Home / Reissuggesties / Safari Namibië / Selfdrive Namibie Zuid | 9 dagen

Tijdens deze selfdrive Namibie Zuid reist u door het ruige Kalahari woestijn landschap van zuid Namibië naar de Fish River Canyon, de Namib woestijn en Sossusvlei. U start de maatwerk safari in Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Van daar uit reist u via het zuidelijke deel van de Kalahari woestijn met zijn karakteristieke rode zand naar de gigantische kloof van de Fish River Canyon. Drink een sundowner bovenop een diep rode duin in de Kalahari woestijn. Wandel langs de spectaculaire rand van ’s werelds 2de grootste kloof, de Fish River Canyon. Verken de Namib woestijn met zijn witte zoutpannen en zijn torenhoge rode duinen.

Neem contact met ons op voor een ontwerp op maat voor uw Selfdrive Namibie Zuid.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Selfdrive Namibie Sossusvlei zandduinen
Selfdrive Namibie Sossusvlei zandduinen
Bagatelle Kalahari Game Ranch paardrijd tochten
Bagatelle Kalahari Game Ranch paardrijd tochten
Fish River Lodge chalet
Fish River Lodge chalet
Wandelen in de Fish River Canyon
Wandelen in de Fish River Canyon

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten Selfdrive Namibie Zuid

  • Zelf rijden met 4wd door ongerepte landschappen
  • Bezoek Kalahari woestijn in Namibië
  • Schitterend uitzicht op Fish River Canyon
  • Op 1 na grootste Canyon van de wereld, na Grand Canyon in VS
  • Door zand verzwolgen woestijnplaatsje Kolmanskop
  • Rode zandduinen van Sossusvlei
  • Verkenning Windhoek
Selfdrive Namibie Zuid - 9 dagen
Selfdrive Namibie Zuid - 9 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1, Windhoek, Hotel Thule

Vandaag arriveert u op het internationale vliegveld van Windhoek in Namibië. In de aankomsthal wordt u opgewacht en verwelkomt door een vertegenwoordiger van onze lokale partner. Hij brengt u naar het kantoor van de autoverhuur waar u uw stoere 4wd in ontvangst neemt.

Na de formaliteiten rijdt u naar uw onderkomen voor de eerste nacht. U verblijft in Hotel Thule. Het hotel is rustig gelegen op een heuvel met prachtig uitzicht op Klein Windhoek. In de buurt is een klein winkelcentrum met onder andere een supermarkt, een benzinestation en het beroemde restaurant Joe’s Biergarten.

U dineert op het mooie terras van Hotel Thule of neemt een taxi naar één van de vele leuke restaurants in de stad. De receptie van het hotel helpt u graag met het regelen van een betrouwbare taxi chauffeur.

Christus Kirche in Windhoek Namibië
Christus Kirche in Windhoek Namibië

Na het ontbijt verlaat u Hotel Thule en doet u nog wat laatste inkopen. Daarna start uw selfdrive Namibie safari en rijdt u naar het zuiden naar de rand van de zuidelijke Kalahari woestijn. Al snel nadat u de laatste bebouwing van Windhoek achter u heeft gelaten ervaart u de leegte van Namibië. 

Vanuit uw accommodatie in de Kalahari woestijn kunt uw een nature drive maken. U geniet van een sundowner met uitzicht op de rode Kalahari zandduin voordat u terugkeert naar de lodge voor het avondeten. U verblijft in de Bagatelle Kalahari Game Ranch. De chalets liggen verspreid tussen en op de zandduinen in een oase van rust. Een gerenoveerde oude boerderij vormt het hart van de game ranch. Ga mee met begeleide tours en wandelingen in de magische Kalahari woestijn en geniet van een zonsondergang als de zon de duinen rood kleurt.

Bagatelle Kalahari Game Ranch Dune Chalet
Bagatelle Kalahari Game Ranch Dune Chalet

Vandaag rijdt u verder naar de Fish River Canyon in het hart van Nama Karoo. U kunt naar de rand van de canyon rijden waar u prachtig uitzicht op de canyon heeft.U verblijft in de Fish River Lodge. De lodge ligt aan de rand van de adembenemende Fish River Canyon, de 2de grootste ter wereld, en biedt een ongeëvenaard uitzicht op een schitterend landschap. Luxe chalets liggen op de rand van de canyon ruim van elkaar om een gevoel van intimiteit en isolatie te creëren.

Enorme ramen bieden een spectaculair uitzicht op de canyon en de bruisende Afrikaanse lucht. De stijlvol ingerichte chalets zijn uitgerust met eersteklas voorzieningen en een eigen badkamer. Geniet van uw diner naast een knetterend vuur in de winter of op een houten dek met uitzicht op de canyon in de zomer.

Op dag 4 maakt u een volle dag tour naar de bodem van de Fish River Canyon met een 4WD voertuig en gidsen van de lodge. Geniet van uw bush lunch op de oever van de Fish River. Bij terugkomst in de lodge staat het diner klaar.

Wandelen in de Fish River Canyon
Wandelen in de Fish River Canyon

Vandaag verlaat u de Fish River Canyon. Er zijn verschillende mooie routes in de omgeving die u kunt rijden naar uw volgende bestemming, Aus. Dit stadje ligt aan de rand van de Namib woestijn, één van de 20 belangrijkste biomen ter wereld. U verblijft in de Klein Aus Vista Lodge in een Eagles Nest Chalets. De lodge ligt in het afgelegen Aus gebergte met prachtige vergezichten van berglandschap en vredige woestijnvlaktes. Geniet van een sundowner op het terras voordat u van de maaltijd in het restaurant geniet.

U kunt er ook voor kiezen om eerst naar het door zand verzwolgen stadje Kolmanskop te rijden. Nadat de laatste mijnwerkers het stadje hebben verlaten is het ten prooi gevallen aan de elementen. In sommige huizen ligt het zand metershoog in de kamers. Een bijzondere bruine hyena heeft zijn toevlucht gezocht in dit verlaten dorpje.

Klein Aus Vista Eagels Nest chalets
Klein Aus Vista Eagels Nest chalets

In de loop van de ochtend rijdt u noordwaarts in een van de oudste woestijnen ter wereld, de Namib woestijn. In de late namiddag arriveert u in de lodge nabij Sossusvlei. U verblijft  in Desert Homestead, een eco-vriendelijke lodge in de buurt van de Sesriem toegangspoort van het Namib Naukluft Park. In een brede, grasrijke vallei, beschut door de Nubib, Tsaris en Naukluft bergketens met uitzicht tot de verre duinen.

Desert Homestead biedt in deze prachtige omgeving eenvoudige maar stijlvolle accommodatie met een eigen badkamer in rieten chalets. Rustige omgeving, prachtige zonsop- en zonsondergangen behoren tot één van de hoogtepunten de lodge.

Vroeg in de ochtend van dag 7 rijdt u naar Sossusvlei waar u de metershoge rode zandduinen, onder ander Dead Vlei, en de Sesriem Canyon bezoekt. In de middag keert u terug in de lodge.

Begin de dag met een heerlijke kop thee of koffie voordat u bijvoorbeeld een schilderachtige paardrijd tour kunt maken. Onderweg geniet u van een picknick ontbijt met prachtig uitzicht. Hierna keert u terug naar de lodge. Later reist u door naar Windhoek en uw accommodatie River Crossing.

River Crossing is een gezellige elegante lodge dicht bij het centrum van Windhoek. De lodge is gebouwd op een heuvel met een prachtig uitzicht op bergen aan de ene kant en de stad Windhoek aan de andere kant. De ruime en goed ingerichte kamers hebben een eigen badkamer en voorzieningen van hoge kwaliteit. Dineer terwijl u geniet van een fantastisch uitzicht op de omgeving in het restaurant van het hotel.

Op dag 9 rijdt u naar het vliegveld van Windhoek waar u uw huurauto inlevert en incheckt voor uw internationale vlucht naar huis of uw aansluitende bestemming.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan