Home / Reissuggesties / Safari Namibië / Self drive noord Namibie | 13 dagen

Self drive noord Namibie, met uw eigen 4WD huurauto door ongerepte natuur. U begint uw maatwerk safari reis in Windhoek. Vervolgens bezoekt u het Erindi Private Game ReserveDamaralandTwyfelfontein, Etosha National Park en Okonjima Nature Reserve. De safari eindigt in Windhoek, waar u de auto weer inlevert en u naar het vliegveld wordt gebracht.

Neem contact met ons op voor een offerte op maat voor deze self drive Namibie selfdrive door de ruwe natuur.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Goed begaanbare gravel roads in Namibië
Goed begaanbare gravel roads in Namibië
Twyfelfontein rotstekeningen
Twyfelfontein rotstekeningen
Leeuwin in Etosha National Park
Leeuwin in Etosha National Park

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten self drive noord Namibie

  • Windhoek
  • 4wd trail in Erindi Private Game Reserve
  • Nature drives in Damaraland
  • Eeuwenoude rotstekeningen bij Twyfelfontein
  • Wildlife spotten in Etosha National Park
  • AfriCat Foundation bij Okonjima Game Reserve
Noord Namibie selfdrive - 13 dagen
Noord Namibie selfdrive - 13 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1 - 2, Windhoek, River Crossing

Vandaag arriveert u op het internationale vliegveld van Windhoek in Namibië. In de aankomsthal u wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner die u naar het kantoor van de autoverhuur in het centrum van Windhoek brengt.

Na een uitgebreide briefing neemt u uw huurauto in ontvangst. Ook krijgt u uitleg over de kampeeruitrusting die bij de auto hoort, zoals bijvoorbeeld de dak tent.  Wellicht rijdt u daarna nog even naar een supermarkt voor wat inkopen.

De volgende dag kunt u een bezoek brengen aan het centrum van de stad om, inkopen voor de safari te doen, te winkelen of te lunchen in een van de vele restaurants.

Panoramisch zicht op River Crossing Windhoek
Panoramisch zicht op River Crossing Windhoek

In de loop van de ochtend verlaat u Windhoek en rijdt u naar het Okonjima Nature Reserve. Het natuur reservaat is beroemd om de aanwezigheid van onder andere luipaarden, bruine hyena’s en pangolins. Tijdens game drives in het gebied worden deze regelmatig gespot. Daarnaast is in het reservaat de AfriCat Foundation gevestigd. Sinds de oprichting in 1991 is het de missie van AfriCat om een belangrijke bijdrage te leveren aan het natuurbehoud en tegelijkertijd het voortbestaan van de roofdieren van Namibië in hun natuurlijke habitat te waarborgen. Het voert onderzoeks- en milieueducatieprojecten uit.

Samen met de gidsen van de accommodatie kunt u game drives maken in dit uitgestrekte gebied. Natuurlijk behoort een bezoek aan de AfriCat Foundation ook tot de mogelijkheid. Het is indrukwekkend om bijvoorbeeld cheetahs van heel dichtbij de observeren.

Na het ontbijt verlaat u Erindi Private Game Reserve en rijdt u richting Khorixas in Damaraland. U rijdt over gravel roads door desolate en ongerepte landschappen. Onderweg ziet u hier en daar indrukwekkende rotsformaties. 

U overnacht op een campsite in middenin de wildernis van Damaraland. De campsite is ideaal gesitueerd voor reizigers die onderweg zijn naar Etosha National Park. In de omgeving leven woestijn olifanten en bevinden zich vele rotstekeningen.

Samen met de gidsen van uw campsite kunt u op zoek gaan naar de woestijn olifanten of een nature drive in de omgeving van de accommodatie maken. U meld zich aan bij de receptie voor de activiteiten.

Madisa Camp in Damaraland Namibië

Na een eventuele ochtend activiteit verlaat u uw campsite en rijdt naar het plaatsje Twyfelfontein. Hier zijn rotstekeningen van de Bosjesmannen te vinden. Twijfelfontein staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO. Het is een aanrader om met een gids langs de rotstekeningen te gaan. U rijdt naar het bezoekerscentrum en sluit u aan bij een gids.

Op dag 7 kunt u de eeuwenoude San rotsschilderingen en de bijzondere geologische en steenformaties in de Brandberg regio bezoeken. Aanraders om te bezoeken zijn de Brandberg, de Organ Pipes, en de rotsschilderingen bij Twyfelfontein. Relaxen aan het zwembad is natuurlijk ook een optie.

Twyfelfontein rotstekeningen
Twyfelfontein rotstekeningen

Vandaag rijdt u naar de Anderson toegangspoort van Etosha National Park voor de volgende etappe in uw self drive noord Namibie safari. De rest van de dag maakt u game drives in Etosha National Park. U rijdt naar de vele waterpoelen. U kunt ook een game drive maken met een gids.

In het park zijn roofdieren ruim vertegenwoordigd: leeuwen, cheetahs, luipaarden, hyena’s en Afrikaanse wilde honden. Ook ziet u hier neushoorns, olifanten, giraffen, zebra’s, jakhalzen, honey badgers, verschillende soorten antilopen, wrattenzwijnen, struisvogels en nog vele andere diersoorten.

Okaukuejo beschikt ook over een prachtige waterhole net buiten het hek. U kunt hier plaatsnemen op een bank en in alle rust kijken naar welke dieren naar het water komen om te drinken. Regelmatig worden olifanten, neushoorns, giraffen, kudu’s, impala’s, leeuwen en hyena’s gespot. U maakt een soort van game drive vanaf uw bank.

Okaukuejo waterhole
Okaukuejo waterhole

Deze dagen rijdt u zelfstandig door Etosha National Park. Er zijn eindeloos veel loopjes en routes die u kunt rijden op zoek naar de wilde dieren van Etosha National Park.

Veel dieren verzamelen zich bij de waterholes in het park, dus het is de moeite waard om een poosje bij een waterhole te gaan staan met de motor uit.

Het is een aanrader om bij de ingang van het park of in de receptie van de campsites een boekje met kaart over Etosha National Park te kopen. In het boekje staan alle toegankelijke routes en de waterholes vermeld. Bovendien staan er afbeeldingen in het boekje van alle dieren en vogels die u in het park kunt tegenkomen. Wel zo leuk als u dieren spot en deze kunt afvinken in het boekje.

Leeuwin in Etosha National Park
Leeuwin in Etosha National Park

Na uw laatste ochtend game drive in Etosha National Park rijdt u naar Okonjima Game Reserve in de omgeving van Otjiwarongo. Hier kunt u een bezoek brengen aan de AfriCat Foundation. Deze organisatie vangt bedreigde wilde dieren op, zoals cheetahs, aardvarkens, pangolins en bruine hyena’s. 

Samen met de gidsen van uw accommodatie kunt u nature drives maken in Okonjima Game Reserve 

Na het ontbijt op dag 13 rijdt u naar het vliegveld van Windhoek waar u de huurauto inlevert. Na de overdracht checkt u in voor de internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Kudu in Okonjima Game Reserve
Kudu in Okonjima Game Reserve

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan