Home / Reissuggesties / Safari Namibië / Windhoek naar Victoria Falls selfdrive | 21 dagen

Tijdens deze selfdrive Windhoek naar Victoria Falls reist u zelfstandig met een stoere 4WD huurauto van Windhoek, door Namibië en Botswana naar de Victoria watervallen in Zimbabwe. In Namibië bewondert u de Sossusvlei, Damaraland en Etosha Nationaal Park. Via een mooie route door de Caprivi strip en door verschillende wild parken bereikt u Botswana. Hier bezoekt u het Chobe Nationaal Park, wat bekend staat om de vele olifanten die er te zien zijn. De laatste stop van deze reis ligt in Zimbabwe, bij de Victoria watervallen.

Neem contact met ons op voor een offerte op maat voor deze selfdrive Windhoek naar Victoria Falls.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Rode zandduinen bij Sossusvlei in Namibië
Rode zandduinen bij Sossusvlei in Namibië
Krokodil in de Okavango rivier Namibië
Krokodil in de Okavango rivier Namibië
Drinkende olifant Chobe Nationaal Park Botswana
Drinkende olifant Chobe Nationaal Park Botswana

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten selfdrive Windhoek naar Victoria Falls

  • Bezoek Windhoek
  • Beklimming rode zandduinen bij Sossusvlei
  • Zeeleeuwen kolonie bij Swakopmund
  • Eeuwenoude rotstekeningen bij Twyfelfontein
  • Game drives in Etosha National Park
  • Boottochten op Okavango rivier
  • Game drives in Mahango en Mudumu National Park
  • Boot safari’s en game drives in Chobe National Park
  • Bezoek aan Victoria watervallen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1 - 2, Windhoek, River Crossing

Vandaag arriveert u op het internationale vliegveld van Windhoek in Namibië. In de aankomsthal u wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner die u naar het kantoor van de autoverhuur in het centrum van Windhoek brengt.

Na een uitgebreide briefing neemt u uw huurauto in ontvangst. Ook krijgt u uitleg over de kampeeruitrusting die bij de auto hoort, zoals bijvoorbeeld de dak tent.  Wellicht rijdt u daarna nog even naar een supermarkt voor wat inkopen.

De volgende dag kunt u een bezoek brengen aan het centrum van de stad om, inkopen voor de safari te doen, te winkelen of te lunchen in een van de vele restaurants.

Christus Kirche in Windhoek Namibië
Christus Kirche in Windhoek Namibië

In de loop van de ochtend van dag 3 rijdt u zuidwaarts in een van de oudste woestijnen ter wereld, de Namib woestijn. In de middag arriveert u in de lodge nabij Sossusvlei. U verblijft  in Desert Homestead, een eco-vriendelijke lodge in de buurt van de Sesriem toegangspoort van het Namib Naukluft Park. In een brede, grasrijke vallei, beschut door de Nubib, Tsaris en Naukluft bergketens met uitzicht tot de verre duinen.

Desert Homestead biedt in deze prachtige omgeving eenvoudige maar stijlvolle accommodatie met een eigen badkamer in rieten chalets. Rustige omgeving, prachtige zonsop- en zonsondergangen behoren tot één van de hoogtepunten de lodge.

Vroeg in de ochtend van dag 4 rijdt u naar Sossusvlei waar u de metershoge rode zandduinen, onder ander Dead Vlei, en de Sesriem Canyon bezoekt. In de middag keert u terug in de lodge.

Rode zandduinen bij Sossusvlei in Namibië
Rode zandduinen bij Sossusvlei in Namibië

Na het ontbijt op dag 5 rijdt u dwars door de Namib woestijn naar het oud Duitse plaatsje Swakopmund, gelegen aan de Atlantische Oceaan. U verblijft aan de uitgestrekte Atlantische oceaan, waar vele zeeleeuwen, pelikanen, dolfijnen en zelfs pinguïns leven. Het strand lijkt gelijk op te gaan in het zand van de woestijn.

Onderweg heeft u een grote kans de Welwitschia plant te zien, een bijzondere 2-bladerige woestijnplant, die wel een doorsnee van 2 meter kan hebben en 1.000 jaar oud kan worden.

Op dag 6 verblijft u in Swakopmund en kunt een groot aantal activiteiten ondernemen, waaronder de interessante Living Desert Tour, een catamaran cruise, een harbour tour, sand boarding en quad biking.

Swakopmund aan de Atlantische Oceaan in Namibië
Swakopmund aan de Atlantische Oceaan in Namibië

Op dag 7, na het ontbijt, rijdt u eerst naar de grote zeeleeuwen kolonie bij Cape Cross, iets ten noorden van Swakopmund. Hier huizen 10-duizenden zeeleeuwen op een stuk strand. U kunt vlak langs de zeeleeuwen lopen en de jakhalzen spotten die uit zijn op een hapje.

Daarna trekt u weer landinwaarts richting Khorixas. Bij Twijfelfontein zijn rotstekeningen van de Bosjesmannen te vinden. Twijfelfontein staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO. Het is een aanrader om met een gids de rotstekeningen te bewonderen. De volgende dag kunt u de eeuwenoude San rotsschilderingen en de bijzondere geologische en steenformaties in de Brandberg regio bezoeken. Aanraders om te bezoeken zijn de Brandberg, de Organ Pipes, en de rotsschilderingen bij Twijfelfontein. Relaxen aan het zwembad is natuurlijk ook een optie.

Brandberg bij zonsopkomst Namibië
Brandberg bij zonsopkomst Namibië

Na het ontbijt op dag 9 rijdt u naar Etosha National Park, waar de roofdieren ruim zijn vertegenwoordigd: leeuwen, cheetahs, luipaarden, hyena’s en Afrikaanse wilde honden. Ook ziet u hier neushoorns, olifanten, giraffen, zebra’s, jakhalzen, honey badgers, verschillende soorten antilopen, wrattenzwijnen, struisvogels en nog vele andere diersoorten.

Okaukuejo beschikt over een prachtige waterhole net buiten het hek. U neemt plaats op een bank en ziet onder andere olifanten, giraffen, kudu’s, impala’s, neushoorns en leeuwen aan u voorbij komen.

Deze dagen rijdt u zelfstandig door het park. Er zijn eindeloos veel loopjes en routes die u kunt rijden op zoek naar de wilde dieren van Etosha National Park. Veel dieren verzamelen zich bij de waterholes in het park, dus het is de moeite waard om een poosje bij een waterhole te gaan staan met de motor uit.

Na de ochtend game drive op verlaat u Etosha National Park en rijdt u voor de volgende etappe van uw selfdrive Windhoek naar Victoria Falls. U rijdt onder andere door Tsumeb, waar u inkopen kunt doen in een groten supermarkt en de tank van de auto weer kunt vullen. 

Daarna vervolgt u de route naar Grootfontein. Het is een aanrader om de Hoba Meteoriet bij Grootfontein te bezoeken. Als u dit wilt doen, moet u niet te laat uit Etosha National Park vertrekken.

In de loop van de middag arriveert u in het plaatsje Rundu aan de Okavango rivier. Als de tijd het toelaat kunt u vanmiddag een boottocht maken op de Okavango rivier of een bezoek brengen aan een traditioneel dorpje van de Mbunza stam.

Krokodil in de Okavango rivier Namibië
Krokodil in de Okavango rivier Namibië

Op dag 13 hoeft u niet zo vroeg op pad. Na het ontbijt rijdt u in oostelijk richting naar het begin van de Caprivi Strip. Net voordat de Caprivi Strip begint, slaat u in het plaatsje Divundu rechtsaf richting Mahango Game Reserve. U overnacht op een mooie campsite aan de Okavango rivier.

Onderweg kunt u uw lunch gebruiken bij de Popa Falls. Watervallen is een groot woord. Het is meer een stroomversnelling in de Okavango River, maar de moeite waard om te bezoeken. Er is een Restcamp waar u gebruik van kunt maken. 

Vanuit uw accommodatie maakt game drives in Mahango National Park. Hier leven onder andere grote kuddes olifanten, rode lechwes, sable antilopen, buffels, nijlpaarden en krokodillen. Tijdens een optionele boottocht op de Okavango rivier kunt u vele kleurrijke vogelsoorten zien.

Mahango Game Reserve Namibië
Mahango Game Reserve Namibië

Op dag 15 vervolgt u uw weg door de Caprivi strip naar uw onderkomen voor de komende nacht. Het kamp is een prima uitvalsbasis voor verkenningen van Mudumu National Park en de omgeving. Vanuit het kamp worden onder andere game drives, boot safari’s, Mokoro tochten. U game drives door Mudumu National Park. U kunt zelf door het park rijden of er voor kiezen om met gidsen van het kamp op pad te gaan.

Door de ligging van Mudumu National Park aan de Kwando rivier heeft het park toegang tot permanent water, hetgeen een grote aantrekkingskracht heeft op de wilde dieren uit de omgeving. Zo worden onder andere sitatunga en red lechwe, otters, nijlpaarden en krokodillen, olifanten, buffels, kudu’s, roan en sable antilopen, impala’s oribi’s en zebra’s gespot. Mudumu National Park is een prima park voor roofdieren zoals leeuwen, luipaarden, Afrikaanse wilde honden en hyena’s. Bovendien is het een paradijs voor vogelliefhebbers, met meer als 430 geregistreerde vogelsoorten.

Mudumu National Park in Zambezi regio Namibië
Mudumu National Park in Zambezi regio Namibië

Na een eventuele ochtend game drive op dag 17 rijdt u via Katima Mulilo naar de grenspost met Botswana. Na de douaneformaliteiten rijdt u naar het plaatsje Kasane aan de Chobe rivier.

U maakt zelfstandig game drives langs de Chobe Riverfront of maakt gebruik van de activiteiten die door de lodge worden verzorgd. De Chobe River Front is een uniek wildlife gebied door de aanwezigheid van permanent water in de Chobe rivier. Ondanks het feit dat dit gebied meer bezocht wordt door toeristen als de Okavango Delta, blijft de aanblik van grote kuddes dieren (onder andere olifanten en buffels) op zoek naar water spectaculair. Deze grote kuddes dieren trekken op hun beurt weer grote hoeveelheden roofdieren, zoals bijvoorbeeld leeuwen en hyena’s.

Drinkende olifant Chobe Nationaal Park Botswana
Drinkende olifant Chobe Nationaal Park Botswana

Na het ontbijt rijdt u naar het vliegveld van Kasane, waar u uw huurauto inlevert. Met een transfer wordt u naar het plaatsje Victoria Falls in Zimbabwe gebracht. Hier blijft u de komende nachten en bezoekt u Victoria watervallen.

De Victoria watervallen zijn 1 van de 7 natuurlijke wereld wonderen; een fascinerend en betoverend spektakel. De enorme watermassa valt over een breedte van 1.700 meter 100 meter naar beneden en veroorzaakt een donderend geraas en creëert een prachtige nevel van water die mijlen ver gezien kan worden. Vandaar de lokale naam “Mosi oa Tunya” wat “de rook die dondert” betekent. De toegang tot de Victoria Falls ligt op loopafstand van het centrum van Victoria Falls (Zimbabwe) en Livingstone (Zambia).

Na het ontbijt op dag 21 rijdt wordt u naar het vliegveld van Victoria Falls gebracht, waar incheckt voor de internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Victoria watervallen Zimbabwe
Victoria watervallen Zimbabwe

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan