Home / Reissuggesties / Safari Tanzania / Highlights noord Tanzania | 8 dagen

Safari naar de Highlights van noord Tanzania. U vliegt met een klein vliegtuigje naar de hoogtepunten, waaronder Tarangire Nationaal Park, Ngorongoro Crater en Serengeti Nationaal Park. U verblijft in exclusieve accommodaties die garant staan voor een unieke wildlife ervaring. Vanuit de accommodaties maakt u game drives en wandel safari’s door de Afrikaanse Bush.

Neem contact met ons op voor een safariontwerp voor deze exclusieve maatwerk fly-in safari noord Tanzania.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan

Safari hoogtepunten en route

Highlights noord Tanzania

  • Verblijf in olifantenspeeltuin Tarangire National Park
  • Game drive door uniek eco-systeem, de Ngorongoro Crater
  • Wandel safari’s en game drives door het fameuze Serengeti National Park
  • Grote Migratie van gnoes en zebra’s
  • Kans op spotten Big5
  • Alle verplaatsingen met kleine vliegtuigjes
  • Verblijf in luxe accommodaties
Highlights noord Tanzania - 8 dagen
Highlights noord Tanzania - 8 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1, Arusha, Arusha Coffee Lodge

Vandaag arriveert u op Kilimanjaro International Airport bij Arusha. In de aankomsthal wordt u opgewacht door een chauffeur en naar de Arusha Coffee Lodge brengt.

Hier kunt u in alle comfort bijkomen van de vliegreis en acclimatiseren voor de rest van de reis. Prikkel uw zintuigen door de koffie te proeven die in de Arusha Coffee Lodge wordt gemaakt of door te dineren in het restaurant van de lodge.

Als de tijd het toelaat kunt u ook het Shanga project bezoeken, dat zich op het terrein van de lodge bevindt. Hier krijgen kansarme, veelal licht gehandicapten, mensen een kans om zich te ontwikkelen door bijzondere voorwerpen te maken. Bezoek de verschillende werkplaatsen en de leuke boutique.

Tuinen van Arusha Coffee Lodge
Tuinen van Arusha Coffee Lodge

Op dag 2 krijgt u een rondleiding door de koffievelden rondom de Arusha Coffee Lodge. Daarna wordt u naar het vliegveld gebracht om naar het Tarangire Nationaal Park te gaan. Middels een game drive wordt u van de Kuro Airstrip naar het Tarangire Treetops gebracht. Dit is uw accommodatie voor de komende twee nachten. Deze lodge ligt op de grens van het nationale park en heeft een eeuwenoude Baobab boom als middelpunt.

In uw chalet ziet u dat de lodge veel lokale producten gebruikt. Uw chalet heeft een glazen wand waardoor u van fantastische uitzichten kunt genieten vanuit uw eigen kamer. Dag 3 bezoekt u na uw ontbijt het nabijgelegen Maasai dorp gevolgd door een ochtend game drive. In de middag heeft u de kans om een wandel safari te maken. Tijdens deze wandeling komt u op een andere manier in aanraking met de natuur. Een eventuele avondgamedrive laat u de prachtige zonsondergang zien onder het genot van een koud drankje.

Na een laatste game drive door Tarangire Nationaal Park op dag 4 wordt u weer naar de Kuro Airstrip gebracht. U checkt in voor de volgende etappe in uw safari naar de highlights van noord Tanzania. U vliegt naar de Manyara Airstrip, vlakbij de Ngorongoro Crater. U wordt opgehaald van de airstrip en naar de Manor at Ngorongoro gebracht. Hier zult u op tijd zijn voor een heerlijke High Tea.

Dag 5 staat een langere game drive op de planning. Na een heel vroeg ontbijt gaat u met een gids op pad naar de Ngorongoro Crater. Al tijdens de afdaling de krater heeft u fantastische uitzichten. Onderaan de afdaling arriveert u op de bodem van de oude vulkaan en komt u in een unieke eco-systeem.

In de krater spot u grote kuddes olifanten, buffels, gnoes en zebra’s. Op de voet gevolgd door leeuwen, luipaarden en hyena’s. Door de aanwezigheid van zoveel roofdieren leven er vooral mannetjes olifanten in de krater. U gebruikt de picknick lunch op een mooie plek in de krater. Aan het einde van de middag rijdt u terug naar uw accommodatie.

Na een relaxte ochtend waarin u Lake Manyara Nationaal Park bezoekt wordt u op dag 6, na de lunch, naar de airstrip van Lake Manyara gebracht. Hier checkt u in voor de binnenlandse vlucht naar Serengeti National Park. U komt precies op tijd aan voor zonsondergang. De rest van de avond geniet u van de comfort van het safarikamp. Vanuit het Serengeti Pioneer Camp heeft u prachtig uitzicht over de uitgestrekte vlaktes van het unieke Serengeti National Park. In de omgeving zijn veel ‘Rock Kopjes’. Dit zijn rotsformaties die veelvuldig door leeuwen en luipaarden worden gebruikt als uitkijkpost.

Op dag 7 maakt u game drives in het noordwesten van het Serengeti National Park. In het Serengeti National Park leven grote hoeveelheden savanne dieren en roofdieren. U spot onder andere olifanten, giraffen, gnoes, zebra’s, gazellen, leeuwen, luipaarden, cheetahs en hyena’s. Als u geluk heeft ziet u de enorme kuddes van de grote migratie van gnoes en zebra’s. Dit is afhankelijk van het seizoen dat u reist.

In de ochtend maakt u vanuit het kamp een wandel safari in het Serengeti National Park. Na de lunch wordt u in de vorm van een game drive naar de airstrip van Kogatende gebracht. Hier checkt u in voor uw binnenlandse vlucht naar Arusha.

Na aankomst in Arusha wordt u naar de Arusha Coffee Lodge gebracht, waar wij een dagkamer voor u reserveren. De rest van de middag kunt u heerlijk relaxen en bijkomen van uw safari avontuur. Na het diner wordt u naar het internationale vliegveld Kilimanjaro gebracht voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis of aansluitende bestemming.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan