Home / Reissuggesties / Safari Tanzania / Ongerept Tanzania safari | 20 dagen

Bijzondere Tanzania safari in het zuiden van het land. Een gebied dat zich kenmerkt door de relatieve rust. Er komen niet zo heel veel toeristen als in het noorden van Tanzania. Samen met een privé gids/chauffeur bezoekt u onder andere Selous Game Reserve, Mikumi National Park, Udzungwa Mountains en Ruaha National Park. Vanuit Ruaha National Park vliegt u naar Katavi National Park, waar u versteld staat van de ongereptheid.

Neem contact met ons op voor een offerte op voor deze ongerept Tanzania safari.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Kudu in Ruaha National Park Tanzania
Kudu in Ruaha National Park Tanzania
Buffels in Ruaha National Park Tanzania
Buffels in Ruaha National Park Tanzania

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten ongerept Tanzania safari

  • Game drives en wandel safari’s in Selous Game Reserve
  • Boot safari op Lake Manze
  • Game drives in Mikumi National Park
  • Wandelingen door Udzungwa Mountains
  • Bezoek Prins Bernhard watervallen
  • Game drives in ongerepte Ruaha National Park
  • Binnenlandse vlucht naar Katavi National Park
  • Honderden nijlpaarden en krokodillen in opdrogende waterpoelen
Ongerept Tanzania safari - 20 dagen
Ongerept Tanzania safari - 20 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1, Dar-es-Salaam, Slipway Hotel

Vandaag arriveert u op het internationale vliegveld van Dar-es-Salaam in Tanzania. In de aankomsthal wordt u opgewacht door een chauffeur die u naar uw eerste accommodatie brengt, het Slipway Hotel.

Dar-es-Salaam is een drukke havenstad aan de Indische Oceaan. Door de haven is de stad al eeuwenlang een belangrijk economisch centrum in oost Afrika. Op veel plaatsen in de stad is de rijke historie terug te vinden. Zo is er een Aziatisch district, een station in Duitse stijl en verschillende kerken uit diverse geloofsovertuigingen. De botanische tuinen en parken markeren de Britse invloeden.

In de stad bevindt zich het Nyere Cultural Centre waar lokale kunst wordt gemaakt. Ten noorden en zuiden van de stad bevinden zich uitgestrekte stranden.

Peacock hotel Dar-es-Salaam
Peacock hotel Dar-es-Salaam

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw privé gids opgehaald en begint uw Tanzania safari. Na de kennismaking en briefing rijdt u via de buitenwijken van Dar-es-Salaam naar Selous Game Reserve. Via een mooie route rijdt u door de binnenlanden van Tanzania. Onderweg passeert u akkers en kleine dorpjes. Hier kunt u wellicht nog wat laatste inkopen doen voor onderweg.

In de loop van de middag bereikt u uw accommodatie. Deze ligt op de oever van de Rufiji rivier. Door het permanente water van de rivier heeft deze een grote aantrekkingskracht op wilde dieren en vogels. Aan het einde van de middag maakt u een bootsafari op de Rufiji rivier.

De komende dagen maakt u diverse game drives en een wandelsafari in Selous Game Reserve. Samen met uw gids/chauffeur bepaalt u de indeling en het tempo van de dagen.

Selous Game Reserve Rufiji River
Selous Game Reserve Rufiji River

Na uw game drive of wandel safari en het ontbijt op dag 4 neemt u afscheid van de staff van Selous Wilderness Camp. In de vorm van een game drive en-route rijdt u naar Lake Manze. Onderweg spot u de wilde dieren die u tegenkomt. Langs de armen van de Rufiji rivier stopt u om alle vogels te bewonderen.

Voor de lunch arriveert u bij Lake Manze. U verblijft in een luxe safari kamp, waar u ook de lunch nuttigt. In de middag maakt u game drives om Lake Manze. Of u maakt een interessante boot safari op het meer. Het is altijd leuk om wildlife vanaf een ander gezichtspunt te observeren; uit een boot. U gaat op zoek naar de krokodillen en nijlpaarden en de dieren die aan de oever komen drinken. 

De begroeiing op de oever heeft een enorme aantrekkingskracht op vogels. Zo gaat u op zoek naar Kingfishers, Fish Eagles, ooievaars en ganzen.

Leeuwenfamilie Selous Game Reserve Tanzania
Leeuwenfamilie Selous Game Reserve Tanzania

Vanochtend maakt u een game drive in de omgeving van Lake Manze. Rond het meer gaat u op zoek naar de dieren die u nog een keer wilt zien of die u nog niet heeft gezien. Na de game drive keert u terug in de lodge voor het ontbijt.

Na het ontbijt pakt u uw spullen in een stapt u de auto voor de volgende etappe in uw Tanzania safari. In de vorm van een game drive en-route doorkruist u Selous Game Reserve van oost naar west naar de Uluguru Mountains. Onderweg geniet u op een mooie plek van een picknick lunch.

Aan het einde van de middag verlaat u aan de westkant het game reserve en rijdt de korte afstand naar Sable Mountain Lodge, uw accommodatie voor de komende nacht. Alle kamers en tenten beiden schitterend uitzicht over Selous Game Reserve.

Na het ontbijt vertrekt u voor een mooie route naar Mikumi National Park. De weg slingert zich langs en door de prachtige Uluguru Mountains. De route loopt door kleine dorpjes en nederzettingen. U kunt stoppen bij een Maasai dopje om een kennis te maken met hun bijzondere cultuur. 

Onderweg geniet u van een picknick lunch. In de loop van de middag arriveert u, na een korte tussenstop in Morogoro, bij uw accommodatie in Mikumi National Park

Aan het einde van de middag maakt u een game drive in Mikumi National Park. Het park wordt gekenmerkt door grote uitgestrekte vlaktes, die wel wat doen denken aan het Serengeti National Park.

Mikumi National Park Tanzania
Mikumi National Park Tanzania

U begint dag 8 met een game drive in Mikumi National Park. Na de lunch rijdt u een mooie route naar de Udzungwa Mountains. U verblijft hier 3 nachten bij Hondo Hondo Camp. Dit is een eenvoudige lodge op een mooie plek. De lodge dient als uitvalsbasis voor uw activiteiten de komende dagen.

Samen met een lokale gids bepaalt u de indeling van de dagen en maakt u mooie wandelingen door de Udzungwa Mountains. Tijd voor wat activiteit tijdens uw Tanzania safari. In dit gebied leven apensoorten die elders in Tanzania niet voorkomen, onder andere de Blue Monkey en de Angola Colobus.

Udzungwa Mountains National Park is in oktober 1992 geopend door ZKH Prins Bernhard. Er is een waterval naar de prins genoemd; de Prins Bernhard Falls. Een andere interessante waterval is de Sanje waterval. U kunt een mooie wandeling maken naar de voet én naar de bovenloop van deze waterval.

Red Colobus Udzungwa Mountains Tanzania
Red Colobus Udzungwa Mountains Tanzania

Dag 11 start met een rustig ontbijt in de Udzungwa Mountains. Daarna pakt u uw spullen in en stapt u aan boord van de auto voor de transfer naar Ruaha National Park. Dit is een relatief lange en afwisselende rit. U rijdt door Baobab Valley en Iringa richting Ruaha National Park.

In de loop van de middag arriveert u bij uw accommodatie die net buiten Ruaha National Park ligt. Vanuit de lodge maakt u schitterende game drives door het nationale park. Het park heeft een afwisselend landschap van uitgestrekte vlaktes, bergketens en rivieren. Door deze afwisseling treft u in het park een grote variatie aan wilde dieren, roofdieren en vogels. 

De komende dagen maakt u diverse game drives of een full day game drive in Ruaha National Park. Samen met uw gids/chauffeur bepaalt u de indeling en het tempo van de dagen.

Olifanten in Ruaha National Park Tanzania
Olifanten in Ruaha National Park Tanzania

Op dag 13, na de ochtend game drive en het ontbijt, rijdt u diep het westen van Ruaha National Park in. In de vorm van een game drive en-route arriveert u in de loop van de dag bij Mdonya Old River Camp. Een authentieke safari kamp verscholen in Ruaha National Park.

Mdonya Old River Camp ligt op de oever van de Mdonya rivier, dichtbij de Mdonya watervallen. Het is een uitstekende uitvalsbasis voor game drives in een deel van Ruaha National Park dat niet vaak wordt bezocht.

Samen met uw gids/chauffeur bepaalt u de indeling van de dagen. Samen gaat u op zoek naar kudu’s, impala’s, giraffen, leeuwen, luipaarden en Afrikaanse wilde honden.  maakt een full day game drive of 2 aparte game drives. Tussendoor kunt u relaxen in Mdonya Old River Camp.

Morgen staat de binnenlandse vlucht naar Katavi National Park op het programma. Vanuit Mdonya Old River Camp is het te ver rijden om op tijd op de airstrip van Ruaha National Park te zijn voor uw vlucht. Vandaar dat u vandaag al dichter bij de airstrip overnacht.

In de vorm van een game drive en-route rijdt u naar de Ruaha rivier. Hier verblijft u in een luxe accommodatie gelegen aan de Ruaha rivier. Ruaha River Camp beschikt over een restaurant/terras hoog op een rots. Het is hier heerlijk toeven met een koeldrankje en met schitterend uitzicht over de rivier en het park.

Samen met uw gids/chauffeur bepaalt u het tempo en de indeling van de dag.

Buffels in Ruaha National Park Tanzania
Buffels in Ruaha National Park Tanzania

Na een eventuele ochtend game drive en het ontbijt wordt u door uw gids/chauffeur naar de airstrip van Ruaha National Park gebracht. Daar neemt u afscheid van elkaar en checkt u in voor de binnenlandse vlucht naar Katavi National Park.

Bij aankomst op de airstrip van Katavi National Park wordt  u opgewacht door een gids die u naar uw accommodatie brengt voor de volgende etappe in uw Tanzania safari. De komende dagen staan geheel in het teken van game viewing in Katavi National Park. Het park staat bekend om de enorme aantallen nijlpaarden en krokodillen in opdrogende waterpoelen.

Na het ontbijt op dag 20 vertrekt u in de vorm van een game drive en-route naar de airstrip van Mpanda. Van hier uit maakt u een binnenlandse vlucht naar Dar-es-Salaam. In de loop van de avond vertrekt uw internationale vlucht.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan