Home / Reissuggesties / Safari Namibië / Namibie reis | 21 dagen

Complete Namibie reis waarbij u zelf met een 4wd huurauto in 3 weken door het hele land reist. In een rustig tempo rijdt u naar de hoogtepunten van het land. U begint in de Kalahari woestijn. Daarna reist u door naar de adembenemende Fish River Canyon. Via de Namib woestijn arriveert u in Sossusvlei, waar u de hoge rode zandduinen beklimt. De volgende halte is Swakopmund aan de Atlantische Oceaan. Nu zet u koers naar het noorden en maakt u een rhino tracking in de Palmwag concessie. Via de Himba hoofdstad Opuwo arriveert u in Etosha National Park. U laatste stop is Okonjima Nature Reserve, waar tevens de AfriCat Foundation (voor de opvang van wilde dieren) is gevestigd.

Neem contact met ons op voor uw Namibie reis.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Wandelen in de Fish River Canyon
Wandelen in de Fish River Canyon
Rhino tracking in Palmwag concessie Namibië
Rhino tracking in Palmwag concessie Namibië
Olifanten in Etosha National Park Namibië
Olifanten in Etosha National Park Namibië

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten Namibie reis

  • Afdaling in Fish River Canyon
  • Bezoek verlaten stadje Kolmanskop
  • Rode zandduinen van Sossusvlei
  • Pelsrobben kolonie bij Swakopmund
  • Rotstekeningen bij Twyfelfontein
  • Rhino tracking in Palmwag concessie
  • Bezoek Himba gemeenschap
  • Game drives in Etosha National Park
  • Bezoek AfriCat Foundation, opvang voor bedreigde diersoorten
Namibie reis - 21 dagen
Namibie reis - 21 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1-2, Windhoek, River Crossing

Vandaag arriveert u op het internationale vliegveld van Windhoek in Namibië. In de aankomsthal wordt u opgewacht en verwelkomt door een vertegenwoordiger van onze lokale partner. Hij brengt u naar het kantoor van de autoverhuur waar u uw stoere 4wd in ontvangst neemt.

Na de formaliteiten  rijdt u naar uw onderkomen voor de eerste nacht. U verblijft in River Crossing. Het hotel is rustig gelegen op een heuvel met prachtig uitzicht op Windhoek. U dineert op het mooie terras van River Crossing of neemt een taxi naar één van de vele leuke restaurants in de stad. De receptie van het hotel helpt u graag met het regelen van een betrouwbare taxi chauffeur.

Op dag 2 doet u inkopen voor uw reis en verkent u Windhoek.

Panoramisch zicht op River Crossing Windhoek
Panoramisch zicht op River Crossing Windhoek

Na het ontbijt begint uw Namibie reis echt. U verlaat River Crossing en doet nog wat laatste inkopen. Daarna rijdt u naar het zuiden naar de rand van de zuidelijke Kalahari woestijn. Al snel nadat u de laatste bebouwing van Windhoek achter u heeft gelaten ervaart u de leegte van Namibië. 

Vanuit uw accommodatie in de Kalahari woestijn kunt uw een nature drive maken. U geniet van een sundowner met uitzicht op de rode Kalahari zandduin voordat u terugkeert naar de lodge voor het avondeten.U verblijft in de Bagatelle Kalahari Game Ranch. De chalets liggen verspreid tussen en op de zandduinen in een oase van rust. Een gerenoveerde oude boerderij vormt het hart van de game ranch. Ga mee met begeleide tours en wandelingen in de magische Kalahari woestijn en geniet van een zonsondergang als de zon de duinen rood kleurt.

Kalahari Desert in Namibië
Kalahari Desert in Namibië

Vandaag rijdt u verder naar de Fish River Canyon in het hart van Nama Karoo. U kunt naar de rand van de canyon rijden waar u prachtig uitzicht op de canyon heeft.U verblijft in de Fish River Lodge. De lodge ligt aan de rand van de adembenemende Fish River Canyon, de 2de grootste ter wereld, en biedt een ongeëvenaard uitzicht op een schitterend landschap. Luxe chalets liggen op de rand van de canyon ruim van elkaar om een gevoel van intimiteit en isolatie te creëren.

Enorme ramen bieden een spectaculair uitzicht op de canyon en de bruisende Afrikaanse lucht. De stijlvol ingerichte chalets zijn uitgerust met eersteklas voorzieningen en een eigen badkamer. Geniet van uw diner naast een knetterend vuur in de winter of op een houten dek met uitzicht op de canyon in de zomer.

Op dag 5 maakt u een volle dag tour naar de bodem van de Fish River Canyon met een 4WD voertuig en gidsen van de lodge. Geniet van uw bush lunch op de oever van de Fish River. Bij terugkomst in de lodge staat het diner klaar.

Fish River Canyon, Namibië
Fish River Canyon, Namibië

Vandaag verlaat u de Fish River Canyon. Er zijn verschillende mooie routes in de omgeving die u kunt rijden naar uw volgende bestemming, Aus. Dit stadje ligt aan de rand van de Namib woestijn, één van de 20 belangrijkste biomen ter wereld. U verblijft in de Klein Aus Vista Lodge in een Eagles Nest Chalets. De lodge ligt in het afgelegen Aus gebergte met prachtige vergezichten van berglandschap en vredige woestijnvlaktes. Geniet van een sundowner op het terras voordat u van de maaltijd in het restaurant geniet.

U kunt er ook voor kiezen om eerst naar het door zand verzwolgen stadje Kolmanskop te rijden. Nadat de laatste mijnwerkers het stadje hebben verlaten is het ten prooi gevallen aan de elementen. In sommige huizen ligt het zand metershoog in de kamers. Een bijzondere bruine hyena heeft zijn toevlucht gezocht in dit verlaten dorpje.

Kolmanskop, Namibië
Kolmanskop, Namibië

In de loop van de ochtend rijdt u noordwaarts in een van de oudste woestijnen ter wereld, de Namib woestijn. In de late namiddag arriveert u in de lodge nabij Sossusvlei. U verblijft  in Desert Homestead, een eco-vriendelijke lodge in de buurt van de Sesriem toegangspoort van het Namib Naukluft Park. In een brede, grasrijke vallei, beschut door de Nubib, Tsaris en Naukluft bergketens met uitzicht tot de verre duinen.

Desert Homestead biedt in deze prachtige omgeving eenvoudige maar stijlvolle accommodatie met een eigen badkamer in rieten chalets. Rustige omgeving, prachtige zonsop- en zonsondergangen behoren tot één van de hoogtepunten de lodge.

Vroeg in de ochtend van dag 7 rijdt u naar Sossusvlei waar u de metershoge rode zandduinen, onder ander Dead Vlei, en de Sesriem Canyon bezoekt. In de middag keert u terug in de lodge.

Death vlei bij Sossusvlei Namibië
Death vlei bij Sossusvlei Namibië

Na het ontbijt op dag 9 rijdt u dwars door de Namib woestijn naar het oud Duitse plaatsje Swakopmund, gelegen aan de Atlantische Oceaan. U verblijft aan de uitgestrekte Atlantische oceaan, waar vele zeeleeuwen, pelikanen, dolfijnen en zelfs pinguïns leven. Het strand lijkt gelijk op te gaan in het zand van de woestijn.

Onderweg heeft u een grote kans de Welwitschia plant te zien, een bijzondere 2-bladerige woestijnplant, die wel een doorsnee van 2 meter kan hebben en 1.000 jaar oud kan worden.

Op dag 10 verblijft u in Swakopmund en kunt een groot aantal activiteiten ondernemen, waaronder de interessante Living Desert Tour, een catamaran cruise, een harbour tour, sand boarding en quad biking.

Naukluft gebergte Namibië
Naukluft gebergte Namibië

Na het ontbijt rijdt u eerst naar de grote zeeleeuwen kolonie bij Cape Cross, iets ten noorden van Swakopmund. Hier huizen 10-duizenden zeeleeuwen op een stuk strand. U kunt vlak langs de zeeleeuwen lopen en de jakhalzen spotten die uit zijn op een hapje.

Daarna trekt u weer landinwaarts richting Khorixas. Bij Twijfelfontein zijn rotstekeningen van de Bosjesmannen te vinden. Twijfelfontein staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO. Het is een aanrader om met een gids de rotstekeningen te bewonderen.

De volgende dag kunt u de eeuwenoude San rotsschilderingen en de bijzondere geologische en steenformaties in de Brandberg regio bezoeken. Aanraders om te bezoeken zijn de Brandberg, de Organ Pipes, en de rotsschilderingen bij Twijfelfontein. Relaxen aan het zwembad is natuurlijk ook een optie.

Brandberg Namibië
Brandberg Namibië

Na het ontbijt maakt u zich op voor de volgende etappe in uw Namibie reis. U rijdt naar de unieke Palmwag concessie in Damaraland. Dit bijzondere natuurreservaat ligt langs een met palmbomen omzoomde zijrivier van de Uniab rivier. Water is schaars in dit gebied, dus de aanwezigheid van de rivier lokt olifanten vaak naar de Palmwag concessie.

Het reservaat is opmerkelijk vanwege zijn ongewone soort palmboom, de hyphaena pertesiana, en omdat het de thuisbasis is van de grootste populatie van zwarte neushoorns in zuidwestelijk Afrika. Tijdens een wandel safari met gidsen kunt u op zoek gaan naar de neushoorns. U kunt ook een game drive maken en mogelijk luipaarden, leeuwen, cheetahs, zebra’s, giraffen, springbokken, kudu’s en olifanten spotten. In de concessie is ook een mooie 4wd route uitgezet.

Giraffen in Palmwag concessie Namibië
Giraffen in Palmwag concessie Namibië

Na de ochtend game drive of een andere activiteit in de Palmwag concessie rijdt u een schitterende route door Kaokoveld naar Opuwo, de Himba hoofdstad van Namibië. Opuwo ligt in de noordwestelijke regio Kunene in Namibië. De stad dient als de hoofdstad van de regio is de perfecte uitvalsbasis om de lokale dorpen van de rondreizende Himba bevolking te bezoeken.

Het omringende landschap van Kaokoveld wordt gekenmerkt door laaggelegen heuvels en uitgestrekte droge woestijnvlaktes die worden bewoond door een schat aan aan de woestijn aangepaste dieren in het wild.

Vanuit Opuwo kunt u ook de prachtige Epupa watervallen bezoeken. De watervallen bestaan uit een reeks kleine watervallen in de Kunene rivier. De watervallen zorgen voor een spectaculair contrast met de dorre woestijn en ruige omliggende bergen.

Himba gemeenschap nabij Opuwo Namibië
Himba gemeenschap nabij Opuwo Namibië

Vandaag verlaat u na het ontbijt de omgeving van Opuwo en rijdt naar de westelijke toegangspoort van Etosha National Park, de Galton Gate. Tot enkele jaren geleden was het westelijk gedeelte van Etosha National Park niet toegankelijk voor het algemene publiek. Alleen wetenschappers en filmploegen hadden toegang. Deze historie is nog steeds te zien. Dit deel wordt niet veel bezocht, dus veel andere toeristen komt u niet tegen. Bovendien leven er veel dieren in dit gedeelte.

U overnacht bij Dolomite Camp dat op een heuvel ligt die uitsteekt boven het omliggende land. Door de ligging biedt de lodge uitstekende mogelijkheden om wilde dieren te bekijken. Vanuit de lodge kijkt u op verschillende waterholes en game drives met gidsen van de lodge brengen u naar delen van het park die voorheen alleen bekend waren bij natuurbeschermers en filmploegen.

Dolomite Camp in Etosha National Park Namibië
Dolomite Camp in Etosha National Park Namibië

Na het ontbijt dompelt u zich verder onder in het wildlife gedeelte van uw Namibie reis. U rijdt verder Etosha National Park in, waar de roofdieren ruim zijn vertegenwoordigd: leeuwen, cheetahs, luipaarden, hyena’s en Afrikaanse wilde honden. Ook ziet u hier neushoorns, olifanten, giraffen, zebra’s, jakhalzen, honey badgers, verschillende soorten antilopen, wrattenzwijnen, struisvogels en nog vele andere diersoorten.

Okaukuejo beschikt over een prachtige waterhole net buiten het hek. U neemt plaats op een bank en ziet onder andere olifanten, giraffen, kudu’s, impala’s, neushoorns en leeuwen aan u voorbij komen.

Deze dagen rijdt u zelfstandig door het park. Er zijn eindeloos veel loopjes en routes die u kunt rijden op zoek naar de wilde dieren van Etosha National Park. Veel dieren verzamelen zich bij de waterholes in het park, dus het is de moeite waard om een poosje bij een waterhole te gaan staan met de motor uit.

Vandaag staat geheel in het teken van het maken van  game drives in Etosha National Park. Het is raadzaam om bij de ingang van het park een handig boekje te kopen met onder andere alle toegankelijke routes en waterholes in het park. Zo kunt u leuke routes rijden, zonder iets te missen. U kunt, op weg naar de oostelijke uitgang, een  mooie route rijden langs de Etosha zoutpan. U kunt er zelfs een stuk oprijden.

U verblijft de komende dagen in Onguma Private Game Reserve. Dit natuurreservaat grenst direct aan Etosha National Park en er leven 30 soorten wilde dieren waaronder leeuwen, cheetahs en luipaarden.

Samen met het management van de lodge bepaalt u wanneer u welke activiteiten wilt ondernemen. U kunt bijvoorbeeld game drives make in Etosha National Park en in Onguma Private Game Reserve en wandel safari’s maken.

Onguma The Fort bij Etosha National Park Namibië
Onguma The Fort bij Etosha National Park Namibië

In de loop van de ochtend verlaat u Onguma Private Game Reserve voor de laatste etappe in uw Namibië reis. U rijdt naar het Okonjima Nature Reserve. Dit natuurreservaat biedt een verscheidenheid aan dieren en afwisselend landschap. In het Okonjima Nature Reserve heeft u kans de grote katachtigen te zien, zoals leeuwen, luipaarden en cheetahs. Bij zonsopkomst kunt u een gamedrive maken, wanneer de natuur ontwaakt en dieren gaan op zoek naar voedsel. In de middag kunt u een wandelsafari maken. 

In Okonjima Nature Reserve is de AfriCat Foundation gehuisvest. U kunt ook een bezoek brengen aan de foundation. De stichting richt zich op het beschermen en behoud van bedreigde diersoorten, zoals de cheetah, pangolin en aardvark. Ook doet de stichting op grote schaal onderzoek naar deze dieren.

Op dag 21 eindigt uw Namibie reis en rijdt u terug naar Windhoek waar u uw auto weer inlevert. Vanuit hier wordt u naar het vliegveld gebracht.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Luipaard bij Okonjima Nature Reserve Namibië
Luipaard bij Okonjima Nature Reserve Namibië

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan