Home / Reissuggesties / Safari Namibië / Uniek Namibie – 4×4 Kaokoveld | 6 dagen

Avontuurlijke Namibië 4×4 Kaokoveld selfdrive safari met gids. U rijdt zelf door het afgelegen Kaokoveld in Namibië, onder begeleiding van een ervaren gids. Een typische reis voor de avontuurlijke reiziger. Tijdens deze selfdrive safari op maat rijdt u met een ervaren lokale gids door het afgelegen Kaokoveld op zoek naar de leegte, prachtige landschappen en wildlife zoals leeuwen, de woestijn olifant en de neushoorn. Deze selfdrive safari met gids op maat is een fantastische aanvulling op een selfdrive safari langs alle andere hoogtepunten van Namibië of een avontuur op zich met de zekerheid van een professionele gids.

Neem contact met ons op voor uw Namibië 4×4 Kaokoveld selfdrive safari met professionele gids.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Van Zyl's Pass Kaokoland
Van Zyl's Pass Kaokoland
Zonsondergang vanuit lodge in Opuwo in Namibië
Zonsondergang vanuit lodge in Opuwo in Namibië
Wildkamperen in Marienfluss Kaokoland Namibië
Wildkamperen in Marienfluss Kaokoland Namibië

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten 4×4 Kaokoveld

  • Zelf rijden door onherbergzame gebieden
  • Reizen met volledig uitgeruste stoere 4wd auto
  • Begeleiding door professionele gids
  • Bezoek Epupa watervallen
  • Himba dorpjes onderweg
  • Wildkamperen in Kaokoveld
  • Ultieme gevoel van vrijheid
Uniek Namibie - 4x4 Kakaoveld - 6 dagen
Uniek Namibie - 4x4 Kakaoveld - 6 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1, Kaokoveld, Opuwo campsite

Vandaag ontmoet u uw gids die u begeleidt tijdens uw guided selfdrive avontuur in Kaokoveld in het onherbergzame noorden van Namibië. Na de kennismaking en de briefing begint het avontuur met de verplaatsing naar Opuwo in het hoge noorden. Vandaag staan hoofdzakelijk asfaltwegen op het programma.

In de namiddag arriveert u op uw campsite in Opuwo, waar u uw kamp opbouwt. Daarna wordt gezorgd voor het diner. Tijdens het diner worden het plan voor de komende dagen besproken. 

Voor deze safari is een eigen 4×4 auto of een gehuurde 4×4 auto nodig een vereiste. Uw auto moet zijn uitgerust met een volledige kampeeruitrusting, geschikt voor een verblijf van meerdere dagen in de Bush. Vandaag doet u nog een laatste check van uw auto en uitrusting.

Uitzicht Opuwo Country Lodge Namibië
Uitzicht Opuwo Country Lodge Namibië

Vandaag begint het grote avontuur in Kaokoveld. Na een stevig ontbijt en de laatste douche voor de komende dagen gaat u op pad. U reist vanaf nu door het Kaokoveld, een droog en rotsachtig gebied in het noorden van Namibië waar onder andere de Damara-, Herero- en Himba stammen leven.

Samen met uw gids rijdt u eerst naar Opuwo. Hier kunt u nog de laatste inkopen doen. Op uw route komt u ook langs de Kunene rivier, de belangrijkste bron van water voor mens en dier in dit gebied. Op deze rivier is het mogelijk om te raften en kajakken of om een bezoek te brengen aan de Epupa waterval.

Vervolgens rijdt u via een prachtige en uitdagende route naar Van Zyl’s Pass. Uw gids zal hier samen met u het kamp opzetten en iemand van het team zal ondertussen het diner klaarmaken.

Wildkamperen in Kaokoveld Namibië
Wildkamperen in Kaokoveld Namibië

Vanaf dag 3 trekt u door Kaokoveld. In dit gebied bevinden zich vele 4wd trails die door prachtige landschappen voeren. 

U rijdt onder andere door de Mariënfluss met, volgens kenners, één van de mooiste uitzichten van Afrika. Daarna ontdekt u de Hartmann vallei en als kers op de taart brengt u een bezoek aan een Himba dorp. Als de omstandigheden het toelaten rijdt u ook door de rivierbedding van de Haonib rivier, op zoek naar woestijn olifanten en leeuwen.

Tijdens deze dagen kampeert u wild. Dit houdt in dat uw gids, in overleg met u, een kampeerplek uitzoekt in de vrije natuur. Daarom moet u geheel zelf voorzienend zijn en alles dat u nodig heeft meenemen in uw 4×4 auto. 

Deze manier van reizen geeft u een enorm gevoel van vrijheid!

Wildkamperen in Marienfluss Kaokoland Namibië
Wildkamperen in Marienfluss Kaokoland Namibië

Op dag 6 rijdt u via een mooie route terug naar Windhoek. Vanaf hier vervolgt u uw reis in Namibië of vliegt u terug naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan