Home / Reissuggesties / Safari Namibië / Klassieke rondreis Namibie | 13 dagen

Tijdens deze rondreis Namibie bezoekt u onder andere Sossusvlei, Swakopmund, Etosha National Park, Okonjima Nature Reserve en Windhoek. U rijdt zelfstandig en en kampeert in een tentje op het dak van uw stoere 4WD huurauto. U geniet van in uw eigen tempo met uw eigen 4WD huurauto van de schoonheden van Namibië.

Neem contact met ons op voor het ontwerp van uw rondreis Namibie.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Gravel roads in Namibië prima begaanbaar
Gravel roads in Namibië prima begaanbaar
Dead Vlei bij Sossusvlei Namibië
Dead Vlei bij Sossusvlei Namibië
Duizenden zeeleeuwen bij Cape Cross in Namibië
Duizenden zeeleeuwen bij Cape Cross in Namibië

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten rondreis Namibie

  • Bezoek Windhoek
  • Beklim rode zandduinen bij Sossusvlei
  • Living Desert Tour bij Swakopmund
  • Zeeleeuwen bij Cape Cross
  • Eeuwenoude rotstekeningen bij Twyfelfontein
  • Game drives in Etosha National Park
  • Exclusief verblijf bij Onguma Private Game Reserve
  • Bezoek AfriCat Foundation, opvang voor bedreigde diersoorten
Klassieke rondreis Namibie - 13 dagen
Klassieke rondreis Namibie - 13 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1, Windhoek, Hotel Thule

Vandaag arriveert u op het internationale vliegveld van Windhoek in Namibië. In de aankomsthal u wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner die u naar het kantoor van de autoverhuur in het centrum van Windhoek brengt.

Na een uitgebreide briefing neemt u uw huurauto in ontvangst. Ook krijgt u uitleg over de kampeeruitrusting die bij de auto hoort, zoals bijvoorbeeld de dak tent.

Daarna rijdt u naar een supermarkt voor wat inkopen. De rest van de dag kunt u een bezoek brengen aan het centrum van de stad om, inkopen voor de safari te doen, te winkelen of te lunchen in een van de vele restaurants.

Olive Grove Guesthouse Windhoek Namibië
Olive Grove Guesthouse Windhoek Namibië

In de loop van de ochtend van dag 2 rijdt u zuidwaarts in een van de oudste woestijnen ter wereld, de Namib woestijn. In de middag arriveert u in de lodge nabij Sossusvlei. U verblijft  in Desert Homestead, een eco-vriendelijke lodge in de buurt van de Sesriem toegangspoort van het Namib Naukluft Park. In een brede, grasrijke vallei, beschut door de Nubib, Tsaris en Naukluft bergketens met uitzicht tot de verre duinen.

Sossusvlei Lodge biedt in deze prachtige omgeving eenvoudige maar stijlvolle accommodatie met een eigen badkamer in rieten chalets. Rustige omgeving, prachtige zonsop- en zonsondergangen behoren tot één van de hoogtepunten de lodge.

Vroeg in de ochtend van dag 4 rijdt u naar Sossusvlei waar u de metershoge rode zandduinen, onder ander Dead Vlei, en de Sesriem Canyon bezoekt. In de middag keert u terug in de lodge.

Dead Vlei bij Sossusvlei Namibië
Dead Vlei bij Sossusvlei Namibië

Na het ontbijt op dag 4 rijdt u dwars door de Namib woestijn naar het oud Duitse plaatsje Swakopmund, gelegen aan de Atlantische Oceaan. U verblijft aan de uitgestrekte Atlantische oceaan, waar vele zeeleeuwen, pelikanen, dolfijnen en zelfs pinguïns leven. Het strand lijkt gelijk op te gaan in het zand van de woestijn.

Onderweg heeft u een grote kans de Welwitschia plant te zien, een bijzondere 2-bladerige woestijnplant, die wel een doorsnee van 2 meter kan hebben en 1.000 jaar oud kan worden.

Op dag 5 verblijft u in Swakopmund en kunt een groot aantal activiteiten ondernemen, waaronder de interessante Living Desert Tour, een catamaran cruise, een harbour tour, sand boarding en quad biking.

Duizenden zeeleeuwen bij Cape Cross in Namibië
Duizenden zeeleeuwen bij Cape Cross in Namibië

Na het ontbijt rijdt u eerst naar de grote zeeleeuwen kolonie bij Cape Cross, iets ten noorden van Swakopmund. Hier huizen 10-duizenden zeeleeuwen op een stuk strand. U kunt vlak langs de zeeleeuwen lopen en de jakhalzen spotten die uit zijn op een hapje.

Daarna trekt u weer landinwaarts richting Khorixas. Bij Twijfelfontein zijn rotstekeningen van de Bosjesmannen te vinden. Twijfelfontein staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO. Het is een aanrader om met een gids de rotstekeningen te bewonderen. U kunt u de eeuwenoude San rotsschilderingen en de bijzondere geologische en steenformaties in de Brandberg regio bezoeken. Aanraders om te bezoeken zijn de Brandberg, de Organ Pipes, en de rotsschilderingen bij Twijfelfontein. 

Twyfelfontein Country Lodge bij nacht, Namibië
Twyfelfontein Country Lodge bij nacht, Namibië

Na het ontbijt rijdt u naar Etosha National Park, waar de roofdieren ruim zijn vertegenwoordigd: leeuwen, cheetahs, luipaarden, hyena’s en Afrikaanse wilde honden. Ook ziet u hier neushoorns, olifanten, giraffen, zebra’s, jakhalzen, honey badgers, verschillende soorten antilopen, wrattenzwijnen, struisvogels en nog vele andere diersoorten.

Okaukuejo beschikt over een prachtige waterhole net buiten het hek. U neemt plaats op een bank en ziet onder andere olifanten, giraffen, kudu’s, impala’s, neushoorns en leeuwen aan u voorbij komen.

Deze dagen rijdt u zelfstandig door het park. Er zijn eindeloos veel loopjes en routes die u kunt rijden op zoek naar de wilde dieren van Etosha National Park. Veel dieren verzamelen zich bij de waterholes in het park, dus het is de moeite waard om een poosje bij een waterhole te gaan staan met de motor uit.

Vandaag staat geheel in het teken van het maken van  game drives in Etosha National Park. Het is raadzaam om bij de ingang van het park een handig boekje te kopen met onder andere alle toegankelijke routes en waterholes in het park. Zo kunt u leuke routes rijden, zonder iets te missen. U kunt, op weg naar de oostelijke uitgang, een  mooie route rijden langs de Etosha zoutpan. U kunt er zelfs een stuk oprijden.

U verblijft de komende dagen in Onguma Private Game Reserve. Dit natuurreservaat grenst direct aan Etosha National Park en er leven 30 soorten wilde dieren waaronder leeuwen, cheetahs en luipaarden.

Samen met het management van de lodge bepaalt u wanneer u welke activiteiten wilt ondernemen. U kunt bijvoorbeeld game drives make in Etosha National Park en in Onguma Private Game Reserve en wandel safari’s maken.

In de loop van de ochtend verlaat u Onguma Private Game Reserve voor de laatste etappe in uw Namibië reis. U rijdt naar het Okonjima Nature Reserve. Dit natuurreservaat biedt een verscheidenheid aan dieren en afwisselend landschap. In het Okonjima Nature Reserve heeft u kans de grote katachtigen te zien, zoals leeuwen, luipaarden en cheetahs. Bij zonsopkomst maakt kunt u een gamedrive maken, wanneer de natuur ontwaakt en dieren gaan op zoek naar voedsel. In de middag kunt u een wandelsafari maken. 

In Okonjima Nature Reserve is de AfriCat Foundation gehuisvest. U kunt ook een bezoek brengen aan de foundation. De stichting richt zich op het beschermen en behoud van bedreigde diersoorten, zoals de cheetah, pangolin en aardvark. Ook doet de stichting op grote schaal onderzoek naar deze dieren.

Op dag 21 eindigt uw rondreis Namibie en rijdt u terug naar Windhoek waar u uw auto weer inlevert. Vanuit hier wordt u naar het vliegveld gebracht.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Old Traders Lodge in Erindi Game Reserve
Old Traders Lodge in Erindi Game Reserve

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan