad en verschillende lounges om de zonsondergang te kunnen aanschouwen. De lodge biedt verschillende activiteiten, waaronder snorkelen, kajakken, bird watching, een natuurwandeling over het eiland en een boottocht om het eiland. U kunt ook windsurfen, duiken met perslucht en wake boarden. Natuurlijk kunt u ook in alle rust genieten van de vogels die om het eiland leven, zoals Afrikaanse visarenden, ijsvogels en aalscholvers.

Aan al het goede komt een einde, zo ook aan uw mooie rondreis op maat door Malawi. Na het ontbijt op dag 18 wordt u per boot naar de vaste wal gebracht. Daarna rijdt u naar het kantoor van onze lokale partner in Lilongwe waar u de huurauto inlevert. Dit was de laatste etappe van uw self drive Malawi safari. Vervolgens brengt een chauffeur u naar het internationale vliegveld van Lilongwe voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Snorkelen bij Nankoma Island Lake Malawi
Snorkelen bij Nankoma Island Lake Malawi

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan