Home / Reissuggesties / Safari Tanzania / Complete reis Tanzania – Migratie & Maasai | 9 dagen

Privé reis door Tanzania. Maak kennis met de Maasai cultuur en ga op zoek naar de grote migratie van gnoes en zebra’s. U bezoekt tijdens deze safari Lake Manyara National Park, de Ngorongoro Crater en het centrale en noordelijke gedeelte van het Serengeti National Park. U maakt kans de river crossing over de Mara rivier van dichtbij mee te maken. Tijdens de safari combineert u een unieke wildlife beleving met een kennismaking met de authentieke Maasai cultuur.

Neem contact met ons op voor een offerte op maat voor deze complete reis Tanzania – Migratie & Maasai. 

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Isoitok Maasai Manyara Tanzania
Isoitok Maasai Manyara Tanzania
Nijlpaarden in Lake Manyara National Park Tanzania
Nijlpaarden in Lake Manyara National Park Tanzania
Grote migratie in Serengeti Tanzania
Grote migratie in Serengeti Tanzania

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten complete reis Tanzania – Migratie & Maasai

  • Safari met privé gids/chauffeur
  • Kennismaking met bijzondere Maasai cultuur
  • Full day game drive in Ngorongoro Crater
  • Game drives over de uitgestrekte vlaktes van Serengeti National Park
  • Verblijf in centrale deel en noorden Serengeti National Park
  • Binnenlandse vlucht terug naar Arusha
  • Relaxen op laatste dag met uitzicht op Mt Kilimanjaro
  • Optie: Ballon safari boven Serengeti National Park

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1, Ilboru Safari Lodge

Vandaag arriveert u op het internationale vliegveld Kilimanjaro bij Arusha in Tanzania. In de aankomsthal wordt u opgewacht door uw privé chauffeur die u naar uw accommodatie brengt.

Arusha is de safarihoofdstad van Tanzania. Veel safaribedrijven opereren vanuit deze stad. U ziet dan ook veel safarivoertuigen rijden, als dan niet met gasten aan boord.

De Ilboru Safari Lodge ligt op de lagere hellingen van Mt Meru. De lodge beschikt over ruime cottages die verspreid liggen in een mooie tuin. Eén van de hoogtepunten van de lodge is een groot zwembad. Veel bergwandelaars gebruiken de lodge als uitvalsbasis om samen met een gids een wandeling te maken op  Mt Meru. Onderweg loopt u door akkers en koffieplantages.

Ilboru Safari Lodge Arusha Tanzania
Ilboru Safari Lodge Arusha Tanzania

Na  het ontbijt wordt u opgehaald door uw privé gids/chauffeur. Na de briefing over de safari gaat u op pad. U verlaat Arusha in zuidelijke richting en rijdt naar de Karatu Highlands. U maakt een wandeling in het dorpje Mto wa Mbu voor een eerste kennismaking met de Maasai cultuur.

Daarna rijdt u naar een authentiek Maasai dorpje waar u overnacht u in een luxe safari tent dichtbij het dorpje. Na aankomst maakt u kennis maakt met uw Maasai gids. Samen met hem maakt u een leuke wandeling naar een uitzichtpunt vlakbij het Maasai dorpje. Onderweg legt de gids de medicinale werking van verschillende bomen en planten uit. En op de top schenkt hij een verdiende sundowner voor u in. Het is heel interessant om te horen hoe de cultuur van de Maasai overleeft in de huidige vaart der volkeren.

Na de sundowner daalt u af naar de lodge voor het diner en de overnachting.

Bezoek Isoitok Maasai Tanzania
Bezoek Isoitok Maasai Tanzania

Vanochtend staat u vroeg op. Na een kop koffie of thee wordt u opgehaald door uw Maasai gids. Samen wandelt u de korte afstand naar zijn dorpje. Hier is al volop bedrijvigheid, omdat de koeien gemolken worden en de geiten, samen met hun hoeders, de Boma verlaten op zoek naar voedsel.

U betreedt de Boma, cirkel van lemen hutjes, en maakt kennis met de bewoners van het dorpje. U neemt zelfs een kijkje in één van de hutjes. Nadat u bent gewend aan de duisternis legt uw gids uit hoe men leeft en eten bereid. Het dorp is authentiek en niet opgezet voor de toeristen. Als u weg bent gaat het leven in het dorp door als voor uw komst.

Na de lunch maakt u in de middag game drive door Lake Manyara National Park. In dit park leven veel diersoorten, waaronder flamingo’s en boomklimmende leeuwen.

Nijlpaarden in Lake Manyara National Park Tanzania
Nijlpaarden in Lake Manyara National Park Tanzania

Na een heel vroeg ontbijt verlaat u het Maasai dorpje en gaat u op pad naar de Ngorongoro Crater. Al tijdens de afdaling de krater heeft u fantastische uitzichten. Onderaan de afdaling arriveert u op de bodem van de oude vulkaan en komt u in een unieke eco-systeem.

In de krater spot u grote kuddes olifanten, buffels, gnoes en zebra’s. Op de voet gevolgd door leeuwen, luipaarden en hyena’s. Door de aanwezigheid van zoveel roofdieren leven er vooral mannetjes olifanten in de krater. U gebruikt de picknick lunch op een mooie plek in de krater. 

In de loop van de middag verlaat u de Ngorongoro Crater en rijdt de kleine afstand naar uw accommodatie. Hier kunt de rest van de middag heerlijk relaxen en genieten van een het diner. Past u wel op voor de olifanten die regelmatig de lodge passeren.

Gnoes in Ngorongoro Crater Tanzania
Gnoes in Ngorongoro Crater Tanzania

Na het ontbijt op dag 5 maakt u zich klaar voor de volgende etappe in uw complete reis Tanzania. U rijdt door de Ngorongoro Conservation Area naar de uitgestrekte vlaktes van het Serengeti National Park. De weg slingert zich naar beneden en voor uw ogen ontvouwen de uitgestrekte vlaktes van het Serengeti National park zich. In de vorm van een game drive en-route rijdt u naar uw accommodatie.

U maakt deze dagen diverse game drives door Serengeti National Park. U bezoekt onder andere de Rock Kopjes waar regelmatig leeuwen en cheetahs te vinden zijn. Verder gaat u op zoek naar de grote kuddes gnoes en zebra’s en de roofdieren die de kuddes volgen. Uw gids adviseert u over plekken die het best te bezoeken zijn. Samen met hem maakt u een plan voor de dag. U kunt een hele dag game drives maken als u dat wenst.

Optioneel kunt u een ballon safari boven de Serengeti maken.

Op dag 7 vertrekt u naar het noorden van het Serengeti National Park. In de vorm van een game drive en-route rijdt u over de uitgestrekte vlaktes van het nationale park, op zoek naar de Big5!

Kenzan Mara Camp ligt in een wildrijk gebied in het Serengeti National Park. Vaak trekken de grote kuddes gnoes en zebra’s van de Grote Migratie dicht langs het kamp. Samen met uw gids gaat u op zoek naar deze kuddes (afhankelijk van het seizoen). Niet alle dieren sluiten zich aan bij de Grote Migratie dus u spot regelmatig savanne dieren en roofdieren als leeuwen, luipaarden en hyena’s.

In overleg met uw gids bepaalt u het tempo en de indeling van de dagen. Een full day game drive is mogelijk. Ook 2 afzonderlijke game drives kan. Uw gids adviseert u over de beste opties.

Grote migratie in Serengeti Tanzania
Grote migratie in Serengeti Tanzania

Na ochtend game drive wordt u naar de Kogatende airstrip gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Arusha. Bij aankomst in Arusha wordt u door een chauffeur naar de Kia Lodge gebracht. Deze lodge ligt dichtbij het internationale vliegveld en biedt schitterend uitzicht op Mt Kilimanjaro.

De rest van de dag kunt u heerlijk relaxen aan het zwembad van de lodge en genieten van het diner. 

In de loop van de avond wordt u naar het vliegveld gebracht voor de aansluiting op internationale vlucht naar huis eindigt u complete reis Tanzania

Hier eindigt onze dienstverlening.

KIA Lodge Arusha Tanzania
KIA Lodge Arusha Tanzania

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan